reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Klusia a jakie probiotyki dajesz małej? Ja dawałm Julkowi długo dicoflor, ale tak samo płakał :-(

MsMickey zazdroszczę fajnego dzionka z kumpelą :-) Do mnie jutro przyjeżdża siostra, a że będziemy same (M. zabiera Kornela do kina na Madagaskar) to na pewno będzie to udany babski wieczór ;-)
Daję BioGaia kropelki. Naprawdę widzę dużą zmianę, bo dziecko mi zasnęło bez jednego kwęknięcia, a zwykle był ryk. Karmienie dziś:6.00, 9.00, 12.15,15.00,18.15,20.00...Niczym książkowo. Obym nie zapeszyła. Ale jak ktoś ma takie dziecko, co bardzo dużo płacze, wręcz po każdym karmieniu rozumie moją radość. Do mnie tez jutro siostra przyjeżdża. Do tego koleżanka z dziećmi, więc będzie wesoło.

reklama
Hej, moja malutka też na brzuszku uwielbia spać. w dzień ma zawsze drzemkę-3,5-4 godzinną. przewaznie zasypia koło południa. mogę wtedy trochę dychnąć- pod warunkiem, że strasza też utnie sobie drzemkę. wczoraj i dzisiaj byłam u mamy na wsi i ogólnie było super- obie spały o tej samej porze, Zuza miała zajecie i przestrzeń do biegania i wygłupów i ogólnie była mniej buntująca się. ja tez odpoczęłam. naprawdę nie mogę narzekać a zdarza mi sie czesto. jakaś strasznie nerwowa jestem..
moje tez śpią i ja też zmykam. pozdrawiam

Wow, Klusia! Faktycznie idealnie dzisiaj! Qrde może i ja spróbuję? Póki co daję delicol ale żeby było rewelacyjnie? Raczej nie. Widzę poprawę jedynie taką, że już się tak nie rzuca przy jedzeniu. Ale brzuszek go nadal pobolewa w ciągu dnia. Można to dostać bez recepty?

Czy któraś z Was posiada wózek Jedo Fyn?

My mamy Fyna. Jestem zadowolona - naprawdę. Zwłaszcza odkąd trzymam go w samochodzie non stop i nie noszę do domu (nie mam miejsca ani siły bo ciężki).
Gondola duża i solidna, montaż gondoli do stelaża przy odrobinie wprawy nie jest skomplikowany, ale lepiej sprawdzić w salonie czy dasz radę zwłaszcza z dzieckiem w gondoli. Borys ma jeszcze naprawdę dużo miejsca w gondoli.
Duże koła skrętne z możliwością blokowania, prowadzi się jednym palcem.
MaxiCosi nosidło fajnie jeździ na stelażu dzięki adapterom.
Stelaż się łatwo składa i rozkłada (jednym ruchem), ale jest spory - do Yarisa wchodzi na styk, drugie auto jest duże więc wchodzi bez problemu.
Generalnie fynów bardzo dużo jeździ, mam wrażenie że przynajmniej tyle co Xlanderów. Polecam :)

Zobacz załącznik 492604Zobacz załącznik 492605Zobacz załącznik 492606
edit: plamy wyglądają tak. Zostaną ju pewnie na zawsze.

Pilnujcie skóry swoich maluchów!

Dzięki dziewczyny. Martwię się i panikuję, ktoś pewnie powie, że za bardzo. Generalnie problemy skórne są mega trudne, zwłaszcza, jeśli nie jest to jakaś wysypka czy pryszcze itd. Zrobiłam zdjęcie, pokażę Wam później o czym mówię.

Jutro mam nadzieję coś się wyjaśni. Gdy on się tak śmieje do mnie bezzębnie i oczka ma takie wesołe to wierzyć mi się nie chce, że coś tam się może dziać. Od razu ryczę :(

Dobrze, że mogę się wygadać tu.

December, nie ma się co martwić, mój też ma taką plamkę na goleniu, byliśmy u Dermatologa, poiwiedział, że to się nazywa potocznie cafe late i to jest przebarwienie, które czasemz nika a czasem jest prawie niewidoczne, Szymek ma 4 lata i dalej to ma ale naprawdę mało widoczne. W każdym razie to nic groźnego :)

Monisia dzisiaj pobiła rekord, w ciągu dnia spała 4,5h!!! A w nocy spała od wczoraj od 20 do dzisiaj do 4 - zjadła i dalej poszła spać do 7:30 :) o7:30 nakarmił ją mąż butlą a ja spałam do 9:30 :D

My mamy Fyna. Jestem zadowolona - naprawdę. Zwłaszcza odkąd trzymam go w samochodzie non stop i nie noszę do domu (nie mam miejsca ani siły bo ciężki).
Gondola duża i solidna, montaż gondoli do stelaża przy odrobinie wprawy nie jest skomplikowany, ale lepiej sprawdzić w salonie czy dasz radę zwłaszcza z dzieckiem w gondoli. Borys ma jeszcze naprawdę dużo miejsca w gondoli.
Duże koła skrętne z możliwością blokowania, prowadzi się jednym palcem.
MaxiCosi nosidło fajnie jeździ na stelażu dzięki adapterom.
Stelaż się łatwo składa i rozkłada (jednym ruchem), ale jest spory - do Yarisa wchodzi na styk, drugie auto jest duże więc wchodzi bez problemu.
Generalnie fynów bardzo dużo jeździ, mam wrażenie że przynajmniej tyle co Xlanderów. Polecam :)
Dzięki baaarrrdzo za odpowiedź. Ja miałam X landera spacerówkę, ale sprzedałam.
A teraz mam Mutsy na ktory narzekam ze względu na tę gondolę, co mi dziecko zjeżdża i mam dość. A na Jedo jakoś nie zwracałam uwagi na mieście, nie znałam, ale przypadkiem zgadałam się z koleżanką, że ktoś zadowolony.Będę więc licytować:-). Nie ma problemu z wkładaniem do bagażnika, a jak okaże się stelaz za duzy, to mogę na razie nie sprzedawać tego i miec u mamy drugi.

Iwon Bez recepty. Kupiłam jednocześnie dicoflor i nie wiedziałam co zacząć dawać, ale zdecydowałam się na droższy(lepszy?).
Widziałyście filmik jak potrafiła się męczyć z brzuszkiem....obym juz o tym zapomniała na zawsze

A mój tak pięknie ostatnio spał w ciągu dnia, miał dwie drzemki 40 minutowe i jedną 2,5 - 3 godzinną. I co? I guzik. Od kilku dni zasypia na 10 minut, budzi się, zasypia znowu na 30 minut i tak w kółko. Mam nadzieję że to "tylko" ten skok rozwojowy i all wróci do normy, bo nic się nie da zaplanować w domu przy takim systemie :rolleyes2:

Acha i za każdym razem płacze przy zasypianiu. Wprawdzie metoda tracy hogg brania na ręce i odkładania działa, bo uspokaja się po jakichś 15 minutach (około 3 "ręczne cykle", najczęściej dwie M. i jedne moje) ale już tak mi ładnie bez marudzenia zasypiał, a tu zonk.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja też się boję jak On tak śpi w nocy ale uwierzcie, ze pierwsze klade Go na boczek do lozeczka po jedzeniu, nie zaśnie, leży tak pol godziny, ide do Nego przewracam na brzuszek i nie ma dziecka w kilkanaście sekund, wcale nie wyolbrzymiam. W nocy to mu tą głowkę kładę na boczek co po chwile, dziecko mi śpi super bo idzie na noc spac przed 20 a budzi sie kolo 5 zje i śpi do 9 a ja nastawiam budzik co po chwile zeby Go sprawdzać przez to ze na tym brzuszku śpi:zawstydzona/y: pewnie jakos w brzuszku musial byc ulozony ze tak lubi tą pozycję:-D

goldenlucy rożnie mowia o tej śmierci lozeczkowej, ze tak naprawde nie wiadomo czym jest spowodowana, ja slyszałam, że jak sie pali w pomieszczeniu gdzie spi Malenstwo to moze sie to zdarzyć. No ale moze spanie na brzuszku też ma jakis wpływ. Nie wiem, nie myśle o tym i wierzę, że nam się to nie przytrafi:tak:

Jestem wykończona, idę zaraz do wanny i do łózka.

reklama
Jeśli chodzi o wózki to ja polecam max cosi mura 4.
Zainstalowanie gondoli jest na klik po prostu włożyć i klika spokojnie robię to x Gosia w środku. Rozłożenie czy złożenie stelarza to jedną ręką. Prowadzi się też świetnie. Waży tyle co większość tych z wielkimi kołami ale ja go wnosze do domu w częściach najpierw gondolę potem składam stelarz i wnoszę.
No i czadowo wygląda:p

Qrcze wróciłam po 8 ze spaceru przebralam Goche bo była usrana a ona chyba stwierdziła że to już wieczorne oblucje i usnela. Śpi do tej pory. Z kapania nici a czekałam na powrót P z pracy po 9... Hmm...
Chyba to świeże powietrze wieczorne;-)

Do góry