reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

zaza 70ml to chyba dwa lyki? :eek: PS a to nie ty wczoraj nie chcialas pic karmi? to sie rozbestwilo dziewcze :-D

Munka ja mam calme, upierdliwa do mycia ale jak raz dziennie bedziesz dawac to luzik. dobrze sie odpowietrza i rzeczywiscie samo nie leci wiec jasiek musial sie napracowac zeby z niej pic. tez ja kupilam na poczatek jak dawalam mu sporadycznie i pozniej nie mial problemu z cyckiem. takze chyba moge polecic :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Póki co jeszcze butlą nie karmię, ale jak już będę chciała wprowadzić jej choć jedną butlę dziennie to zamierzam kupić tą:

Calma

ma któraś z Was??

Ja uzywam te butelke od samego poczatku, bo nie mialam mleka przez pierwszy tydzień po porodzie. Chyba dzieki niej mala nie odrzucila piersi. Ja ja szczerze polecam.

Paznokietki obcinam podczas karmienia, jak coreczka juz usypia. Gorzej ze stopkami, kazdy dotyk ja wybudza ;)

Dziewczyny czy Wasze maluszki tez wciąz wyciagaja jezyk? Martwie sie, bo moja na 60 % fotek ma wywalony na wierzch :(

Witam,

Aga dobrze, że osluchowo czysto :tak: no a Ty dieta no ale czego się nie robi dla dziecka ;-)

Rysica zdrówka dla Malutkiej

Iwon mój też się teraz strasznie rozgadal :tak:

Ja też mało ciuszków kupuje bo wszystko mam po Kubie i synku koleżanki, większość jak nowe :tak: ale wiadomo czasem cis kupie bo nie byłabym sobą:-D

mooni ja jak dostałam pierwszy okres po porodzie to z domu nie wychodziłam.

dzisiaj poleciała teściowa, w domu cicho i nawet jakoś smutno :-D Kubie przykro bo uwielbia babcie :-( a my za dwa tyg.lecimy do Polski :tak:

Ja uzywam te butelke od samego poczatku, bo nie mialam mleka przez pierwszy tydzień po porodzie. Chyba dzieki niej mala nie odrzucila piersi. Ja ja szczerze polecam.

Paznokietki obcinam podczas karmienia, jak coreczka juz usypia. Gorzej ze stopkami, kazdy dotyk ja wybudza ;)

Dziewczyny czy Wasze maluszki tez wciąz wyciagaja jezyk? Martwie sie, bo moja na 60 % fotek ma wywalony na wierzch :(

Dokładnie to samo pytanie chciałam dziś zadać, bo moja od początku tak miała a teraz mam wrażenie, że bardziej go wyciąga i robi taki jakby dzióbek a w środku niego język:-)

ja obcinam jak młoda siedzi do mnie tyłem na moich nogach. Włączam tv, ona wpatrzona, a ja szaleje z nożyczkami:-)
Ja tak samo :)

zaza 70ml to chyba dwa lyki? :eek: PS a to nie ty wczoraj nie chcialas pic karmi? to sie rozbestwilo dziewcze :-D
:-D:-D:-D
My zaliczyliśmy 3h spacer popołudniu :) i mały znosi coraz bardziej leżenie w wózku jak marudzi to zatrzymuje się trochę go potrzymam i ruszamy dalej :) i pewnie za miesiąc też wyląduje w spacerówce, ale nie dlatego, ze chcę, ale na długość pomału zaczyna brakować mu miejsca.

Tak się zastanawiam czy kaszel małego to na pewno alergiczny, bo do tej lekarki nie mam zaufania :/ hmm a Wy jak myślicie, mały skórę ma idealną, kupy normalne więc sama nie wiem.

Ja też dzisiaj poskromiłam w końcu ciemieniuchę :tak: Szczotka faktycznie nic nie dawała i już miałam użyć grzebyka, ale w końcu sama mu ją delikatnie zdrapałam :sorry2: Potem nałożyłam dużo oliwki i czapę. Efekt: główka znowu piękna, a po łuskach ani śladu. Teraz trzeba uważać, bo ponoć ta małpa lubi nawracać.

Sicil ja małemu zazwyczaj obcinam pazury na śpiocha albo w trakcie jedzenia (karmię na leżąco i mam swobodne ręce, a on jest spokojny, bo zajęty szamaniem ;-))

Addiena moj wyciaga jezyk jak ma cos w poblizu buzi, musi wszystko polizac :-D moze taki etap ze musza sie tym jezykiem bawic, moze jej powietrze smakuje :rofl2:

Aga to super ze sie z wozkiem oswaja. Moj tak jak kiedys spal od wyjscia do wejscia tak teraz coraz czesciej sie budzi. ale rozglada sie wtedy zaciekawiony, cos tam pogada, czasem zasypia spowrotem. na szczescie nie protestuje
PS ale slodziaszki na tej fotce!!!

Ostatnia edycja:
Dokładnie to samo pytanie chciałam dziś zadać, bo moja od początku tak miała a teraz mam wrażenie, że bardziej go wyciąga i robi taki jakby dzióbek a w środku niego język:-)

Moja tak wysuwa koniuszek i na fotkach wyglada jakby miala warge gorna, dolna i srodkową:-), a poza tym wywala caly i majta na wszystkie strony. Gaworzy pieknie, bo juz sie balam jakiejs anomalii i problemów z rozwojem mowy. Jutro jade do laryngologa zeby miec spokojne sumienie.

reklama
Do góry