reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ViolaPop - GRATULACJE! Pierwszy ząbek - WOW, bardzo szybko :)
a bardzo marudził??

JA miałam ter,min na 26 czerwca więc dwie kreski zobaczyłam dopiero 23 października :) Więc jeszcze mam chwilkę do "rocznicy" ;) Póki co będzie zaraz rok jak nie mam @ ;) Bo OM miałam 20 września, dzień po moich urodzinach ;)

Monika dziś spała tylko do 4, ale potem jeszcze do 7:30 przysnęła a zjadła o 8.

Rysica właśnie nie aż tak bardzo,ale pierwsze ząbki niby naj mniej boleśnie wychodzą.Ale ślinił się,pchał piąstki do buzi i jak jadł to bardzo nerwowo, butlę wyciągał i wkładał do buźki,wyginał się. Odbijałam go co chwilę bo nie wiedziałam o co chodzi.

ViolaPop - na ząbkowanie polecam smoku NUK te profilowane gumowe (żółte) bo są miększe i wyprofilowane i mniej dziąsłą urażają.

Wiecie co, ta moja córcia to jest od dwóch dni tak wygadana, że w szoku jestem. Guga do wszystkiego i wszystkich ! A jaki ma zasób "słów" raczej dźwiękó hahaha
hał, hej, gu, ga, ehe, ele, eł i kilka innych które nie sposób zapisać :-D - ja już współczuję mojemu mężowi jak mu kiedyś obydwie zaczniemy nad głową gadać :-D :-p

witam

młody marudny od rana, może to dlatego, że za długo spał, bo nie licząc przerwy od 4.20 do 6, to spaliśmy do 8.30:-D

Viola ogromne gratulacje!!!

Rysica ja 2 kreseczki zobaczyłam 20 X, ale nie wyraźne i właśnie 23-go w dzień urodzin męża test pokazał dwie super wyraźne krechy:-D

Gratulacje pierwszego ząbka :)

Rodzice poodbierali dzieciaki więc cisza, ale noc była ciężka, bo siostrzenicy córa się obudziła i ponad godzine wisiała na mnie i jęczała, a do tego Antek nie spal i też chciał na rączki :D
Dziewczyny jaki syrop mogę małemu kupić na suchy kaszel? Kurcze choroba go rozkłada :(

Gratuluje zabka :)
Jak to leci co zaraz beda nam bobaski biegac hihi

My poki co walczymy zeby mala chodz butle wpila. Pipa ryczy za cyckiem, krztusi sie i zachlystuje. Co ja mak zrobic z tym fantem wie ktos? Poki co walcze raz dziennie czasem dwa razy. Zawsze konczy sie placzem za cycem

Witajcie
U nas niedziela zapowiadała sie leniwie. Takiej soboty jak wczoraj, że cała rodzinka wzięła się za sprzątanie nie pamiętam od lat. Zwykle albo jesteśmy u rodziców, albo ktoś u nas, albo T nie ma. A tu cała banda weekend razem.

Planowaliśmy sobie zrobić nic nie robienie przed tv, ale Kuba marudził bardzo, bo wczoraj spadł z łozka piętrowego, musiał koniecznie coś stamtąd wziąć, nawet tego nie widziałam. No i teraz T pojechał z nim do szpitala, a ja siedzę i przeżywam czy będzie gips. Ręka była troche spuchnięta. Nadii nic niby nie jest, ale jak oddycha to słychać nosek zatkany. Kiedy to minie???:eek:
A przed antybiotykami bronię się jak mogę, bo jak już raz dostana, to boję się, że już tak cała zima będzie jak Kuba 2 lata temu chyba z 5 czy 6 miał bez przerwy!

Aga Ja nigdy nie wiem, ktory na suchy kaszel. Nadii dostałam na mokry Eurespal. Z tym kaszlem czasami cięzko stwierdzić jaki jest. Mam całą apteczkę leków, za każdym razem dostaje się coś o innej nazwie niepotrzebnie.
W apteczce Kuby mam np. Dorseteux na suchy, ale nie wiem ...

reklama
Papitkaa - ja nie podaję Kubie kleiku do butelki, tylko raz w ciągu dnia łyżeczką. Z tym, że mój maluch bardzo ulewał na samym początku i od 6 dnia życia jest na mleku, które ma gęściejszą konsystencję, jakby już było z kleikiem (taki dla dzieci refluksowych) i dzięki temu pięknie umie pić przez smoczek ten I II III - bo przez inny by mleka nie wciągnął.
Na razie z kleikiem na noc do butli się wstrzymuję, bo jak w ciągu dnia zje raz gęsty kleik łyżeczką i raz jabłuszko z marchewką to już jest bardziej treściwe w ciągu dnia, więc w nocy nie chcę obciążać jego brzuszka, tym bardziej, że jeszcze czasami ma ataki - to już nie kolka, ale ciężko gazy idą, więc musimy się posiłkować Espumisanem.

Do góry