reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Moja położna liczyła od najniższej wagi, którą osiągnęła w szpitalu. Czyli urodziła się 3050, spadła do ok 2850, wiec ważąc ostatnio 4100 położna powiedziała, że przybrała ponad 1200 przez 2 miesiące, więc w porządku. :tak:
To trochę mnie pocieszyłaś, bo Antek miał 3900 najniższą.

Apropos wagi - kilka dni temu żaliłam się że Szymek nie przybiera na wadze. Ważyliśmy go w foteliku sam. (sam fotelik 2,800g) i odejmowaliśmy jego wagę. No i za każdym razem wychodziło że wraz z fotelikiem waży 8,900g i nic nie przybiera. No cóż postanowiłam więc zwazyć go na rękach i jakież było moje zdziwienie gdzy weszłam na wagę a tam...... 8,900!!!!!!
Baterie się wyczerpały i zapamiętały ostatnią wagę.....
Po dzisiejszej zmianie baterii młody waży 6,600g
Dobre :D
aga rzeczywiście maluto Antoś przybrał ale na pewno wszystko dobrze, będzie szczuplaczek;-)
To fakt jest szczupły, ale długiii z jednej strony wolę aby tak było i nie miał problemów jak mama z wagą, no ale oczywiście najważniejsze aby był zdrowy i nie głodny :)

reklama
hahah niezapominajka mialam to samo na spacerze, spi spi nagle jakis wyboj, obudzil sie i wrzask jak nie wiem :szok: wszyscy oczywiscie sie gapia, pelno matek z wozkami na tym spacerniaku i wszystkie patrza... ale na szczescei chwycil w koncu smoka i usnal

ogolnie dzis dzien super w porownaniu z wczoraj, bardzo uporzadkowany, mlody regularnie je i spi. i nawet ladnie sie sam bawi chwilami. tylko teraz byl problem z usypianiem znowu, nosilam go na rekach przysypial juz, klade a ten w ryk. i to coraz gorszy i glosniejszy, az mi sie uszy zatykaly! no i tak chyba z 10 minut uspokajania, smoczka za nic nie chcial, mega histeria, az w koncu wyszlam do lazienki wrocilam po minucie, on oczywiscie dalej sie drze, ale smoka chwycil i zasnal w 15 sekund.... nie jestem przekonana co do tej metody usypiania na sile, mam wrazenie ze zamiast z dnia na dzien coraz mniej on placze coraz mocniej:confused: poczekam do konca weekendu jeszcze. ale troche schizuje ze mu robie krzywde

sicil i inne mamy super-mega-aktywnych dzieci - ciekawy artykul: 12 Features of a High Need Baby | Ask Dr. Sears

Kurczę, a ja mam wrażenie, że się w coraz większym chaosie pogrążamy....ktoś tu sie deklarował, że ma książkę o zasypianiu...Josie nie Ty? Mogłabym też prosić?

delwer ale moja też nie je 120 najczęściej zostawia trochę, a taka papuśna jest, staram się jej wcisnąć w nocy 150 czasami ale nie zawsze się to udaje

moje dziecię ma dziś wenę do spania, kurde zasnęła mi na narożniku i nie chcę jej przenosić do łóżeczka narazie aby po przebudzeniu nie wpadła w szok :-), poczekam aż na żarełko wstanie :-D, powinna za chwilkę się budzić

delwer ja tez sie pare dni temu skarzylam ze ledwo zjada 120, a dzis wciagnal 150 rano, 180 po poludniu (co prawda poznej troche zwrocil...) i prawie 150 wieczorem :szok: jedyne co zmienilam to ze jak skonczy niby jesc to go podnosze do odbicia, i jak odbije to probuje mu jeszcze dac. no i oczywiscie zakaz zasypiania przy butelce:-) gadam do niego jak zasypia

Eh, a mój ciągle nic. Wczoraj już wieczorem wydawało się że idzie ku lepszemu a dzisiaj znów to samo od 60 do 80 ml max:/ Też próbowałam podnieść do odbicia a potem dokarmić ale nie działa. Jutro kończy 3 m-ce więc zmienię mu smoczek na szybszy, może zdąży więcej wypić zanim się zorientuje, że czas na histerie...:dry:

reklama
Hej. Jak wam idzie ze spadaniem brzuszka?
Dzisiaj pierwszy raz wyszliśmy na cały dzień do znajomych oczywiście kawałek drogi jest wiec trzeba dojechać i sie udało wcześniej się obawiałam tego. Młody mi zaczyna całe nocki przesypiać czasami się obudzi na jedno karmienie ale to już rzadko. Zasypia ok 20-21 i śpi do 4-5 zjada i jeszcze do ok 7 dosypia.:-D A jak tam wasze ze spaniem?
Miałam znim mały problem bo robił kupe tylko z termometrem bo miał takie zatwardzenia po mleku nan że nie mógł sie załatwić po miesiącu zmieniłam na bebiko kupy zrobiły sie normalne no ale przez to ze sie przyzwyczaił robił tylko z pomocą ale od kilku dni zaczął robić sam i sa nawet 3 kupy dziennie czasami. Wiec sie wszystko unormowało.
Mysiaczek tylko tez jak za szybko będzie leciało to sie moze zdenerwować bo nie będzie nadążał z łykaniem i też jeść nie będzie chciał.
alijenka nie ma co wciskać w nocy tych 150ml jak przybiera na wadze to jest dobrze i jeśli zmieniasz w ciagu dnia kilka zasikanych dobrze pampków to znaczy że sie najada.

Ostatnia edycja:
Do góry