reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Podpytałam kilka znajomych osób z miau i polecili mi tego gościa: Andrzej Kłosiński
607 427 171
Tu masz stronkę COAPE Polska - Behawioryzm zwierząt, terapia zachowania się zwierząt

Dziękuję ślicznie! Jutro jszcze pojedziemy z nim do weta. Jak nic nie poradzi to chyba poszukam alternatywnej pomocy:-(
A co do perypetii z rodzinką to współczuję. Mój mąż, rodzice i teściowie to powinni dostać medal. Na prawdę są idealni jeśli chodzi o stosunek do małej i do mnie. Wszystkim kobietom życzę takiej rodziny!! Na prawdę mam duże wsparcie. W 100% rozumieją, że też mam prawo wyjść z domu i chętnie pomagają mi przy malej, ale nie wtrącają się do tego jak się nią zajmuję. Na pewno pomaga tu fakt, że Zosia jest zawsze grzeczna jak jest dużo nowych osób w kolo wiec nie płacze im zbytnio. Dziś poszłam do kosmetyczki, w sobote wybieram się na miasto na urodziny kolegi - mąż powiedział, że nie ma problemu, ze jej popilnuje bo w nocy przecież i tak śpi:-D
Zosia ostatnio ma fazę śmiania się. Potrafi mi przez godzie lezeć mi na kolanach z bananem na ustach i gruchać. Nawet już piszczy z radości Ostatnio też zaczęla powtarzać za mną melodię i spiewa po niemowlęcemu. Strasznie to słodkie. Uwielbia jak się jej śpiewa:-)
Mnie się pojawiły jakieś krostki na ramionach i udach. Wygada mi to na zmiany hormonane.....I spadł mi kolejny kg. Już tylko 2 do starej wagi. Niestety obwód w pasie coś stoi w miejscu:eek:

reklama
Klusia, Nadia jest cudowna, i az mialam lzy w oczach. U nas dzis to amo bylo, od dwoch dni bez kupy i w poludnie sie strasznie meczyl, az krzyczal... Nie znosze takich dni bo nie wiem jak mu pomoc:crazy:

moj tez ssie palce i piastki na potege, ale mu pozwalam. nie wiem czy powinno sie wyciagac? ja mysle ze to z ciekawosci robi, przeciez takie maluszki poznaja swiat nie tylko przez dotyk ale tez smak, to czemu mam mu to odbierac

Mój Julian dziś obudził się standardowo o 5:30 a zasnął o 20:00 pojadł a teraz znowu śpi:tak:

Już się chyba zdążył do mojej mamy przyzwyczaić bo w miarę normalnie zasypia- byle tak dalej...
Troszkę jest jeszcze problem z zasypianiem w ciągu dnia ale może się uda mi przyobserwować o co mu chodzi, bo nie bardzo czaję co on chce w tym przypadku... niby chce spać ale...

Klusia, mała przecudna...ale się nacierpiała kochana...nasz malutki niestety podobnie czasami :-(
Dzis pobudki co 1,5h - prukał przez całą noc :-(
Dzieczyny, który srodek najbardziej Wam pomógł na gazy - espumisan, esputicon, bobotic, sam simplex, cos innego? Stosujmy tez debridat 2 razy dziennie po 2,5ml i po 5 kropelek dicofloru raz dziennie, ale na gazy raczej one nie pomagają...

Raczki w buzi są chyba na razie ok:
Rehabilitacja niemowląt - Elżbieta Szeliga
ale pewnie później trzeba bedzie wyjmowac paluchy, zeby zgryz był ok.

choroba...
od wczoraj juz coś się działo, ale nie wiem co. Jakby bolał mnie ząb. A dziś jest gorzej,mam taki guzik pod policzkiem,na krawędzi wielkości 1cmx0,5cm...czy któraś coś takiego miała?
Pojawiło mi się to ze 2 lata temu i teraz jak jakies przeziębienie bierze, to najpierw to. Słyszałam, że tam saą tez węzy chłonne...czy to prawda?
W sumie nic mi takiego nie jest poza tym, ale jak to dotykam to boli:-(
A dziś siostra chce bym poszła do klubu uczcić jej 30 jeszcze z koleżankami z pracy. Już połowa się wycofała i nie będzie chciała słyszec, że i ja nie pójdę....

Hej :)

U nas nocka standardowa - pobudka na karmienie o 24 i o 3, rano kupsztal, jedzenie i śpi :tak:

"Jedzenie" piąstek to normalka w tym okresie, pozwólcie dzieciakom na to, bo to ważny etap rozwoju ;-)

Hatszept dicoflor to chyba bardziej jako środek ochronny np. przy antybiotykoterapii albo jak kupki nie są jak trzeba. Na gazy chyba faktycznie nie za bardzo skuteczne. Piszę, bo braliśmy dicoflor jeszcze długo po wyjściu ze szpitala a problemy z brzuszkiem były. My teraz stosujemy delicol i jest lepiej, to znaczy mały nie pręży się tak przy jedzeniu. Z drugiej strony zmieniłam trochę dietę, więc nie mam pewności czy to nowe menu czy te kropelki :confused:

Pamka ale masz fajnie z tym spaniem małego :tak: Myślę, że mu już tak zostanie, w końcu to już kawał chłopa;-)

Dziewczyny czy któraś z Was wie, co się dzieje z buziak? Napisała enigmatycznie, że znika i ... zniknęła :eek:

Witam się i ja
Moja mała jak zasnęła wczoraj o 19.30 tak wstała na jedzenie o 2.30 a później o 6.30 :-)

Klusia, mała przecudna...ale się nacierpiała kochana...nasz malutki niestety podobnie czasami :-(
Dzis pobudki co 1,5h - prukał przez całą noc :-(
Dzieczyny, który srodek najbardziej Wam pomógł na gazy - espumisan, esputicon, bobotic, sam simplex, cos innego? Stosujmy tez debridat 2 razy dziennie po 2,5ml i po 5 kropelek dicofloru raz dziennie, ale na gazy raczej one nie pomagają...

Raczki w buzi są chyba na razie ok:
Rehabilitacja niemowląt - Elżbieta Szeliga
ale pewnie później trzeba bedzie wyjmowac paluchy, zeby zgryz był ok.

mi z tych środków żaden nie pomógł, a wręcz było jeszcze gorzej teraz zostałam tylko przy dicoflorze to są żywe kultury bakterii także też pomagają w tym aby jelita dobrze pracowały ale ja kupuję kapsułki
teraz tak jak pisałam wcześniej wszystko odstawiłam i tfu tfu jak narazie nie ma problemów z kupą a nawet wczoraj była dwa razy :-D

reklama
i ja się witam :-) byłam dziś oddać krew na tsh, ft3 i ft4 a w środę idę do endo

dziewczyny czy na chrzciny to się zaproszenia daje czy raczej tak normalnie/ustnie :sorry:

Do góry