reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jestesmy na dworze juz 1,5 h, Monika spi jak Aniolek i nic jej w nosku nie furczy. Oby to bylo jakies chwilowe zakatarzenie i oby jej juz przeszlo.

WARIS ja z wlasnego doswiadczenia polecam DENTINOX N i CALGEL. Na Szymka.dzialaly idealnie. Jest jeszcze Bobodent ale ma duzo mniejsza zawartosc substancji czynnej i slabiej dziala.

SMOCZEK dalej uzywamy 1 bo i tak jej z buzi mleczko cieknie jak je wiec nie jest za wolny.

Do spacerowki tez sie jeszcze nie przymierzam bo w gondoli latwiej dziecko opatulic kocykiem wiec chce zeby jak najdluzej jezdzila w gondoli. Szymek pol roku jezdzil. Monika ma jeszcze sporo miejsca na nozki i na raczki tez a ze mamy regulowane oparcie to i na swiat patrzy jak nie spi. Teraz z racji kataru tez spi na podniesionym oparciu.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na spacerówkę przejdę pewnie gdzieś około listopada, tak jak przy perwszym (miał chyba z 5 miesięcy).

Verita to nieciekawie u Was, życzę dużo zdrówka :happy:

Waris ale fajnie, że się wcisnęłaś w stare dżinsy, ile bym dała za taki sukces :sorry2:

a ja dzisiaj zroblam przeglad workow ktore dostalismy i wyciagnelam ciuszki na jesien zime i okazalo sie ze mam dwa kombnezony :) no i zakupy z glowy bo mamy chyba 7 kompletow dresowych i dwa kombinezony w roznych rozmiarach 62 i 68 wiec powinnno ladnie starczyc do 74 jeszcze za daleko :)

Ja dosłownie parę dni temu zrobiłam identyczny przegląd i już mam w szafce masę ciuchów na 68 :tak: Nic nie kupuję, wszystko po synkach moich dwóch bliskich koleżanek.

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczynki, musze stwierdzic ze moje dziecko ostatnio sie zepsulo chyba... Jakis taki cyckowaty sie zrobil, tzn nie w dzien a tylko w nocy... Juz nie ma bata zeby spal sam w lozeczku jak wczesniej tylko spi z nami. Przebiera nogami, pojekuje, wierci sie (z zamknietymi oczami) jak mu daje cycka jest okej i w momencie spokoj. Tylko ze cholera tak jest przez cala noc srednio co 1,5h... jak bylo super wczesniej, budzil sie tylko raz na jedzenie tak teraz chodze jak zombie... acha, no i nie ma bata zeby smoka zalapal, bo tak byloby z glowy... a probowalam juz chyba ze 4 rodzaje...
ps, weszlam dzis na wage i waze o 5 kilo mniej niz przed ciaza!!!:szok::szok::szok: wszystkie moje strae portki wisza mi na dooopie

Witam was dziewczynki, musze stwierdzic ze moje dziecko ostatnio sie zepsulo chyba... Jakis taki cyckowaty sie zrobil, tzn nie w dzien a tylko w nocy... Juz nie ma bata zeby spal sam w lozeczku jak wczesniej tylko spi z nami. Przebiera nogami, pojekuje, wierci sie (z zamknietymi oczami) jak mu daje cycka jest okej i w momencie spokoj. Tylko ze cholera tak jest przez cala noc srednio co 1,5h... jak bylo super wczesniej, budzil sie tylko raz na jedzenie tak teraz chodze jak zombie...

To może to taki teraz okres, bo ja mam dokładnie to samo z moją Małą...wcześniej budziła się w nocy góra 2 razy a teraz budzi się częściej. Co prawda nie trwa to u nas całą noc, tylko tak od 4.00.

Witam!!

lui85
ale Ci zazdroszczę!!mi wszyscy mówią, że jestem w początkowej ciąży :wściekła/y:strasznie to wkurzające, kurcze każdy wygląda jak wygląda tym bardziej, że ja zawsze miałam troszkę brzuszka i bardzo ciężko mi jest go zrzucić. Dzisiaj byłam na przymiarce sukni ślubnej to pani też mi powiedziała, że dużo mi tego brzucha zostało strasznie przykro mi się zrobiło.:-(

Dzisiaj mnie tak teściowa wkurzyła, że tragedia oblazła mi całe mieszkanie zaglądając w każdy kont, po szafkach grzebała no masakra jakaś! Powiedziałam jej swoje... niby teraz jest ok ale niesmak pozostał.:-(

Szymonek dzisiaj całkiem spokojny, obraca się w leżaczku i krzyczy do zabawek tak się wkurza a za chwilę się śmieje. Dzisiaj byłam w stanie całe mieszkanie posprzątać tak ładnie się bawił. tfu tfu narazie go nie chwalę bo jak tylko się go pochwali to zaraz jest zmiana o 360 stopni i już się z nim wytrzymać nie da.

Mam do Was pytanie: Czy to możliwe żeby moje dziecko co drugi dzień kupala robiło?? Bo własnie co drugi dzień jest kupal normalnej konsystencji czyli zatwardzenia nie ma a nie chcę mu nic wkładać do odbytu żeby codziennie robił kupę.
A widzę, że u Was kupal jest codziennie a nawet dwa razy dziennie.

Dzisiaj dostałam pierwszy okres od roku i leci ze mnie jak z kranu ehh już zapomniałam jak to jest.

Miłego popołudnia dziewczyny!

Lui u nas było identycznie, tylko że trwało to jakieś trzy dni, młody budził się w nocy co dwie godziny, a od 5-tej nie było możliwości żeby go oderwać od piersi, bo ryk. Więc cyckał tak z półtorej godziny, w półśnie. Teraz wszystko wróciło do normy, z wyjątkiem tych wczesnych godzin porannych, kiedy nadal chce być długo przy piersi.

Mooni, a karmisz piersią? Jeśli tak, to kupka co drugi dzień jest ok. U nas też jest mniej więcej co drugi dzień, ale robi wtedy ze trzy.

Ostatnia edycja:
Iwon no wlasnie zastanawiam sie czy nie jest to wlasnie jakis skok rozwojowy,trwa to wlasnie od kilku dni, licze ze przejdzie tak jak u Ciebie...
Moje dziecko na cycku i wlasnie robi kupala raz na dwa czasem raz na trzy lub cztery dni... pediatra powiedziala ze norma

Witam
Nie mam kiedy was nadrobic bo mamuske mam w domu :tak: i jakos czasu brak.
U nas wsio w normi no moze jedna zmiana Mia przestala gadac:baffled: totalnie nic tylko sie patrzy :-( a juz tak fajnie gadala do nas. Nie wiem czemu moze to jakis skok?????????
Po za tym u nas pogoda masakryczna leje potwornie i do tego wieje jak w kieleckim;-). Zero szans na spacer.
Co do spacerowki to my jeszcze poczekamy chc co prawda nasza gondola duza jest i ma regulowana wysokosc oparcia ale Mia pulpet nasz cos juz jakos tak mniej moejsca ma:tak:. Zobaczymy:tak:
Smoczki to juz od dawna nr 2 uzywamy.

Iwon - super kawalek
viola - gratki z zabka

no ijuz zapomnialam co komu pisac:rofl2:

gkvip czesto dzieci zaprzestaja na chwile rzeczy ktore juz umialy zeby nauczyc sie nowych podczas skoku a potem wszystko jest naraz :):) takze nie zamartwiaj sie

my gondolke tez mamy regulowana ale mimo wszystko nie widac tak jak ze spacerowki :) poki co i tak nosimy sie w chuscie albo czasami fotelika uzywamy na spacerku jak gdzies jedziemy wiec i tak nie ma u nas tematu ... tylko gondolke schowalismy bo sie tylko kurzyla :p

smok 2 zdaje sprawdzian

po lyzeczce mleczka dodajemy nowego zamiast jedenej starego i poki co kupka wyszla super :) zobaczymy co bedzie dalej

\

a moj dzis strasznie marudzi, jeczy caly dzien juz mi uszy puchna... nie ulewa ani nic wiec to chyba nie brzuch no i nie wiem moze tez zeby? to widac po dziaslach jak ida? jak mam to rozpoznac?

moj tez wlasnie i teraz wcina rece :|

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
moj sie dzis tak ugryzl w palec na spacerze ze az sie rozplakal :-D:-D:-D i zjadl pol mojego swetra... obejrzalam dziasla ale nic podejrzanego nie widze

Do góry