reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam się i ja :-)

december kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

jest po 18 a na termometrze ponad 30 stopni :szok: nawet na spacerze dziś nie byłyśmy bo słońce tak paliło (jedynie troszkę w cieniu na ogrodzie)
jakoś się dziś zestresowałam przez moją domową wagę bo według niej Misia schudła :eek: więc oczywiście spanikowałam ale później sprawdzałam jeszcze raz i niby było tyle samo co kilka dni temu...tylko któremu pomiarowi wierzyć :dry: pójdę w czwartek do przychodni żeby ją zważyć!

reklama
Hej, ją po fajowej wizycie koleżanki: przyjechała o 12 pojechała przed 19:-) Ale to naprawdę było przyjemne dobrze się rozumiemy:-) Poszlysmy na spacer, potem w ramach ochlody kupiłam pól litrowy sorbet grycana oczywiście i zjadlysmy w parku słuchając szumu drzew... potem obiadek szybko i zeszło.

Popitolilo mi się że Gosia jutro ma szczepienie na wzw a to w środę dopiero. Czyli jutro mechanik samochodowy.

December jeszcze raz trzymam kciuki widzisz dziewczyny piszą że to się zdarza że mija itp. U Was też tak będzie zobaczysz.

U nas też upał ale ja jednak wyszłam po południu zaraz i przed 19. Teraz było fajnie posiedzialam z Gosia nad wodą trzciny itp. :-) Wcześniej też fajnie bo Gosia spała cały czas więc się nagadalam z kumpela :-)
Więcej takich dni poproszę:-)

Moje dziecie śpi już na noc od godziny:szok: Był taki marudny że po prostu musiałam go wcześniej wykąpać, zobaczymy ile pośpi...

December mój Julek ma też taką plamkę pod pachą pod którą jest trzymany podczas kąpieli i na klatce też ma jedną i teraz dałaś mi do myślenia:baffled:
Kupiłam dziś Pampersy zwykłe w rozmiarze 4 i mam wrażenie, że są mniejsze od Pampków Premium w tym samym rozmiarze, czy to możliwe??

Czasem tak patrzę na to moje dziecko i dalej nie mogę uwierzyć, że jest mój. Jest taki... no wiadomo najładniejszy:blink:

Ostatnia edycja:
Polaa moja tez uwielbia spac na brzuszku, ale pozwalam jej na to tylko w dzien jak moge jej przypilnowac. Na noc zawsze na plecki klade bo pediatra mi powiedziala zeby nigdy nie zostawiac dziecka samego jak spi na brzuchu. Chodzi glownie o ta smierc lozeczkowa. Ja sie boje moja mala polozyc na noc na brzuch.:no:

Moje dziecie śpi już na noc od godziny:szok: Był taki marudny że po prostu musiałam go wcześniej wykąpać, zobaczymy ile pośpi...

December mój Julek ma też taką plamkę pod pachą pod którą jest trzymany podczas kąpieli i na klatce też ma jedną i teraz dałaś mi do myślenia:baffled:
Kupiłam dziś Pampersy zwykłe w rozmiarze 4 i mam wrażenie, że są mniejsze od Pampków Premium w tym samym rozmiarze, czy to możliwe??

Czasem tak patrzę na to moje dziecko i dalej nie mogę uwierzyć, że jest mój. Jest taki... no wiadomo najładniejszy:blink:

Mozliwe - moja pampersy 1 premium nosila do zeszlej soboty. A te zielone to juz dawno przestały pasować. Z 2 jest to samo. Teraz zielone 2 sa w sam raz a premium wydają sie za duze.

polaa - wokjtus jest bezbledny z tym spaniem:-D
sunshine - oj wspolczuje zatrucia

Mia tez nie cierpi lezec na brzuszku:tak: ale za to odkrylismy nowa metode usypiania:tak: mala zasypia w ciagu 2min - wsadzamy do wozka i jedziemy do kuchni i wlaczamy okap :tak: chwila i Mia spi, a nawet jak sie przebudzi to zaraz sama zasypia nawet dyda nie potrzebuje:-D.

Iwon, dzieki za sugestię a propos grycanów chałwowych, poki co w leclercu dzis zakupiłam carte dor creme caremel
:tak:

December, to od rana trzmam kciuki! Nawodnijcie małego solidnie przed pobraniem krwi, bo my zawsze mamy z tym problem - leci po kropelce i musza z dwóch rączek pobierac :baffled:

Moj maly leniwy bardzo i nie chce podnosic głowy jak lezy na brzuszku i tez nie zostawilabym go noc w tej pozycji mimo, ze mamy angelcare.

Msmickey, pewnie, ze szczesciary z nas, ze mamy takie super dzieciaczki :-)

Czy któraś z Was posiada wózek Jedo Fyn? Zastanawiam się nad kupnem.
Ależ fajnie. O godz. 20.15 dzieci już spały, a Kuba to nawet sam poszedl, bez słowa, a często robi jakieś histerie.
Jak jestem sama to jakoś super się organizuję...:-)

reklama
A ja właśnie gotuję krupnik i pieczeń rzymską na jutro i siedzę z gorącą pieluchą przy cycku, bo znowu mi się jakieś zastoje porobiły i boli jak chol...ra :baffled: Młody dzisiaj praktycznie co godzinę wisiał na cycku więc nie wiem skąd mi się to wzięło? Może mało jadł i tylko pił i potem ssał? Miałam wrażenie , że nie połyka mleka tak jak zawsze. Dzisiaj byłam u gina na 18:45 i M. sam kąpał i karmił wieczorem małego (moim mlekiem) i powiedział, że zjadł tylko 40 i to ledwo co :szok: Czy to możliwe że przez te upały dziecko nie ma apetytu?

Jeśli chodzi o unoszenie główki na brzuchu to Julek pięknie to potrafi i całkiem długo wytrzymuje :tak:

Pola mój też często w dzień śpi na brzuszku :tak: Na początku nie lubił tej pozycji i teraz też w pierwszym momencie jak go kładę to się trochę buntuje, ale zaraz jak go tylko przez chwilę poklepię po pupie i pleckach zasypia i uspokaja się. Przy jego dolegliwościach brzuszkowych to najlepsza pozycja, przy której najspokojniej śpi :happy: Pamiętam że Kornel też fajnie spał na brzuchu i potem przez kilka lat była to jego ulubiona pozycja :tak:

Tyle że ja nie kładę Julka na brzuszku na noc, boję się, bo nie ma jak kontrolować dzieciaka co jakiś czas.

Klusia a jakie probiotyki dajesz małej? Ja dawałm Julkowi długo dicoflor, ale tak samo płakał :-(

MsMickey zazdroszczę fajnego dzionka z kumpelą :-) Do mnie jutro przyjeżdża siostra, a że będziemy same (M. zabiera Kornela do kina na Madagaskar) to na pewno będzie to udany babski wieczór ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry