reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hejka:-)

Tak was podczytuję to ja mam dziwnę dziecko:-D Czasami o 20 już śpi i masakrycznię ciążko ją wybudzić na 6 porcje mleka w efekcie je tylko 5 posiłków a nie 6 jak powinna... no ale wracająć do sedna teraz budzi mi się najwcześniej o 6:30 nie krzyczy że głodna ani nic tylko sobie gada:-) jak mordowałam ją i kładła się po 21 to wstawała już o 7:30...:-p i śpi w swoim łóżeczku z pielusią:-D aaa i jeszcze jedna rzecz jest dziwna, pampers z nocy najcześciej jest suchy...

Lekarz do mnie żebym się cieszyła a nie marudziła bo mała jak na drożdzach i tak rośnie;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon, a zjesz te czekoladowe muffinki? Odważyłas sie juz jesc czekoladę, bo ja nie...:baffled:
No i mamy ten sam system "łózkowy" ;-) naprawde widac różnice w długosci snu, jesli mały jest z nami. Zawsze biore go do nas po ostatnim nocnym karmieniu - ok. 5.00 i przesypia jeszcze 2-2,5h :tak:

Wypróbuję dzis Wasz system z kładzeniem maluchów na kolanach...moze w koncu Peter zacznie tą swoją główkę podnosic!!! ;-)

Snoopy, zazdroszczę takich nocy! Szok...

Niezapominajka, my tez mamy lezaczek, ale mały w nim najwyzej 1-1,5h dziennie, bo własnie jeszcze takie maluchy powinny byc na płasko...tak przynajmniej fizjoterapeuci mówią...

Mały spi od 2h...:szok: chyba odrabia za wczorajszy fatalny dzien...

hej
nosz kurde nie moge do gina sie dodzwonic w sprawie wyników. Od 2 dni. A auta nie mam i nie mam jak podjechac.

Moja zaczeła lubic pozycje brzuszkowa ale wylacznie na moich kolanach. Inaczej przewraca się na plecy i zadowolona strzela banana :) a na kolanach - macie dowód w galerii. Glowke drze do góry i nie opuszcza. W trakcie pionizowania do odbekniecia też - nigdy nie połozyła mi głowy na ramieniu. Zawsze darła do góry - i to nic ze kiwała jej się na boki.

Jutro kosmetyczka do mmnie przychodzi - pazury robie bo w sobote do lublina na wesele uderzamy :)

Miłego dnia - ide pranie poskladac :)

hatszept nie martw się, nie jesteś sama, Sergiusz tez ląduje nad ranem u nas w łóżku, bo inaczej nie chce już spać :)

co do leżaczka to naszemu się znudził, ale za to fotelik go uspokaja i czasami jak już nie mam siły to wkładam do fotelika przykładam pieluszkę i jest spokój :sorry2: a dzień spędza zwykle na kanapie w salonie na swoim kocyku, drzemki tez tutaj sobie ucina, w sypialni gdzie stoi jego łóżeczko do popołudnia jest taki skwar, że nie ma jak go odkładać do łóżeczka

stało się coś inespotykanego....... coś szokującego. nie do wiary. Położyłam Milana na brzuch z nastawieniem , że zaraz znowu będzie wrzask.. co się stało? Usną ! I śpi już ponad 30 minut , wow sam fakt że tak dlugo śpi to już sukces ( w dzień ) bo zawsze to robi sobie jakieś 5minutowe drzemki, nie dłużej a tu takie zaskoczenie !!

Co za noc!!!!!!!!!!!

Padam na cycki i to wcale nie przed Aurelka choc budzila sie co 3h i ok 30min zajmowalo jej zasniecie a przez moje zatrucie :zawstydzona/y:

Cala nioc latalam do kibla az mnie du.pa boli sorki za wyrazenia ale nie mam sil normalnie myslec. Wlasnie wrocilam z apteki, zapakowalam mloda w chuste i pokuckalam o jednej kuli do apteki.

W domu oczywiscie krople zoladkowe, smecta wszystko przeterminowane :szok::wściekła/y: musze zrobic tam porzadek.

Przez to ze karmie piersia nie zabardzo mieli mi co dac ale dostalam Loperamide.

Teraz mloda zasnel to i spadam na drzemke :tak:

Iwon i znów przyjdzie nam pocieszać się że to pewnie kolejny skok rozwojowy...;-)

hehe, no właśnie ... potem będzie czas na "kryzysy", kryzys dwulatka, trzylatka.. i tak do osiemnastki ;)

Iwon, ja też się dzisiaj przymierzam do muffinek, ale takich "podrobionych" bez mleka i jaj :(

Ja takie też kiedyś robiłam, dodawałam chyba kefir, o ile pamiętam i też były pycha :tak:

Hatszept niestety te muffinki nie dla mnie - boję się jeszcze jeść czekoladę - wypiekami będzie się zajadał mężuś, synio i pewnie siostra, bo dzisiaj do mnie wpada :happy:

Kamila bo pozycja na brzuszku jest super dla dzieci do spania :tak: Mój też najdłużej śpi własnie na brzuchu.

Moja desperacja sięgnęła granic - wróciliśmy ze spaceru, a po drodze kupiłam białą kapustę, będę sobie okładała piersi :szok:

sunshine - weż butelke cocacoli odgazuj i wypij. Na biegunke rewelacyjna jest czkolada - ale nie wiem jak corcia na nią zareaguje. Poza tym dozwolone przy karmieniu UU sa borówki - w polsce jest do kupienia w aptekach susz borówkowy - zadzwon do apteki czy maja. Jak maja to kup. Łyzke zalewasz szklanka wody - gotujesz na wolnym ogniu 15 min studzisz i wypijasz.

A ja jem czekoladę i Milan nie ma problemów z brzuszkiem - za to ja mam z kilogramami ;-)

Iwon ale u nas to pierwszy raz się zdarzyło, nigdy w życiu nie był chętny do tej pozycji :D Od dzisiaj ciągle go będę kładła mam nadzieję, że mu się nie znudzi. Lekarze kazali mi go tak kłaść bo ma bardzo asymetryczną główkę :/ Ale nigdy nam to nie wychodziło mam nadzieję że dzięki temu jego główka wróci do normy ! :))

reklama
Witam i ja
U nas standard czyli kapiel byla o 22.30 potem 180ml mleka i spanie do 6 rano:tak: kolejna flaszka 160ml i spanie do 10tej:tak: i kolejna flaszka tym razem 120ml mleka i 20ml herbatki, godzinka gaworzenia do zabawek i juz znowu spi oczywiscie w kuchni przy dzwiekach okapu:-D.

A co do glowki to MIa tez ma jaka taka krzywa wiem ze to od spania na prawej stonie ale to chyba sie wyrowna pozniej co???????

Do góry