reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Polaa - no mi się wydaje, ze coraz mniej podobni ;P tylko ujęcia takie same ;) najbardziej się różnią ... włosami ;P
no i wciąż zagadką dla mnie jest jaki Monika będzie miała kolor oczu, bo wciąż ma ciemne, aż grafitowe, Szymek tu już miał niebieskie.

reklama
Klusia tak jakby ja brzuszek meczyl ze spac nie moze?bo normalnie by sama z siebie pewnie sie tak nie obudzila...?

a ja chcialam juz spoac ale moj sasiad jeszcze wierci!!!!jak byk na klatce jest wywieszony regulamin naszej spoldzielni i cisza nocna tu jest od 20-8 . a niektorzy sa slepi i maja to gdzies. czekam az sie tym idiotom dzieci urodza, moje beda juz duze to tez im niezle imprezy bede urzadzac zeby nie mogli spac:crazy:
Pewnie brzuszek. Ale przez co? Dziś cały dzień tylko grahamka ze schabem swoim, bez masła, bez żadnych dodatków. I kawa z sojowym mlekiem...I tak w kółko. Oblizywałam się tylko na widok mielonych, które zrobiłam dla reszty.
Co robie nie tak??? Gdybym wiedziała, że to jej pomoże, to przeszłabym na mm. Ale nie wiem dlaczego ją boli.
Kupiłam Hipp comfort. Jutro spróbuję.
Słucham folderu "nastrojowe" i chyba sie nakręcam:eek:
A mała własnie padła u nas na łożku

Rysica oczy (nie o kolor tu chodzi) i włosy- to jedyne różnice jakie znalazłam, choć oczy mogą byc kwestią ujęcia.;-)

Klusia przetrwaj jeszcze chwilę i brzuszkowe problemy znikną.

Ha dzis widziałam się ze znajomym któremu 2 tyg. temu córka się urodziła, no i pytam co i jak. W pewnym momencie chłopak się rozpędził i mi mówi, że najbardziej dziecko to lubi na nim leżeć, podnosi wtedy głowę i się śmieje... Przemilczałam.:laugh2:

Edit: Aga mam otwartego tego samego linka, bo jestem na etapie poszukiwania puzzli. Właśnie gdzieś wyczytałam, że trzeba sprawdzać z czego są bo niektóre zawierają jakieś szkodliwe substancje dla dzieci.

Pamka - jeszcze usta! Górna warga jest zupełnie inaczej "wycięta" ;P A oczy mają inne, Monika ma większe i kształt po mnie a Szymek mniejsze, i kształt po tacie. Nosy z resztą też mają inne ale tylko z profilu to widać ;P

Dziewczyny o co chodzi z tym odciaganiem 7-5-3??? to te cyfty znacza? minuty? i to jest na pobudzenie laktacji? Pamietam, ze ktoras o tym pisala ale nie wiem ktora :-(
to jest metoda na pobudzenie laktacji - odciągasz najpierw po 7 minut z każdej piersi potem po 5 i po 3 i nie ważne czy coś leci czy nie :tak:

pytanie do mam karmiących UU
*czy jecie paprykę surową lub/i duszoną?
*czy jecie dżemy i jak tak, to jakie?
*jakie surowe owoce jecie?
*jakie surowe warzywa jecie?
*czy macie jakiś pomysł czym można zastąpić kanapki (nie mogę jeść nabiału)??? potrzebuję pomysłu na szybkie przekąski w ciągu dnia, bo moje dziecię rzadko daje mi czas na coś co wymaga przygotowania:no:
-papryki surowej nie jadłam ale faszerowaną czyli duszoną czy pieczoną tak i to chyba trzy dni z rzędu i było ok
-rzadko jem dżemy ale na pewno morelowy zaliczyłam przy karmieniu i nie było problemu
-maliny
-pomidor,ogórek,marchewka,sałata dobrze umyta
-kanapki z wędliną,pasztetem,pasztetową,dobre parówki,wafle ryżowe,a na ciepło może zupy bo wystarczy odgrzać polecam rosół,ja jem pieczone więc zapiekanka makaronowa z tuńczykiem bo również wystarczy odgrzać

Pamka nieźle, dobre ma kolega rozeznanie:p

Rysica no i nie jedziemy jutro - zbyt późno wzięłam się za umawianie:-( Agentka miała zadzwonić dziś wieczorem lub w pon i chyba na to postawiła:-(

W ogóle z tą przeprowadzka same problemy aż glowa boli:-(

Gosia dziś usnela szybciutko po umyciu na cycu ok 9. A przed chwilą nagle płacz. I nawet się do końca nie rozbudzila, wzięłam na ręce jak do odbicia i śpi dalej już w lozeczku. Cała akcja: 3 minuty. I zagadka.

P wrócił. Ciekawe jaki będzie weekend.

reklama
A ja siedzę i kupuję... Jakbym miała chłopca to bym wzięła...H&M Nowa BLUZA / Koszulka 68/74 cm ~ NOWOŚĆ (2613261222) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. śliczny
Ale dla dziewczynek jest i tak tyle piękności. Kopnijcie mnie bo, T mi pokaze jak jutro zobaczy konto:-p

Szukam czapeczki dla Nadii, bo teściowa po spacerze dzisiejszym stwierdziła, że musi mieć wiązaną czapkę, bo ta jej sie ściąga jak się wierci.
Muszę ją ubiec, bo jak ona kupi to dziękuję...

Do góry