reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ja pierdzielę, zaraz dostanę kur...cy :wściekła/y: Młody dzisiaj nie chce spać, tylko na cycku, od rana!
Teraz oczywiście wyje, bo go zostawiłam samego. Przytulanie -nie, lulanie -nie, smoczek -nie, cycuś -tak! Ale ile można tak z nim leżec? Mam zdecydowanie słabszy dzień, bo wymiękam, nie mam cierpliwości!!! Mam ochotę wrzeszczeć. Niech mnie ktoś przytuli :-(

Iwon no ja też nie mogę wdrożyć tego jedzenia ona co chwilę szuka cyca,smoczka dać nie mogę a rękę do buzi bierze tylko jak ma ochotę, ratunku,chodź jedno co dobre to teraz śpi :-):-):-):-):-)
więc gkvip tul nas obydwie

Kasienka oczywiscie chodzilo o godzine 16, tyle ze dzis jakas nietomna jestem i sie pomylilam.
Ogolnie dobowo wychodzi ze Szymek zjada 940ml liczac porcje wody z mlekiem - 2x170 i 3x200 i to jedno 200 wlasnie w nocy, ale tez i przed snem a to dodatkowo z miareczka kleiku ryzowego.
Mamy karmiace mm kiedy zaczynacie wprowadzac poerwszy staly posilek i od czego zaczynacie. Moja pediatra z tego co slyszalam poleca soczki na poczatek a tego chce wlasnie uniknac jak najdluzej sie da i poic go woda. Soki to dla mnie tylko cukry, zupelnie zbedne.
Myslalam o zupce dyniowej, podobno delikatniejsza niz marchew nawet lub jabluszko. Co lepsze?

Butelki myje w normalnym plynie do naczyn, zawsze uzywam Pur balsam. Raz dziennie wrzucam wszystko do sterylizatora w mikrofali.

iwon, siula tule!!!!

Ostatnia edycja:
Kasienka oczywiscie chodzilo o godzine 16, tyle ze dzis jakas nietomna jestem i sie pomylilam.
Ogolnie dobowo wychodzi ze Szymek zjada 940ml liczac porcje wody z mlekiem - 2x170 i 3x200 i to jedno 200 wlasnie w nocy, ale tez i przed snem a to dodatkowo z miareczka kleiku ryzowego.
Mamy karmiace mm kiedy zaczynacie wprowadzac poerwszy staly posilek i od czego zaczynacie. Moja pediatra z tego co slyszalam poleca soczki na poczatek a tego chce wlasnie uniknac jak najdluzej sie da i poic go woda. Soki to dla mnie tylko cukry, zupelnie zbedne.
Myslalam o zupce dyniowej, podobno delikatniejsza niz marchew nawet lub jabluszko. Co lepsze?

Butelki myje w normalnym plynie do naczyn, zawsze uzywam Pur balsam. Raz dziennie wrzucam wszystko do sterylizatora w mikrofali.

iwon, siula tule!!!!

nam dzisiaj pediatra wspomniala zeby jabluszko dac tylko najpierw sprobowac mleko zmienic :):)

kurcze to moj zjada 790 i wiem ze dalby rade wiecej ... moze powinnam dawac wiecej hmmm

Ostatnia edycja:
Mlodak ja ide za tydzien na szczepienie to wypytam. Tez chce warzywa dawac a nie soczki:) poki co czytalam ze wlasnie dynia brokul marchewka na poczatek. Jak dlugo sie da zadnych cukrow jesc moj jas nie bedzie

Ja pierdzielę, zaraz dostanę kur...cy :wściekła/y: Młody dzisiaj nie chce spać, tylko na cycku, od rana!
Teraz oczywiście wyje, bo go zostawiłam samego. Przytulanie -nie, lulanie -nie, smoczek -nie, cycuś -tak! Ale ile można tak z nim leżec? Mam zdecydowanie słabszy dzień, bo wymiękam, nie mam cierpliwości!!! Mam ochotę wrzeszczeć. Niech mnie ktoś przytuli :-(

Haha! No to widzę nie tylko ja dziś walczę.. Moja za to dziś non stop na rękach. Musiałam ją na siłę uspać w wózku, bo tak krzyczała i już nie wyrabiałam, ale oczywiście za długo nie pospała i znów od początku! A dziś mamy 12tyg. pewnie jakiś skok znów nas dopadł. Agh.. nie mam siły..

reklama
Mlodak ja ide za tydzien na szczepienie to wypytam. Tez chce warzywa dawac a nie soczki:) poki co czytalam ze wlasnie dynia brokul marchewka na poczatek. Jak dlugo sie da zadnych cukrow jesc moj jas nie bedzie

Ciesze sie ze nie tylko ja tak mysle bo jak slucham trsciowej to mam wrazenie ze wyrodna matka jestem. A ja po prostu chce aby moje dziecko mialo zdrowe zabki.
My na szczepienie ide 25 i to bedzie prawie gdy mlody skonczy 4 tygodnie ale juz czytam i analizuje bo wiem ze uslysze aby zaczac od soku. Dawaj znac jaka opinie ma Twoja doktor.

Moje dziecko bardzo ekonomiczne jest - nie potrzebuje zabawek, wystarcza moje dlonie z paznokciami pomalowanymi na jaskrawy kolor :)

Do góry