reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witam

choroba...
od wczoraj juz coś się działo, ale nie wiem co. Jakby bolał mnie ząb. A dziś jest gorzej,mam taki guzik pod policzkiem,na krawędzi wielkości 1cmx0,5cm...czy któraś coś takiego miała?
Pojawiło mi się to ze 2 lata temu i teraz jak jakies przeziębienie bierze, to najpierw to. Słyszałam, że tam saą tez węzy chłonne...czy to prawda?
W sumie nic mi takiego nie jest poza tym, ale jak to dotykam to boli:-(
A dziś siostra chce bym poszła do klubu uczcić jej 30 jeszcze z koleżankami z pracy. Już połowa się wycofała i nie będzie chciała słyszec, że i ja nie pójdę....

to może być właśnie powiększony węzeł chłonny, ja tak czasami mam jak mi ósemki próbują wyjść i mi się stan zapalny dziąseł robi

Moje dziecię jeszcze śpi :szok: On rano ma tak: je o 6 -tej, śpi dalej, potem szamanko około 8, ewentualnie kupa, przewijanie, masaż (często o tej godzinie męczą go gazy), trochę się porozgląda, pouśmiecha, potem pomarudzi i śpi dalej do 10, a ostatnio nawet do 11.

I w sumie zawsze mam wybór - wyspać się razem z nim albo wstać wcześniej tak jak dzisiaj i porobić coś w domku (zrobiłam pranie, przygotowałam obiad, ogarnęłam chałupę, pobawiłam się ze starszakiem, zjadłam śniadanie, wypiłam kawkę :rofl2:)

Klusia mnie się czasem pod policzkiem robi taka gulka bardziej niże guzik, raczej nie boli i samo znika. Nie wiem co to jest :eek:

Ostatnia edycja:
Witajcie
ja zapraszałam na chrzciny ustnie i tylko najbliższą rodzinę.

Moja mała też w miarę przesypia nockę. Po kąpieli ok.20 je i usypia, później mamy jedną pobudkę ok.1,2 lub 3 w nocy oraz drugą w granicach 5-6 ( tu też zazwyczaj jest robiony kupal) i już zostaje u nas na łózeczku i spicha tak do godziny 8-9.:biggrin2:

Dzieki Kochane za Wasze zdanie a propos srodków na kolki. Ja chyba zaopatrze sie dzis w bobotic...jak on nie pomoże to sie poddam i zostanę tylko przy dicoflorze.

Buziak wczesniej pisała, ze jej nie bedzie 2 dni bo mąż kompa zabiera, a później tak własnie dziwnie napisała, ze znika...mnie tez to zastanowiło...

Kasia.natka, a tsh, ft3 i ft4 robisz bo masz niedoczynnosc/nadczynnosc/hashi? ja własnie niedoczynnosc i hashi i probuje znalezc optymalna dawke teraz euthyroxu dla siebie po porodzie. Musze tez usg tarczycy sobie zrobic.

A my na razie nie chrzcimy...w ogole nie wiem, czy ochrzcimy...mamy slub cywilny, koscielnego nie chcielimy i taki sam mamy na chwile obecną stosunek do chrztu. Ja staram się zyc według dekalogu, ale instytucja kosciola mnie odpycha. Tylko oczywiscie mamy dylemat, czy mały nie zostanie odsuniety przez inne dzieci, czy nie narazimy go na ostracyzm, bo nie bedzie na przykład szedł do komunii i nie bedzie mógł uczestniczyc w rozmowach miedzy dzieciakami a propos przygotowan, stroju, uroczystosci, pozniej np. prezentow, a dzieci potrafią być okrutne i nie mają dystansu (czasami trudno wytłumazyc, zeby sie nie przejmowały glupimi uwagami)...no ale mamy jeszcze na to chwile ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy na chrzciny to się zaproszenia daje czy raczej tak normalnie/ustnie :sorry:
Mi T zrobił i wydrukował. W sumie sama rodzina, ale mają pamiątkę, bo na okładce jest zdjęcie. Do tej pory u mojej siostry(chrzestnej) stoi w pokoju.
A Nadię to nie wiem jeszcze kiedy będziemy chrzcić. Mój T nie bardzo chce iść ze mną załatwić. Nie trawi księży.Jedyny co mu się spodobał to był ten co chrzcił Kubę. W ogóle msza trwała 2 godziny!:szok:,bo akurat było pożegnanie tego księdza.
Miesiąc później dowiedziałam się, że ma 2 dzieci...

reklama
hatszept tylko poczytaj sobie o boboticu jak go podawac bo w/g mnie ta dawka co jest w ulotce to mało, sab ma ten sam sklad a podaje sie go 15 kropli do kazdego jedzenia ja bobotica podawala ok 10 kropli co drugie jedzenie bo to co w ulotce nic nie pomagalo

Do góry