reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja nie oglądałam bo sobie zapomniałam... zazdroszczę ludziom, że mają takie uzdolnienia.
Iwon masz piękny głos i muza też jest super:tak: Już zalajkowałam ;-)

reklama
hej
u nas dzis klopoty z trawieniem, kupy nie zrobil a po jedzeniu mu sie ciagle cofalo :(
do tego od 3 dni ma taka wysypke na dupce i udach, takie grupki drobniutkich krosteczek, nie wiem co to.. nie jest tego duzo no ale jednak

a dzis rano poszlam sie kapac, zostawilam malego z mezem w lozku. wracam patrze a oni nakryci narzuta, pytam meza co robi, a on ze bawia sie w drapanie namiotu :szok::rofl2: udokumentowalam:
Pomysłowy tatuś :)
Ja zmęczona, ale opanowałam całą trójcę dziś :) co prawda najstarsze ogląda teraz bajkę, bo w dzień długo pospał, ale wreszcie w domu cisza :)

Dziewczyny gdzie Wy miałyście ten X-factor? Na tvn było Mam talent, na polsacie Epoka Lodowcowa, szukałam po programach, a tu ni widu ni słychu :confused:

Pamka dziękuję :zawstydzona/y::sorry2: Domyśliłam się, że to Ty po zdjęciu Julka, a Ciebie zupełnie inaczej sobie wyobrażałam (chyba nie pokazywałaś nam tutaj jeszcze swojego zdjęcia?) Śliczna dziewczyna z Ciebie :blink:

Wróciłam.
Tapeta położona w kuchni i na połowie korytarza :tak: Młody został u mamy a małego zabrałam do domu. Zjadł i teraz śpi:-)

Jestem padnieta :cool2:

Iwon byłam na stronce fb...fajne klimaty, ale nazwa niezmiennie kojarzy mi się z prysznicem :zawstydzona/y:...To zamierzone?? Czy głodnemu chleb na myśli :baffled::-D

Dzisiaj kupiłam małemu słoiczek gerbera z jabłuszkiem i dałam spróbować. Mlaskał, krzywił się ale zjadł, jakieś pół łyżeczki. Więcej nie daję, ale już chcę zaznajamiać go z nowymi smakami, bo jak patrzy ma Nas gdy jemy, to czasem mam wrażenie że z zazdrością:-)

Ostatnia edycja:
Przez ostatnie 5 dni sierpnia bylismy na takim wyjeździe wakacyjnym u mojego brata i od tamtej pory próbowałam WAs nadrobić. Produkcje uskuteczniłyście niezłą!!!

Sicil - przy AZS często w trakcie stresu dzieci swędzi skóra i sie drapią, powodując czasami bardzo trudne do gojenia się ranki. Tak mi mówiła dermatolog w Polsce jak byłam z Alinką.

Kasieńka - kochana trzymam kciuki, żebyś szybko zwalczyła tę zarazę i w pełni cieszyła się macierzyństwem.

Mamina - ja leciałam po raz pierwszy do Pl z Alinką jak miała 6 m-cy (Ryanairem). Za dziecko płaci się ryczałt 20 Euro w jedną stronę, choć dziecko siedzi Ci na kolanach. Za wózek nie płacisz, ale nie przysługuje Ci na dziecko bagaż.

Dzisiaj, tzn. juz wczoraj (15 września) minął rok jak zrobiłam teścik, a na nim był wynik pozytywny. To były urodziny mojego męża, a teraz ten maluszek sobie słodko śpi i posapuje przez sen.

Papitkaa - chyba Kubusie maja to do siebie, że duzi z nich chłopcy. Jak byłam z naszym na bilansie 3-miesięczniaka, to chyba było 6 września, to mały ważył 7550g i miał 65cm. Zaraz gondolka w wózku będzie za mała.

Od półtora tygodnia daję Kubie kleik ryżowy, ale łyżeczką. Ponieważ tez miałam problemy z karmieniem - mały wyginał się, prężył i płakał, więc stwierdziłam, że spróbujemy inaczej jeść i BINGO!! Załapał od razu jak się je łyżeczką. Od 3 dni podaję mu też jabłuszko z marchewką (z Bobovity). Wcina, że mu się uszy trzęsą.
Pomału będziemy co tydzień, półtora tyg. wprowadzać coś nowego.
Dziś kupiłam pampersy nr 4, bo trójki bardzo sie odciskają na udkach.

Co do spania... w dzień jest bardziej drzemanie, czuwanie i to w różnych porach. Wieczorem lepiej śpi, a na noc zasypia najpóźniej ok. 22 i śpi do 9-10. Ja daję jemu butlę na śpiąco, zanim sie położę ok. 24, a on sie kręci, bo jest głodny ok. 5.30-7.00. Wtedy znowu przez sen go karmię i mały tak około 9-tej się budzi. Ostatnio obudził sie ok. 8 (jak Alinka wstaje do szkoły), a jak mała wyszła z tatą, mały wciągnął mleczko i pospał do 10.45 - to lubię.

Nie pamiętam co komu jeszcze - wybaczcie. Już teraz postaram się być na bieżąco.

Mi nigdy włosy nie wypadały i teraz niestety zaczęły, ale póki co dramatu nie ma. Jest jakiś dobry preparat, który używa moja mama. Miała od lat problemy z wypadaniem włosów i po tym jest dużo lepiej. Zapytam i napiszę nazwę.
Oki czekam ;p

Dzisiaj, tzn. juz wczoraj (15 września) minął rok jak zrobiłam teścik, a na nim był wynik pozytywny. To były urodziny mojego męża, a teraz ten maluszek sobie słodko śpi i posapuje przez sen.

Papitkaa - chyba Kubusie maja to do siebie, że duzi z nich chłopcy. Jak byłam z naszym na bilansie 3-miesięczniaka, to chyba było 6 września, to mały ważył 7550g i miał 65cm. Zaraz gondolka w wózku będzie za mała.

Od półtora tygodnia daję Kubie kleik ryżowy, ale łyżeczką. Ponieważ tez miałam problemy z karmieniem - mały wyginał się, prężył i płakał, więc stwierdziłam, że spróbujemy inaczej jeść i BINGO!! Załapał od razu jak się je łyżeczką. Od 3 dni podaję mu też jabłuszko z marchewką (z Bobovity). Wcina, że mu się uszy trzęsą.
Pomału będziemy co tydzień, półtora tyg. wprowadzać coś nowego.
Dziś kupiłam pampersy nr 4, bo trójki bardzo sie odciskają na udkach.

Co do spania... w dzień jest bardziej drzemanie, czuwanie i to w różnych porach. Wieczorem lepiej śpi, a na noc zasypia najpóźniej ok. 22 i śpi do 9-10. Ja daję jemu butlę na śpiąco, zanim sie położę ok. 24, a on sie kręci, bo jest głodny ok. 5.30-7.00. Wtedy znowu przez sen go karmię i mały tak około 9-tej się budzi. Ostatnio obudził sie ok. 8 (jak Alinka wstaje do szkoły), a jak mała wyszła z tatą, mały wciągnął mleczko i pospał do 10.45 - to lubię.

Nie pamiętam co komu jeszcze - wybaczcie. Już teraz postaram się być na bieżąco.
No u mnie rok minie 28 września.
Nono Kubusie to głodomorki widzę. Ja już kończę pierwszą paczkę 4- rek. Zastanawiałam sie właśnie czy podać mu coś ze słoiczka bo ciągle to odwlekam, odwlekam miałam gotować ale na te pierwsze to się nie opłaca bo przecież co on zje łyżeczkę max na początek. A mleko jak dajesz butla to też z kleikiem? Ile zjada?
Zazdroszczę tego spania. Mój śpi w dzień na spacerach a jak zaśnie w domu to dosłownie chwileczka i już krzyczy bo nikogo obok nie ma.

Niunio obudził sie na jedzenie o 5:20 pospał do 6:50 Pobawił sie i ok 7:30 zasnął, ale dzisiaj jakiś markotny jest brzunio chyba boli i bączki nie schodzą.:-(

Ostatnia edycja:
Katrina dałaś radę tyle nadrobic?? Podziwiam:-D Ja bym przeczytała tylko kilka ostatnich stron;-) ale ja leń jestem:zawstydzona/y:

Iwon dzięki. Wstawiałam zdjęcia na ukrytym.

Tak w ogóle to witam niedzielnie. Mój D w pracy więc znów się będę z nim widzieć dopiero wieczorem a syn pewnie wcale. Dobrze, że pogoda ma być ładna.

reklama
Witam
Wpadałam się pochwalić,że......

Mamy pierwszy ząbek!!!

Antek od kilku dni marudny,ale nie gorączkował, w nocy też śpi ładnie, ale w ciągu dnia nie chciał spać a jak zasnął to na 5 min i ciągle na rękach,chociaż wcześniej nie był noszony. Myślałam,że to od szczepień bo miał 11.09,ale jednak nie...

Katrina my też łyżeczką jemy, zupki,kaszki i jabłuszko ,jabłuszko z bananem. Gotuję sama,chociaż wczoraj dostał zupkę ze słoiczka bo byliśmy u brata i też zjadł ładnie:)

Do góry