reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasiulka wspolczuje i szczerze wierze ze szybko zwalczysz chorobsko!!!!

Szymek znow zaczal ulewac mimo podawania Nuritonu. Tak sie cieszylam, rowne 2 tygodnie byl spokoj a teraz przed chrzcinami znow.... dzisiaj 5 razy go przebieralam - 4 razy po karmieniach bo tylko po nocnym nie ulal i w poludnie bo sie zasralod szyi po piety.

reklama
a moj znow spi po 3 godziny tylko w nocy :crazy: juz spal po 5, a dzis druga noc z rzedu pobudka o polnocy i o 3 glodny jak smok... ale jak chce mu dac wiecej niz 120 to zwraca :baffled: co robic?

a najgorsze ze nie ma zamiaru teraz zasnac....:hmm:

Ostatnia edycja:
a u nas szpital. nie spałyśmy całą noc. Jak myślałam, ze już się kładę po 1 to później tez się przebudzała... Nadia płakała, pokasłuje, cyckowałam ją co chwila. Nie wiem czy wzywać już lekarza, co robić, gorączki nie ma...

Klusia współczuję. Mnie kiedyś lekarka powiedziała, że u takich maleństw gorączka występuje niezwykle rzadko i nawet zapalenie płuc może być bezobjawowe:szok: Jeśli coś Cię niepokoi to wezwij lekarza bo nie ma co potem żałować.:tak:

to sie porobilo

chyba ten okres dla dzieciaczkow taki felerny jest bo moj tez marudny jak nie wiem

Kasiu dasz rade bo masz dla kogo walczyc !!
Mlodak a juz myslalam ze dalas mi nadzieje z tym ulewaniem bo moj zboj tez ulewa ostatnio bardzo i bede lekarki pytac w srode co z tym
Josie tam w tej ksiazce pisali ze jak jest tak ze dziecie znowu placze po kilku dniach przy zasypianiu samemu to trzeba wszystko od nowa, one maja krotkotrwala pamiec :) a co do przebudzania znowu to moze jest jakis powod inny ze wstaje?? czy ewidentnie cmoka i szuka jedzenia? bo moj jak np o trzeciej cos jeczy to jak pojde to czasami jest odkryty i jak przykryje spi dalej, albo smoka wloze do buziolka, teraz juz sie nie przebudza raczej, czasami zdarzalo mu sie tez kolo 5 ale teraz to juz tylko 6:15/6:30, nie wiem jak karmisz go na wieczor ale moze sprobuj metoda tracy hogg ona tam pisze zeby na wieczor czesciej czyli np ok 18:30 a potem 20:30 tuz przed spaniem , i to pomaga na dluzsze spanie u nas wlasnie tak zaczelo sie wydluzanie spania az do ponad 9 godzin

Klusia a jak Nadinka placze ? to jest tak ze budzi sie i placze od razu tak straaaasznie? czy np przebudzi sie i dopiero po chwili pojekuje a potem placze ? jesli to pierwsze to pewnie brzusio, jesli to drugie to bidulka zasnac nie moze, bo moj tak ma czesto w dzien jak sie wybudzi po ok 40 minutach to jest jeczenie ryk i juz nie zasnie... przysnie obudzi sie i ryk i tak do momentu az butli nie dostanie (ale to jak go klade inaczej niz w chuscie), pokaslywanie moze byc od tego ze sobie od placzu gardelko podraznila, jesli by cos bylo powinien byc jeszcze katarek

Pamka moze sobie dzidzia purta i sie usmiecha w koncu najlepiej to sie robi na brzuszku malemu dzieciatku :D a on mysli ze taki super tato :D

Rysica dla mnie ogromna roznica :) ja tez jestem ciekawa jakie bedzie moj mial oczy ;D o wciaz ma grafitowe, maz ma braz ja zielony, jedyne co widac ze ma identyczne obwodki jak ja na teczowce

Ostatnia edycja:
Aylin miłego wypoczynku :-)
josie gratuluję 3-ech miesięcy! a z tym nocnym budzeniem to niestety nie pomogę bo ja już chyba nie pamiętam jak to jest :baffled: obym tylko teraz nie wykrakała sobie nawrotu :-D ale tak sobie myślę że może przez kilka dni twój Jasiu będzie sobie zwiększał porcje a potem się unormuje :sorry:
klusia jeśli dzieje się coś złego to nie ma chyba na co czekać więc może zadzwoń najpierw do pediatry i zobaczysz co ci powie :tak: a może to tylko chwilowe, taki gorszy czas bo dzieci mogą kaszleć przez nadmiar śliny i nie ma w tym nic złego

Rysica dla mnie ogromna roznica :) ja tez jestem ciekawa jakie bedzie moj mial oczy ;D o wciaz ma grafitowe, maz ma braz ja zielony, jedyne co widac ze ma identyczne obwodki jak ja na teczowce

No cieszę się, że ktoś poza mną to widzi ;P że są mocno różni :D
Najbardziej to widać na żywo ;)

a co do oczu - wydaje mi się, że Nikoś będzie miał brązowe.
U nas mąż ma niebieskie, Szymek - miał niebieskie ale od jakiegoś roku robią mu się coraz bardziej szaro-zielone z takim nawet słomianym beżowym odcieniem przy źrenicy. A Monika - na razie ma grafit i nic nie widać, żeby miała mieć czy brązowe czy niebieskie.... Są dosłownie SZARE, przy źrenicy jaśniejsze a dalej jaśniejsze...

klusia wspolczuje nocki, biedne jestescie z ta nadia..... ja bym poszla do lekarza

kasienka kurcze nie strasz mnie ze wszystko od nowa O_O a z tym jedzeniem czytalam i wlasnie staram sie go karmic dwie godziny przed kapiela - po 17 i pozniej po kapieli i zawsze mu robie 150 i probuje wmusic... ale sie nie daje cwaniak. nawet jak zje to i tak zwroci pozniej.... a tata sie dziwi ze on za malo wazy:baffled:

Aylin udanych wakacji!!!

Klusia lepiej jedź do lekarza, w ogóle nie chcę cię pouczać, ale wszelkie krople typu Sab Simplex i Delicol trzeba brać pod nadzorem lekarza, więc sobie to skonsultujesz

Rysica tzn że jak mój Sergiusz ma niebieskie oczy (nie granatowe) to nie ma już szans na to, żeby mu się zrobiły brązowe?? też mnie bardzo ciekawi jaki kolor oczu będzie miał ostatecznie i nie ukrywam, że chciałabym żeby miał po tatusiu sliczne brązowe ślipia:-D

a Sergiusz dzisiaj dał czadu - obudził się o 7.15 (wcześniej jadł o 4.00) i jeść nie chciał, zjadł dopiero o 8.40 i zasnął dopiero o 10.00
ostatnio odstawia mi własnie takie cyrki, wczoraj np. zjadł o 18.00 potem o 19 zaczął ssać moją rękę, trochę się zdziwiłam, ale przyśpieszyłam kąpiel i chciałam go nakarmić a on w ryk, więc go połozyłam spać głodnego, na karmienie wstał dopiero o 24.00

reklama
Witajcie
u nas noc w porządku, Gosia usnela ok 21 i obudziła się o ... 4!!!
Potem o 8! a ja się wycwanilam i oświadczyłam P, że trzeba ją przewinac itp po czym odwrocilam się na drugi bok i usnelam :-) Finalne wstanie: 9.30:-):-)

Wczoraj wieczorem faktycznie długo cyckolila, może to ma wpływ...

My dziś chyba wybierzemy się do ikei jest 15% zniżki na tkaniny z metra.

Rysica też pierwsze wrażenie, że zupełnie inne dzieci. Nawet rozkład kości na twarzy inny. No cóż, mąż ma swojego klona teraz Ty też:-):-):-)

Do góry