reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witam!
Coraz bardzioej rozkłada mnie przeziębienie :-( Myślałam, że soczek z malin i czarnego bzu pomoże, ale jakoś nie bardzo :no: Na sczęście mała się na razie jakoś trzyma.

Jeśli chodzi o uszy to można je przecież skorygować. Moja przyjaciółka miała to robione, ale jej skopali i tak jak Szymek Rysicy ma jedno ucho bardziej ;-)

Kurczę kiedy te włosy przestaną wypadać?! :wściekła/y: To jest jakaś masakra! Wczoraj byłam w kilku drogeriach, aby kupić tę odżywkę Wax którą polecałyście, ale nigdzie nie było. Kupiłam za to RADICAL do włosów zniszczonych i wypadających. A we wt idę do fryzjera i chyba sporo włosy skrócę, a dopiero co osuiągnęły długość, żeby je związać... :-(

I się wczoraj wkurzyłam! Kupiłam na allegor nianię elektroniczną, używaną. I okazało się, że nie działa, bo nadajnik i odbiornik są od zupełnie innych modeli! :szok: Napisałam już do babki i kazała mi odesłać na jej koszt.
czy Wasze babelki spia ze smokami??

i jeszcze jedno pytanko bo bylo w tym skoku 12 tydzien ze dzieci patrza duzo na raczki oj patrzy ale od razu siup do buzi jak odpowiednio sobie zlozy... nie pala do nich miloscia szczegolna a jak Wasze dzieciaczki??
Moja zasypia ze smokiem i w dzień i wieczorem. Później go wypluwa.
I o ile wieczorem raczej zasypia sama tak w dzień nie ma szans. Jedyny plus jest taki, że ostatnio jak ją przytulę to zasypia max w 5 min. :tak:

Zosi rączki też zdecydowanie bardziej smakują niż się podobają ;-) Ale ogólnie to ja już przestałam się przejmować tym co kiedy i jak dziecko powinnno robić, bo po co porównywać z innymi dzieciaczkami i się niepotrzebnie denerwować.

reklama
Zaza- Ty chyba testowałaś ten krem na ciemieniuchę AA??? I jak? Bo ja smarowałam parafiną ale ciągle wraca.

Właśnie, miałam już jakiś czas temu o tym napisać - któraś z Was zastanawiała się nad kupnem żelu na ciemieniuchę z Emolium. Dostałam darmowe próbki od naszej pediatry, wypróbowałam i mogę polecić, bo wszystko ładnie zeszło :tak: Nie było tego co prawda za wiele, bo większość zwalczyłam oliwką, ale pozostały uciążliwe resztki i emolium okazało się strzałem w dziesiątkę.

Kasieńka mój zasypia bez smoczka.

czy Wasze babelki spia ze smokami??

i jeszcze jedno pytanko bo bylo w tym skoku 12 tydzien ze dzieci patrza duzo na raczki oj patrzy ale od razu siup do buzi jak odpowiednio sobie zlozy... nie pala do nich miloscia szczegolna a jak Wasze dzieciaczki??

Sergiusz śpi ze smokiem, ale najczęściej go wypluwa po jakimś czasie, a rączki ogląda, bawi się paluszkami, ale to przez chwilę, bo zaraz lądują w buźce :)

Zaza- Ty chyba testowałaś ten krem na ciemieniuchę AA??? I jak? Bo ja smarowałam parafiną ale ciągle wraca.
u nas się sprawdza, bo u Sergiusza to istna skorupa była:szok: co prawda jeszcze paseczek został, ale to dlatego że 2 dni zapominaliśmy posmarować i się nawróciło
dodatkowo rano smaruje Linomagiem, żeby nawilżyć

Witam wieczorową porą ;)

Młodsza śpi, starszy udaje, że sprząta ;P
Ale zaraz go chyba pogonię, bo ile można sprzątać jedną grę i samochody?? Ciągle tylko słyszę "już sprzątam" :p

a o 20 Mam Talent.

Rany, mam stertę prasowania, JAK MI SIĘ NIE CHCE!!!

Kurcze, jakoś mam dziś jesienna depresję chyba..Siedzę sama z Lenką, która spać nie chce - pochłania właśnie wszystkie zabawki które wpadną jej w ręce :sorry:. No nic, idę zabawić i uspać tę moją pociechę...

mój syn przyleciał sobie w kulki :dry: z odwiedzin u rodzinki wróciliśmy o 18.25, o 18.30 powinien dostać cyca, po godz kapiel i spanie -taki był plan...
ale Sergiusz zamiast cyca to wymyślił sobie histerię, uspokoiłam go a on zasnął i spi do tej pory:szok::wściekła/y: nie wykąpany, głodny i nie wiem co zrobić jak się gnida obudzi... pytanie czy nie pospi sobie na złośc rodzicom do 23
ech a miałam w planach piwko...

reklama
Zaza - powiem Ci, że Szymek też miał tak, że za każdym razem jak gdzieś myliśmy w dzień, gdzieś dalej, to mu się cały dzień przestawiał, a najbardziej wieczór i też płakał, marudził, szedł głodny albo zjadł ledwo co i też zawsze byłam wykończona wieczorem po takim wyjeździe...
Jutro z kolei jedziemy do moich rodziców, więc ciekawe jak Monika wieczorem będzie się zachowywać ;P

Do góry