reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No i super josie! :-)
My dzisiaj wstaliśmy 6.01 a poszliśmy spać o 20.00 :-D Teraz mały z karuzelą rozmawia :-) ...gdyby tak było codziennie :tak:

Znowu starszak nie chciał wracać wczoraj wieczorem ze mną do domu i został na nockę u rodziców (moich :-)), także dzisiaj wypoczywam, bo meża tez do pracy wywiało :-D (zresztą i tak od tygodnia mamy ciche dni, więc nawet jakby było, to jakby go nie było :dry:)

reklama
Witajcie
Alijenka i kto by pomyślał że to niebawem będzie rok od naszego zapłodnienia??? Jak ten czas szybko leci...
A pamiętacie jak robiłyśmy cuda wianki aby poznać płeć? Mnie np. mocz z sodą "przepowiadał" dziewczynkę i się sprawdziło? A jak u was?

U mnie z testu wyszedł syn...i jest syn :-D

Ja też czekam na drugą @, pierwszą dostałam 5.08, a karmię butlą od początku :tak:

kasia.natka ja na pradniku bialym :) drugi koniec miasta :p

polaa chyba nawet wiecej niz moj :) oby sie nie wytarly bo bedzie wygladal ciekawie :D

Papitkaa a robisz cos jeszcze z piersiami ? odciagasz cale jakies minimalne ilosci?? ja mialam przez jakis czas w jednej piersi duzo pokarmu i wzielam scianelam laktatorem, wypilam pare torebek szłwi i juz sie nie produkowal... teraz wiem ze cos tam jeszcze jest ale nie leci tak normalnie tylko jak scisne brodawke... napewno szalwia moze pomoc

josie moze podrzuce mojego :p bo ja cierpliwosci nie mam do uczenia zasypiania :p

kurcze to tylko ja jestem taka opozniona z tymi miesiaczkami ... pewnie znowu hormony sie pokielbasily ehhh ... a moj tez dzisiaj spal do 6 od 21, moze juz tak zostanie skoro to juz trzeci dzien z rzedu

Hej
ja zakonczylam 3 okres juz i wczoraj meza przekupywalam seksem. Jest taki mily ze szok. Mlody obudzil sie o 6, zrpbil kupe i juz nie chcial spac a ja jeszcze spiaca na maksa to K sam z siebie powiedzial ze idzie z nim na dol a ja mam sie wyspac.
Wczoraj mu powiedzialam ze ma sie bardziej zorganizowac i mi pomagac bo tak dalej byc nie moze no i chyba wreszcie zalapal o co mi chodzi. Az sie poryczelismy.

Niestety nie przeprowadzilismy malego bo ja bylam juz tak zmeczona ze ledwo na oczy widzialam. A poza tym to pozno wrocilismy i Szymek juz o 19:30 wykapany spal bo Pol dnia jezdzilismy za garniturem na chrzest dla K bo slubny po 7 latach to wyglda jak wyglada. Malego nosilam ja w nosidelku i dzisiaj mam zakwasy w udach normalnie.
Ale ustalilismy ze robimy te przeprowadzke dzisiaj i ogolnie tak sobie dobrze wczoraj pogadalismy ze szok. Wspominalismy tez 2 kreski na tescie, ogladalismy zdjecia mojego brzucha z ciazy. Oby tak bylo miedzy nami zawsze.
I na basen tez sie zgadza jak wytlumaczylam mu co i jak

No mialam spac a na bb siedze :)

Mlodak super:) oby tak dalej! Facetowi to jednak najlepiej tlumaczyc jak krowie na rowie :)
Verita moj si obudzil o 7 wzielam go do na do lozka na pogaduchy az zaczal marudzic to poszlam po mleko bo jadl o 5, wracam a ten spi !!!!!!!!!!! :-D :-D :-D

Kasienka jak co to ja z bronowic to masz blisko zeby mi podrzucic malucha hihi

Witajcie,
My u tesciowej :no: ten obrazek z nastrojami dzieci, jesli bylby caly w piorunach, to pewnie by pasowal do mojego nastroju :wściekła/y: Do tego maly tu mega marudny, pewnie wyczuwa moj nastroj, no ale ja nic na to nie poradze, jak mnie ktos w...

Josie, dziewczyny, jak czytam to szok, zasypianie samodzielne, brak placzu, tylko marudzenie- nono, to nam sie trafilo niezle ziolko.
Zasnal sam z siebie tylko raz, ale obkupione bylo to 20minutowym rykiem, stosowalam metode z ksiazki "usnij wreszcie", ale serce mi sie niestety krajalo :no:
W ciagu dnia 3drzemki max po 30minut i tez poprzedzone wrzaskiem, tuleniem i walczeniem z pieluszka (moj maly, jako polak rodowity, no, przynajmniej w polowie, uwielbia pieluszkowy bondage ;-))
Jesli mu sie przysnie po mleczku, to trwa to z 1,5minuty, potem juz lapki w gorze, nogami przebiera... :dry:
W przerwach, gdy nie spi, to na szczescie rajcuje go ta karuzelka, ale to max 20min, potem dlugo bawimy sie razem w minki i chwytanie grzechotek i tu jest przeszczesliwy, potem brzuszek- wrzask no i reszta dnia to noszenie na raczkach, bowiem inaczej wrzask niesamowity :dry:
Lezaczek aprobuje, ale tez nie tak, by przedtem go nie obryczec ;-)
Lubi za to spacerki, tu mamy malego z glowy, ale jak tylko wchodzimy do domu, oczy jak 5zl juz ma :eek:

Dziewczyny, to minie???????? :eek:

Kasienka no właśnie z piersiami nic nie robie ale jak nacisne to leci takim strumieniem na metr hahaha. Muszę spróbować tej szałwii :tak:
sicilpol U mnie to samo wchodzimy tylko na klatke ze spacerku a oczy juz dookoła lataja i wszystkiego wypatrują.

Niunio od 20 spał do 5 zjadł i pospał do 7 pobawił sie zjadł o 8 i śpi. ale po południu gorzej z drzemkami i muszę albo na spacer niezależnie od pogody wyjsć zeby pospał troche albo na przymus trzymać do 20 bo o tej zjada ostatni posiłek i śpi do rana. a dodam że sam zasypia lulanie mu nie pasuje. Dostaje smoczek pieluszkę przytuli i już go nie ma. Ale mu chyba mało juz 150ml bo nie wytrzymuje w ciagu dnia 3 h i płacze juz ze 20 minut wczesniej ze głodny. Zastanawiam sie nad kleikiem.

Ostatnia edycja:
haha sicil pozostaje nam kochac nasze super-aktywne pociechy i liczyc ze to rzeczywiscie sie na bystrosc i inteligecje przelozy :-D:-D

a gdzies czytalam ze polozne juz na sali noworodkow rozpoznaja jakie dziecko bedzie, bo niektore leza spokojnie a niektore sie dra i domagaja uwagi. no i jak mi przyniosly mojego (mialam cesarke o 18 a daly mi go dopiero o 5 rano) to babka mowi do mnie : poloze go tutaj a pani niech go lepiej nie rusza bo to jest niezly ananasek :-D:-D

dzień dobry mamuśki :-)
u nas nocka jak zwykle czyli Misia zasnęła po 21 i wstała po 7 :cool2:
dziś mamy w planie jechać po ciuchy dla nas na chrzciny bo ani ja ani M nie mamy się w co ubrać :shocked2: na dodatek ma być zimno :dry:
kasia.natka ja na pradniku bialym :) drugi koniec miasta :p
szkoda :-( zwłaszcza że pozostałe dziewczyny też na drugim końcu ode mnie

reklama
mlodak super ze mezu zrozumial :):) oby tesciowa sie nie wtracala teraz i nie probowala przekabacic znowu

josie bo go serio podrzuce :p sprobuje niemniej jednak z ta ksiazka moze cos i u nas da ... :) to bedzesz miala zabawnie ze swoim Jasiem :D

sicilpol niby dzieci najwiecej placza do trzeciego miesiaca, ale to mamusie dzieciaczkow po trzecim miesiacu beda mogly sie szerzej wypowiedziec ... chyba ze dziecie ma taki charakterek ... ja obstawiam ze moj bedzie zawsze plakal na jedzenie jak nie bedzie mial juz natychiast ... no i jak bedzie zmeczony chyba ze nauczy sie w koncu sam zasypiac :)

Papitkaa moze sprobuj z szałwa, a piersi sa twarde czy miekkie ? bo jesli miekkie to ja bym tylko szalwie pila... ja mialam ta jedna twarda jak glaz w drugiej samo zniklo i jak odciagnelam to zmiekla i laktacja sie wstrzymala, wiec jakby byly twarde sprobuj odciagnac

kasia.natka no niesety, a gdzie kupowalas ciuszki na chrzest dla cory?

a czy ktoras z Was ma tak ze dziecie sie wybudza ? bo u mnie w chuscie to przespi nawet i trzy godziny i nawet jak otworzy oczy czy sie przebudzi to chwila moment i zasypia a jak spi gdzies indziej w dzien to jak sie wlasnie tak przebudzi to juz nie zasnie i wtedy mamy syfonie na caly blok i nie wiem jak sobie z tym poradzic ... bo on lubi spac tylko tragedia z tym wybudzaniem

Do góry