reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja dobrze że tego monitora oddechu nie kupowałam bo przy mojej wędrowniczce to bym chyba ciągle dęba stała przy jej łóżeczku, ostatnio wchodzę w środku nocy, a ona noga miedzy szczebelkami, a mam założony ochraniacz dookoła :szok::szok:

otworzyłam sobie browarka aaaaaaaaaaaa coooooo !!!!

reklama
ja tez browarka pije na ogrodzie wiec zrowko! :-):-) niania stoi sobie obok mnie i moge podgladac malego na biezaco.

wlasnie musze przetestowac jak szybko uslysze kwekanie czy dopiero ciezki placz. nianie mam z kamera ktora dziala tez w nocy wiec mysle ze sie przyda zeby bez wstawania zajrzec co u malego w pokoju. a chce go przeprowadzic bo ma taki sliczny pokoik, szkoda zeby stal pusty :happy: a poza tym czytalam ze po 3 miesiacu dzieci zaczynaja sie przyzwyczajac swiadomie do takich rzeczy jak lozeczko smoczek czy noszenie.

psychicznie czuje dzis ulge po przestawieniu malego na butelke. przynajmniej je bez placzu a ja wiem ze zjadl ile trzeba. ufffff... tylko maz mnie potepia i krytykuje. dzis mi mowil ze trzeba malego przeglodzic to wezmie cycka wtedy :szok::eek: mowie mu ze to moje cycki i moja decyzja. poki mam mleko bede odciagac, ale jak sie konczy to tragedii nie bedzie

ostatnio bylam z nia na ciuchach i ona krzyczy z konca sklepu "mamo mamo" wiec pytam o co chodzi a ona "mamo a ty mnie kochasz?" ja mowie oczywiscie ze cie kocham a ona "mamo mamo a ty mnie kochasz nad zycie" wiec odpowiadam tak kocham cie nad zycie a ona "a tate kochasz nad zycie?" tak tate tez kocham nad zycie, a dziadka? Dziadka tez a babcie,a wujka a ciocie i dawaj mi wymieniac po koleii....czekalam az skonczy....po chwili znowu krzyczy: "mamo a czemu ty mi wszystko kupujesz? " wiec mowie: sama nie wiem czemu...a ona "a ja wiem....ty mi wszystko kupujesz bo mnie kochasz nad zycie" itd az do powrotu do domu buzia jej sie nie zamyka

moja miała hasło-"żyję długo i szczęśliwie, i mama też i tata też i Marysia też. a potem bede sama bo mama i tata pójdą do nieba" zrobiłam takie oczy:szok: skad ona to wie? i jeszcze zdania typu" no pytam się Ciebie czy masz dla mnie lody?" lub "postanowiłam pójść na balkon. Ty tu czekaj mamo, zaraz przyjdę" gada na okrągło, łeb pęka. a jak nie gada to śpiewa. ale coś w tym jest chyba- do dzieci trzeba mówić i opowiadać o wszytskim.

Hej Dziewczyny:)
Widzę że maluszki rosną aż miło:) Tak się cieszę:)
Czasem Was podglądam ukradkiem:p

A tymczasem wróciłam do pracy a tam tyle się dzieje,że nie wiem w co ręce wsadzić! ale może to i dobrze, szybciej udaje się wdrożyć na nowo w takich warunkach. Najgorsze było tylko to,że część ludzi z biura myślało że byłam na normalnym macierzyńskim i teraz pytają jak się dzidzia chowa... już się nauczyłam reagować i już mnie to nie zaskakuje ani nie dołuje... ale pierwsze takie akcje mnie kładły na glebę...
W sumie, jak się zastanowić, to skąd mają wiedzieć? brzuch był - brzucha nie ma, to pewnie jest dziecko. Nikt nie liczył czy nie było mnie 3 czy 6 miesięcy, jedynie najbliźsi współpracownicy zorientowani i taktownie omijają temat...

Ale cóż, życie toczy się dalej, trzeba nam będzie pewnie jeszcze wielu trudnościom stawić czoła!

buziaki dla Waszych maluchów!!!

nanulika trzymam mocno za Was kciukaski aby się udało Wam i abyście i Wy byli szczęśliwi mając swojego maluszka w domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!
naprawdę mocno mocno wierzę w to że i Wam się uda :-D

delwer ceną napewno się różni !!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-)

Zgłaszam sie po przerwie!
My juz po chrzcie maly ani sekundy nie plakal- a impreze cala przespal wiec bylam z niego mega dumna...
Niestety na drugi dzien moj malzon sie mega pochorował- kaszel, katar bol gardla i rozbicie... no a od dzisiaj zlapalam od niego- lejący katar i mega bol gardła;/ kur...!!! ... przenioslam sie do mojej mamy ona caly dzien zajmuje sie malym ja tylko na cyca w maseczce na buzi do niego podchodze... sram po portach zeby sie nie zaraził....;/// tymbardziej ze 28 mamy 3 szczepienie ;/

Esperanza - przykro mi wspolczuje!!!

Generalnie padam na pysk :( Jutro napisze coś wiecej!

Nanulika, będziesz szczęśliwa, zobaczysz&&&&, ja tez się nacierpiałam, by w końcu cieszyc się moimi potworkami.

moja miała hasło-"żyję długo i szczęśliwie, i mama też i tata też i Marysia też. a potem bede sama bo mama i tata pójdą do nieba" zrobiłam takie oczy:szok: skad ona to wie? i jeszcze zdania typu" no pytam się Ciebie czy masz dla mnie lody?" lub "postanowiłam pójść na balkon. Ty tu czekaj mamo, zaraz przyjdę" gada na okrągło, łeb pęka. a jak nie gada to śpiewa. ale coś w tym jest chyba- do dzieci trzeba mówić i opowiadać o wszytskim.
Naszło mnie na wspomnienia jak tak piszecie o mowie dzieci.
Mój Kuba jak miał ok 1,5-2lata to zaczął gadać:
Pogaduszki przed snem 18 03 2011,22 52 - YouTube
Vegeta i wafle 12 01 2011,18 56 - YouTube
Cos o sobie juz wiem 14 02 2011,18 25 - YouTube
Kisiel dla konia 6473 - YouTube
Ubieram sie i ide laziem z tata 6464 - YouTube
Pomoge tacie przejrzec na oczy 2 02 2011,20 02 - YouTube
szok, jak dzieci szybko rosną
Kanał użytkownika kruczek1976 - YouTube:szok:

a teraz?
dziś np. Kuba powiedział: Tato, ale masz ogromniastego siusiaka:-D
a to niektóre teksty z ostatniego pół roku:

Dziadek bedzie zachwycony(jak pomaluję babci włosy na niebiesko)
To niewiarygodne!
Proste jak bułka z masłem
Znasz zasady? do mojego pokoju nie wchodzi się w butach(do babci)
To byl taki żarcik...
Jestem z Was dumny moi rodzice
To nie fair
Mamo, jak mogę Ci się odwdzięczyć za ten kisielek?
Nie spodziewałem się że to się tak skończy(przy brykaniu, gdy spadł nie tam gdzie zamierzał)
Po cioci nie zostało ani śladu(jak pojechała)
Nie wiedziałem ze jesteś taka świetna mamo
Wszystko pod kontrolą!
Jest mi z Toba miło mamo 29.02.2012
Tylko babcia umie nade mna zapanować 29.02.20112
Jestem rozczarowany 20.02.2012
Zawsze marzyłem,by w to zagrać 21.02.2012
W końcu to ja jestem szefem! 29.02.2012
Nic z tego, nic mi się nie udaje 3.03.2012
ogórki są soczyste
Muszę dbac o czystość mamo 5.03.2012
Potrzebuję mydla, dzięki niemu zniknie brud 7.03.2012
Ale Cię załatwiłem 7.03.2012
Kwiaty potrzebują wody, ziemii i dołu, by włozyć tam kompost 9.08.2012
Właśnie zamierzaliśmy zagrać w karty 10.03.2012
Doooobra, bez paniki, nie panikuj 12.03.2012
Nigdy nie widziałaś szybszego chłopaka niż ja 12.03.2012
Popędzę tam szybciej niz wiatr

Nie wyszło mi tak dobrze, jak się tego spodziewałem 13.03.2012
Przepraszam,mogę prosić o ciszę? 13.03.2012
Przepraszam, że Cię uderzyłem. Czasami tak się zdarza 18.03.2012
Jestem z Tobą ogromnie szczęśliwy 20.03.2012
Nie sądziłem, że mi się to uda 23.03.2012
Jak będę ogromny to będę miał wielkiego siusiaka 23.03.2012
Ta łyżeczka jest piękna i błyszcząca 27.03.2012
Tak będzie wystarczająco dobrze 27.03.2012
Ach jak ten czas leci 29.03.2012
Oby nie padało w czasie pokazu...29.03.2012
Mój ulubiony ruch to chodzenie na rękach, choć nie potrafię go wykonać 5.04.2012
Widzieliście to? To było takie niezwykłe, jak spadało z góry 11.04.2012
Słońce jest wielką gwiazdą która oświetla ziemię 12.04.2012
Księżyc jest okrągły, poniważ oświetla go słońce 14.04.2012
Musisz wziąć płyn do płukania by ubrania były gładkei i błyszczące 18.04.2012
Kocham Cię mamo, bo jesteś miła, grzeczna i bardzo kochana! 23.04.2012
Jakby ta umywalka się rozpadła,to byłaby tragedia 23.04.2012
Niestety hala jest zamknięta,bo pani od kasy pojechała na wakacje 23.04.2012
Tak jest Mamo Bohaterko! 26.04.2012
To bardzo brudzące zajęcie (o malowaniu farbami) 7.05.2012
Babcia nie mogła iśc do piwnicy, bo miała nogi twarde jak skała (o babci G.) 8.05.2012
Słyszę Boga... (będąc w kościele w Boże Ciało- do babci)
Dziadek Jurek wykluł sie z jaja 17.08.2012
Problem wypadł z mojej głowy 18.08.2012

Zapisujcie teksty swoich dzieciaków, fajnie później powspominać
;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry