reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Rysica a sprawdzilas czy ten zaworek sie nie skleil od srodka? U mnie tak bylo jak sie skleil wlasnie a ja nie zauwazylam. Teraz przed karmieniem zawsze sprawdzam. I dziala jak powinien:)

reklama
Rysica teoretycznie kobieta ma wybór i powrót do pracy to nie obowiązek. Zawsze może iść na wychowawczy. Jednak ze świecą szukać tych, które stać na takie posunięcie...

Wychowawczy bezpłatny jest, więc większość kobiet zmuszona jest powrotem do pracy przez sytuację finansową. Gdyby nie fakt, że będziemy budować dom chętnie zostałabym w domu na wychowawczym, ale niestety jest różnica w dochodach nas obu, a tylko męża.. Chociaż i tak chyba nie powinnam narzekać :)

Kurcze, ja nie wiem jak to jest, ale zawsze jak mamy gdzieś iść to Lenka zaśnie w najlepsze i nic jej nie rusza! Dziś miałyśmy zawieźć mocz na badanie i oczywiście zasnęła o 8, mocz nie pobrany, laboratorium do 11, więc sobie myślę, że zdążymy, a ona mi wstała o 10:40!!! Wiecznie się spóźniamy wszędzie, bo zasypia w najlepsze. A jak nigdzie nie wychodzimy to spać nie chce! Wasze dzieciaczki też tak mają? :dry:

xdorotaa
na 80?! To ile on waży i mierzy? Moja jest pomiędzy 68, a 74 i myślałam, że jest wielka :D

Ostatnia edycja:
Claudette dokładnie tak, mój Szymon zawsze zasypia jak mam z nim gdzieś wyjść i to śpi zawsze 1-1,5 godz a jak siedzę z nim w domu to śpi jak kura zasypia i zaraz się budzi i niby wyspany.:-D
Jakbym chciała z nim się zdrzemnąć to podejrzewam, że nawet bym oczu nie zdążyła zamknąć :-)

Rysica teoretycznie kobieta ma wybór i powrót do pracy to nie obowiązek. Zawsze może iść na wychowawczy. Jednak ze świecą szukać tych, które stać na takie posunięcie...

No właśnie, TEORETYCZNIE kobieta ma wybór.... A tak naprawdę to większość kobiet jest zmuszona wrócić do pracy... Wychowawczy powinien być normalnie płątny! PRzecież wychowanie dziecka to też ciężka praca!

Rysica a sprawdzilas czy ten zaworek sie nie skleil od srodka? U mnie tak bylo jak sie skleil wlasnie a ja nie zauwazylam. Teraz przed karmieniem zawsze sprawdzam. I dziala jak powinien:)

Sprawdzam za każdym razem, ale zaworek działa bez zarzutu a jednak mam wrażenie, że za mało odpowietrza... i nie wiem czemu... Ona ewidentnie się męczy jedząc z tego smoka.

Niezspominajka- nie no chyba nie... od paru dni czuje taki ciężar i napięcie brzucha jak przed @ a malpiszona nie widac...moze cos sie poprzestawialo...na test jednak mimo wszystko troche sie bojam..ale zapisze sir do gina sprawdzic co sie dzieje bo to dziwne wszystko?!

Rysica, ale masz nerwa kobieto ;-) Ja tylko o urlop pytałam :sorry2:

Swoją drogą zgadzam się, że wychowawczy powinien być płatny, byłoby po kłopocie. Z drugiej strony wiele kobiet pracujących zostaje z dzieckiem w domu i przez ten okres żyją z jednej pensji. Nie wiem jak, nie pytam. U nas nie ma takiej opcji i dlatego wracam do pracy. Na całe szczęście dla mnie to nie jest aż taka trauma, fajnie jest być mamą pracującą :)

Dorota po porodzie łatwiutko o kolejnego bobaska, więc może lepiej sprawdzić co się dzieje. Może i się poprzestawiało a jak nie'?? ja nie wiem jak bym zareagowała gdybym teraz się dowiedziała, że znów jestemw ciąży...bardzo chcę jeszcze mieć dzieci, ale nie teraz...chociaz z rok chciałabym odczekać. Ale wiadomo, co na świat to nie grzech;) także trzymam kciuki żeby było tak jak byś chciała;)

reklama
Do góry