reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
My mieliśmy Dady 1,2 i 3 i jak na razie na żadne nie narzekam.Mój P. woli je zakładać jak Pampery, mówi, że te jakoś wygodniej.

Mysiaczek - Marysia - jak dzwoniłam do przyjaciółki w podstawówce to rodzice mówili jej, że tak szybko się przedstawiam, że słyszą Mysia, a potem jakoś tak się na Mysiaczek zdrobniło.

Tak się zastanawiałam, czy Veritaserum to "to" Veritaserum.....właśnie sobie odświeżam tą lekturę po latach:-)

Jaś właśnie śpi na leżaczku, ciekawe jak długo...aż mnie boli kręgosłup jak sobie pomyślę jak mu tam wygodnie, ale co zrobić jak nochal zawalony jak się masz....

Moja dziś lepiej, cała noc bez furczenia i ściągania gilów, ale rano musiałam jej ściągnąć, bo w połowie butli przeszkadzać zaczęły. Też mnie wszystko boli jak ona taka zgięta na tym podniesionym materacu i podusi (choć mam z pierza, więc się fajnie układa, bo płasko pod głową a "puszyście" pod policzkami i ma się do czego przytulić)...

moja od poduszki z pierza uczulenia dostała :-(, a też fajnie się sprawdzała jak leżała na narożniku to zawsze jej ta podusie podkładałam aaaaaaaa i własnie ciągle miała zatkany nos !!! przestałam używać tej poduszki przeszło jak ręką odjął !!!!!

Dziewczyny wiecie jakie mnie wczoraj w kąpieli naszły przemyślenia? Tak się zastanawiałam, co oznacza forumowy nick każdej z Was :-p (ale sobie znalazłam zabawę :-D).
Być może niektóre są przypadkowe, ale pewnie większość ma jakieś konkretne źródło, znaczenie. Na przykład chyba udało mi się rozszyfrować Sicilpol i Pamkę - sicilpol, bo Sycylia i Polska (?), a Pamka od pierwszych sylab imienia i nazwiska (?). A pozostałe? Opowiedzcie, dlaczego akurat taki nick? :blink:

U mnie proza i banał, po prostu od imienia Iwona, jak się na pewno nietrudno domyślić :-D
Mi lekarz po pierwszym usg powiedział, ze dzidzia wielkosci pestki i tak sobie założyłam aga (und) i pestka :)
Co do wstawania to mój budził się między 6-7ta i potem około 9tej szedł dalej spać, a od tej3ej dziś miał 3drzemki po 15min, :baffled:no ale babcia dziś w domu to go usypia teraz.

witajcie z rana

Iwon - ja tak jak Ty i Dorota mam nick od imienia (to widać),

Rysica - wszystkiego naj, naj..... jesteś tylko kilka lat starsza od mojej najstarszej córki małolato!! Buziaki.

Dziewczyny czy Wasze dzieci już podnoszą si,ę jak je chwycicie za rączki z pozycji leżącej do siadu ??
Bo moja nawet o tym nie myśli ale z pozycji półleżącej już tak

Witajcie
A Szymek uwielbiał tego motylka :
BRIGHT STARTS , super motylek (2633597365) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
uwielbiał ciumkać mu skrzydełka, i jak mu się nim grzechotało, a jak się go lekko zgięło w "odwłoku" to świeciły mu się policzki i różne dźwięki wydawał, bardzo przyjemne :) Ten motylek od 3 miesiąca życia (wtedy go dostał) do 1,5 roku potrafił załagodzić KAŻDY płacz!

Moja mała też go ma i potwierdzam, zawsze wpatruje się w te czerwone świecące policzki a jak wydobywa te różne odgłosy "tikutu" "łaaaa" itd to strasznie się cieszy

Uwielbia też tego bananka Zawieszka Banan TINY LOVE pierwszy owoc!! (2634137885) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

RYSICA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :) jestesmy z jednego rocznika :p tylko ja urodziny mam 5 pazdzienika :)

Ja też :-D:-D:-D mam urodziny 5.X

Moje maleństwo dzis w nocy mnie zaskoczyło: wstałam o 1:30 śpi, wstałam o 3:30 śpi, wstałam o 4:40 wierci się ale oczka zamknięte :szok: i wzięłam ją na śpiocha do karmienia bo cycki by mi lada moment pękły, ogólnie to wczoraj poszła spać o 21. Pierwszy raz jej się tak zdarzyło.

Rysica wszystkiego najlepszego abyś jak najdłużej czuła się że masz te 20lat

Iwon dlaczego Waris? Bo w tamtym okresie czytałam tą ksiazkę Córka nomadów - Dirie Waris, Dirie Waris za | Książki empik.com i tak sobie pomyślałam że jeszcze takiego nicka może nie być i faktycznie nie było ;-)

PS Alijenka dobry pomysł z tym watkiem o jedzonku dla maluszków ale może osobno te które karmione tylko UU i osobno te które karmione MM?!?

Ostatnia edycja:
Napisałam ze Szymek ma pierwsza drzemke ok10? Nie dzisiaj niestety. Nawet nie mam umytych butelek ani odmierznego mleka a za godzine kolejne karmienie bo mały ciagle wymaga mojej uwagi. Padam dosłownie. To juz w koncu 7kg chłopa do noszenia.

Waris - jedziemy na tym samym wozku, ja tez po macierzynskim do zwolnienia jestem, ale chce zmienic prace. Tyle że nie da się ukryć że cięzko będzie coś sensownego znaleźć. Więc licze na dogadanie się z szefostwem i niech oni dadza mi wymówienie to pójde na kuroniówke i tak myslałam aby siedzac z małym w domu jakiegos drugego brzdaca przygarnac do pilnowania. A przez 6 miesiecy to cos powinnam znalezc.

alijenka - Szymek tez nie podnosi główki jak go zaraczki trzymam, ale jak tylko wezme rece pod paszki to łepek od razu w góre idzie i sztywno go trzyma, na dobra sprawe juz nie musze jej podtrzymywac bo sam daje rade.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry