Witajcie :-)
Moja dziś ładnie spała, ale po 1.00 walnęła kupala i musiałam ją przewijać, więc się wybudziła. W pokoju ciemno, ja tylko sobie latareczką podświetliłam odpowiednie miejsca, a ona uśmiech od ucha do ucha
Na szczęście jak tylko dostała smoka do buźki to kontynuowała sen.
A jeśli chodzi o dźwięki przy sranku, to też tak stęka jakby ciężary podnosiła, a potem strzał!! najlepsze jest to, że jak sobie piernie to czasem zastanawiam się jak tak głośny pierd może wyjść z tej małej pupy!! normalnie jak dorosły. Jakby ktoś stał niedaleko to na bank nie uwierzyłby, że to ona. Mam nadzieje, że nie postawi mnie kiedyś w niezręcznej sytuacji...
Chrzciny za 1,5 tygodnia a ja w ramach odchudzania wpierniczam suche musli
. Nieważne, że zaraz zjem całą paczkę. Co mam zrobic jak ja lubię jeść??? Szczególnie o tej porze
Żeby tylko dzieci zdrowe były na imprezę...! Tu wszyscy przeziębieni, niby nic a leki biorą.
Ale musielismy przyjechać dograć imprezę (
Muńka- tez w rodzinnym mieście robimy), no i mam tu fryzjerkę moja siostrę, więc przy okazji zaliczę farbę.
My jedziemy dopiero za tydzień w piątek, bo wsio dogrywa na miejscu moja mama, albo ja telefonicznie. Też tylko myślę o tym, żeby się młoda nie pochorowała, a z tego co wiem tam też powoli zaczynają chorować
Tak dowód
a to nasze zdjęcie do dowodu
suuuper fota!
witamy
wczoraj o 7.30 na swiat zawital Igor dlugo wyczekiwany syn naszych przjaciol
a tak z innej beczki,bo ja glupia jestem....jak sie liczy dni plodne??? Nigdy mi to nie bylo potrzebne ale teraz sie zastanawiam kiedy mozemy szalec. Okres mialam 4 wrzesnia cykl 30dniowy kiedy mam dni plodne?
ja zawsze wiedziałam kiedy mam, bo mnie jajnik, z którego była owulacja, bardzo bolał. I przeważnie było to w granicach 13-17 dnia cyklu.
hejka;-)
dziewczyny czy to możliwe żeby Oliwce szły już zęby? Wpycha łapki do buzi, gryzie co popadnie i potężnie się ślini... (Alicja miała pierwszy ząbek mając 11 mieś wiec zielona jestem na tym etapie
)
jest możliwe, ale to, że się ślini i wpycha łapki nie musi być oznaką zębów. Rozwój mózgu powoduje, że dziecko zaczyna się na tym etapie bardziej ślinić, bo ślinianki zaczynają intensywniej pracować a maluch nie nadąża z połykaniem tego. A rączki wpycha między innymi dlatego, bo najlepiej póki co czuje ustami i niedługo wszystko co uchwyci wyląduje właśnie w ustach, bo one są bardziej wrażliwe niż jego dłonie.
Tak, USG mamy w każdym miesiącu. Badanie ogólne moczu co 2tygodnie i obowiązkowo posiew co 4tygodnie (bo zakażenie miała raz, a ono lubi wracać). Krew miała badaną w szpitalu wiele razy i narazie mówią, że nie trzeba. Czeka nas jeszcze scyntygrafia nerek, ale póki badania wychodzą ok to czekamy, aż będzie trochę większa. Mała ma prawdopodobnie podwójny układ kielichowo-miedniczkowy i dlatego ma powiększoną nerkę i poszerzoną miedniczkę. No nic, czekamy na dalszą diagnozę.
U mojej małej jest stwierdzone niewielkie powiększenie jednej z miedniczek a poza tym jest wszystko ok. Badania krwi i moczu miała w szpitalu, a na usg mamy się zgłaszać co 2-3 miesiące. W październiku wybieramy się do nefrologa i już on dalej ją będzie prowadził. Wiem, że są jeszcze jakieś dwa badania, które mogą pokazać, czy to po prostu taka jej natura czy jakaś wada. Mnie się wydaje, że może to być genetycznie odziedziczone po jej babci, bo moja mama też ma powiększoną jedną z miedniczek o czym dowiedziała się w wieku 44 lat, kiedy zrobili jej tomograf jamy brzusznej, bo miala problemy z trzustką. Wyszło przez przypadek, bo nigdy z nerkami problemu nie miała i nie ma.
Hej
dziewczyny, szczerze was podziwiam - posty o 3, 4 nad ranem ?
Ale macie zdrowie ;-)
Ja też za to podziwiam. Jak ja się w nocy przebudzam, to nawet mam problem, żeby wstać i zrobić siku:-)
Dziewczyny też fajnie by było gdybyśmy wytrwały w podobnym składzie do wiosny i zorganizowały gdzieś jakieś spotkano majówko/czerwcówek 2012? Co wy o tym sądzicie?
Ja jestem za!
A swoją drogą nie mam zbyt wielu z Was na FB, więc jeśli chcecie to podeślijcie mi do Was namiary na PW