reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

klusia wdlg ksiazki jezyk niemowlat jest tak ze jak odlozysz to dziecko placze trzy razy... pierwszy spokojny potem sie uspokoaja potem glosniej i uspokaja i na koncu apogeum i uspokaja i zasnie,.. ciezkie do wytrzymania ale tak przynajmniej na moim sie sprawdzilo wiec moze po prostu trzymac smoka jak wypluwa i czekac ... ja tak niestety musialam zrobic w samochodzie jak jechalismy w podroz bo takto bysmy przesiedzieli na parkingu pare godzin... bo zawiazac w chuste nie moglam i jechac no i faktycznie zasnal po trzecim placzu na godzine bo na godzine ale dojechalismy :):)

delwer dzieciaczek nie musi jest tak jak jest napisane na etykecie mleka ... na etykiecie mojego jest napisane 2-3 miesiac 5 razy 170, ale ja wole dawac co trzy cztery godziny bo mi latwiej o utrzymac niz zeby mi potem plakal dwie godziny do karmienia, nawet lepiej jak je mniej bo wtedy nie rozpycha sie tak strasznie zoladka, a on sam z czasem sobie bedzie porcje zwiekszal

josie trzymam kciuki za cud :)

kasia.natka gdzie mieszkasz w krakowie ??

gossik a robil kupke ostatnio? oze cos go brzusio boli ?

butelkowe mamusie dostalyscie juz okres ??

reklama
Witajcie
Alijenka i kto by pomyślał że to niebawem będzie rok od naszego zapłodnienia??? Jak ten czas szybko leci...
A pamiętacie jak robiłyśmy cuda wianki aby poznać płeć? Mnie np. mocz z sodą "przepowiadał" dziewczynkę i się sprawdziło? A jak u was?

Kasienka ja już dawno po okresie jestem :-D

A moja mała ma katar i pokaszluje od czasu do czasu boję się że się rozchoruje :-( :-(, choć teraz śpi i nic nie słychać aby nosek miała zatkany w środę mamy drugie szczepienie i chyba nici z tego będą !!!!!!

Waris właśnie wczoraj pisałam że czytałam sobie nasze pierwsze wypowiedzi tu na forum w wątku u lekarza i poprostu szooooooooooook !!!! STRASZNIE TO SZYBKO ZLECIAŁO !!!!!!!!

dziś chyba zakończenie wakacji...gdzieś blisko słychać sztuczne ognie i raczej nietrzeźwe dzieciaki...
juz czuję jak będę drżała o swoje...Klną, kłócą się,może zaczną bic zaraz

Alijenka Oby nic sie nie wykluło

Waris
Ten test z sodą robiłam, ale nie pamietam co znaczy jak nie zabulgocze? Robiłam ze 3 razy i nic nie bulgotało:)
Ale te testy wszelkie oznaki to gucio prawda. Z Nadią o wiele lepiej wyglądałam niż z Kubą, a mówią, że dziewczynka urodę zabiera...

Kasienka U mnie to coś chyba jej dolegało, bo strasznie się darła i to długo, podchodziłam nie 3 razy a ze 20... aż tak to się jej nie zdarzyło jeszcze, przez godzinę nuciłam, szumiałam, przytrzymywałam smoka i nic....Nie wiem, moze nie była śpiąca po prostu? a ja na siłe próbowałam. Dziś sporo spała...ale z drugiej strony to dziś spokojnie kilka razy w ciągu dnia zasnęła, raz to nawet zdązyłam nakarmić, posadziłam na klacie, a ta mi zasnęła...A na noc miała problem, co zazwyczaj bywa odwrotnie...
Wspominajcie o metodach Tracy;-). Przeczytałam tylko raz przed Kubą, czyli ponad 4 lata temu i to nie do końca, zamierzałam dokończyć w szpitalu, ale fajnie sie gadało z laskami,ze nie było kiedy;)
Z Kuba nie miałam problemu z zasypianiem. Odkładanie do kołyski,zamykanie pokoju i spał 1,5-2h. A Nadia jest zupełnie inna. Szczególnie bez szumienia strach ja odłożyć. I wrażliwa na kazdy szmer. Jak kiedyś klikanie w klawiaturę, nie mówiąc o nalewaniu wody do szklanki ją obudziło:szok:
A przed chwilą zjadłam ostatnie Toffifee(Nadia też westchnęła jak wyciskałam)...ale ze mnie świnia, babcia dała dla Kubusia, a ja pożarłam:zawstydzona/y:

kasia ale mnie zeschizowalas tymi blizniaczkami :baffled: ja dzis malego polozylam u niego w pokoju po raz pierwszy.... na razie gada do kamerki i macha rekami, licze ze sie w koncu zmeczy i sam zasnie... ale to by byl cud....

a jak teoja mala, je cos wiecej?

mlodak udalo ci sie przeprowadzic?
nie chciałam nikogo straszyć tą straszną historią :-( nie martw się o swojego maluszka, na pewno pięknie będzie sobie spał we własnym łóżeczku :tak: a czy zasnął w końcu?
a co do mojej Misi to jest lepiej bo je 5x na dobę i to dość długo za każdym razem no i przede wszystkim sama się dopomina i nie ma wrzasków przy przystawianiu :happy2:

kasia.natka gdzie mieszkasz w krakowie ??
o! jakoś mi umknęło że jesteś z Krakowa :-) za raz ci wyślę zaproszenie do grupy chociaż tam niewiele się dzieje ale zawsze coś ;-) a ja mieszkam mniej więcej podgórze/prokocim/bieżanów a ty?

kasienka moj też ma bardzo dużo włosków:tak:
Cesarkę miałam 13 czerwca a pierwszy okres dostałam 2 sierpnia:tak: teraz czekam na drugi, już powinien być. Czuję, że się zbliża:baffled:

poszliśmy dzisiaj do parku, żeby Kuba mógl sobie pojeżdzić na rowerze, Wojtek spał w wózku, wszystko byłoby super ale Kuba przechodził samego siebie, był tak marudny, że nie było wyjścia i po godzinie wrocilismy do domu a pogoda była fajna. do poludnia pochmurno ale popoludniu zrobilo się super. Nie spał w dzień i takie są tego skutki, nic mu nie pasowało, kompletnie nic, oprócz tego rozwalił kolano, starł łokieć, i jakies ryski ma na bużce. Masakra po prostu, dopiero w domu zaczął normalnie się zachowywać, zasnąl juz o 19 w 5 sekund jak Go do łózka polozylam, myslalam, ze wyjdę z siebie w tym parku, udenerwoalam się tylko, tak samo mój mąż, a potem mam wyrzuty ze krzyczę na Niego, a może miał zły dzień po prostu?!

Pierwsza!
Michu wlaśnie sie o 4 obudził ns cyca..od 21 nawet dobry czas ale... ale teraz, wcale mu sie nie zbiera na spanko-;(

No to jestem druga mały o 5 sie na jedzenie zerwał opierniczył 150 teraz leży i sobie gada, może jeszcze przyśnie. Cudnie już prawie od tygodnia mi śpi od 20 do 5 i potem jeszcze po jedzeniu dosypia albo sobie leży i gada. Tylko w dzień z drzemkami jest ciężko. Śpi mi tylko na spacerku.
Dobra Kuba jeszcze śpi:tak:.
A co do @ to ja Urodziłam 2. 06 a Pierwszej dostałam 3. 08 i drugiej 24.08 no dwie w miesiącu:wściekła/y: ta druga dopiero sie jakieś 3 dni temu skończyła. A macie jakieś sprawdzone sposoby na zanik pokarmu? Bo odkąd wróciłam ze szpitala czyli 5 >06 nie karmie piersią tylko butla bo młody strasznie płakał jak go miałam przystawiać wiec w szpitalu już go dokarmiali. chociaż w między czasie próbowałam przez ten pierwszy miesiąc ale nic z tego butla i koniec a pokarm mam do tej pory ;/
Wczoraj miałam tu napisać ale jak byłam w połowie to mały się obudził i już nie dokończyłam. Niunio dzisiaj skończył 3 miesiące :-D

reklama
druga :)

maly sukces. obudzil sie na jedzenie o 5, oczywiscie mega rozbudzony i skory do zabawy. poszlam sciagac i zostawilam go w lozeczku, pol godziny pogadal do kamerki az zaczal pokaszliwach do placzu - po chwili wchodze daje smoka a on bez placzu zaczyna zaypiac :-):-) chyba w koncu czai ze nie ma juz zasypiania na rekach!

Do góry