reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No to sie wczoraj pochwalilam ze moja polubila smoczka. Od dzisiaj jakby zapomniala jak sie go uzywa. Wczesniej jak usypialam na noc to bylo karmienie, odkladanie do kolyski, smoczek w dziob chwila i spala. Teraz jak odkladm jest ryk, ja smoczka w dziob, a ona jeszcze wiekszy ryk i wrzask. Nie wiem o co kaman. Najlepiej ze w srode ide po poludniu do pracy i moj M musi ja nakarmic. A ona tylko na cycku. Butelka pluje. Zakupilam Calme i po prostu wyjde. Nie wiem co to bedzie i jak on ja nakarmi, ale obawiam sie ze bedzie niezly meksyk :no: I tak codziennie po poludniu oprocz piatkow bedzie musial ja raz moim pokarmem nakarmic. No ja nie wiem :no:

reklama
A my jutro jedziemy z dzieciakami do lekarza, Szymek wrócił z weekendu zaflikany po pas i brzydko kaszle, Monika ma dalej katarek i też lekko pokasłuje, nie chcę nic przegapić. A Szymek ma skłonność do zapalenia oskrzeli. Aż dziwne, że gorączki nie ma żadne...

niespodzianka no czasem wlasnie nie wiem, bo ma tak dziob rozdziawiony ze nie widac czy jeszcze sie smieje czy juz placze - a ta granica bywa plynna

goldenlucy wspolczuje. u nas tez byl etap ze wypluwal smoczka jakies dwa tygodnie a teraz widze ze bez niego ani rusz przy zasypianiu. a butelke jak zglodnieje to pewnie chwyci. tylko moze na wszelki wypadek zostaw tez zwykly smoczek, bo ta calme to ciezko dziecku zlapac na poczatku.

No wlasnie calme zostawie i mam jeszcze Avent 1. Wiec bedzie probowal. Mnie nie bedzie to i wyjscia nie bedzie. Najwyzei nakarmi ja lyzeczka w ostatecznosci.

Addiena
- bedziesz bardzo zadowolona lub raczej corcia:tak:

A ta nasza franca tez dzisiaj i kichala i jakis taki kaszelek :-( i nie wiem teraz czy to przez to ze non stop lapki do buzi pcha a wiadomo ze cos zawsze na tych lapkach byc moze no i zdaza ze za gleboko wsadzi te lapska i az jej sie cofa:baffled: czy to moze jakies przeziebienie:baffled:. Boziu nie daj boze to przeziebienie bo my w piatek do Polski mamy leciec a z przeziebieniem raczej nie bede mogla jej wiasc:no:. Dalam jej paracetamol na noc zobaczymy jak to jutro bedzie.

Dziś w nocy przyszedł na świat syn mojej siostry Filipek czyli....3 miesiace różnicy między naszymi synkami...Nie mogę się doczekać aż go zobacze choć tylko na zdjęciu..tak bardzo kocham i tęsknie za nimi. PoZDRAWIAM WAS

Ledwo na oczy patrze. Mlody od kilku nocu godzine 1:30 upatrzyl sobie na jedzenie a zaraz potem sranie. No i oczywiscie zasrywa sie przy tym po kolnierzyk. Potem ma problemy z zasnieciem bo chyba czuje taka lekkosc ze tancuje w lozeczku oraz macha rekami i nogami we wszystkie strony walac nimi w szczebelki. Mam ochote przywiazac mu lapki do szczebekow a na nogi polozyc cos ciezkiego bo juz nie mam sily. K na noce chodzi wiec jestem sama.
Poza tym lapie coraz wiekszego dola i caly czas jem. Boje sie wejsc na wage bo czuje ze ostro przytylam i znow wygladam jak pasztet. Dobre jedzonko wieczorem zapijam czerwonym winkiem, wiec nie dosc ze na diete musze przejsc to jeszcze klub AA mnie czeka.....

reklama
Paulina gratulacje!
moj niestety dzis sie obudzil na karmienie. o polnocy nakarmilam go na spiocha 150. teraz dalam mu tylko pol porcji. zasnal mi na kolanach po chwili, odlozylam ale sie obudzil i nie wyglada jakby byl senny :/ nie wiem czy on jest w stanie nie jesc w nocy...

Do góry