reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej
u mnie dzis przelom - po poludniu po raz pierwszy zapakowalam syna wraz z wozkiem do mojego aygo i ruszylismy na zakupy. spal caly czas od 12.30 do 16, jestem mega szczesliwa ze wozek pieknie mi sie miesci w tym malym bagazniku, a maly na przednim fotelu obok mnie. ogolnie super. w koncu nie jestem uziemiona, moge jezdzic na zakupy, odwiedzac kolezanki itp itd :-):-)

dorwalam w tkmaxx sliczny kombinezon zimowy rozmiar 74 - i teraz sie zastanawiam czy dobrze ucelowalam z rozmiarem... ale jak teraz nosi 62, na jesieni pewnie 68 znosi nie? i urosnie do 74 na zime?

pamka ja sie tez zastanawiam, karmie pol na pol i nie wiem kiedy zaczac wprowadzac. spytam pediatry przy szczepieniu. a z innej beczki - jak cos jest od np 4 miesiaca tzn od skonczonego 4 czy od poczatku 4? bo nigdy nie wiem:baffled:

reklama
Josie masz wyłączaną poduszkę z przodu? Kurcze ja miałam Ibizę, którą uwielbiałam i musiałam sprzedać bo wózek mi się nie mieścił, bez składania siedzeń a poduszki z przodu nie dało się wyłączyc!

ja kupowalam to auto w grudniu i jak szukalam to byl priorytet zeby sie poduszka dala wylaczyc i zeby sie tylne oparcia skladaly coby powiekszyc bagaznik. ale stelaz od wozka okazal sie tak pakowny ze nawet tych oparc nie musze opuszczac :-)

Witam,
ja tak na szybko, dzieci przestały gorączkować to mąż dzisiaj rano wrócił z pracy z 40 stopniami:szok: i nie wiadomo od czego. Jak nie urok to...

gkvip ja miałam cc 13 czerwca a okres dostałam 2 sierpnia:tak: i super bezbolesny, lepiej niż przed ciążą:tak:

dziewczyny powiedzcie mi czy wasze dzieciaki jak gazuja to tez tak smierdząco mówie o tych cyckowych
u nas zupełnie bezzapachowo

Mam bardzo pilne pytanie! Czy jak lezycie na ziemi jestescie w stanie podnieść i opuszczać nogi do góry tak by nie bolaly was mięsnie przy spojeniu łonowym, bardzo nisko na brzuchu i w dolnym odcinku kregosłupa? Mnie boli tam, również jak podniose coś ciezkiego. O nozycach mogę zapomnieć. Już minęly 2 miechy od porodu i nie wiem czy się mam martwic......:crazy:
hmmm...muszę się przyznać że nie próbowałam nawet :sorry: za to zaliczyłam dziś 30 minut na orbitreku :-)

Hej
dorwalam w tkmaxx sliczny kombinezon zimowy rozmiar 74 - i teraz sie zastanawiam czy dobrze ucelowalam z rozmiarem... ale jak teraz nosi 62, na jesieni pewnie 68 znosi nie? i urosnie do 74 na zime?

pamka ja sie tez zastanawiam, karmie pol na pol i nie wiem kiedy zaczac wprowadzac. spytam pediatry przy szczepieniu. a z innej beczki - jak cos jest od np 4 miesiaca tzn od skonczonego 4 czy od poczatku 4? bo nigdy nie wiem:baffled:
podpinam się do pytania o ten 4 m-ąc! a z tym rozmiarem to też się zastanawiam bo chciałabym już zacząć kupować cieplejsze rzeczy ale jak nie trafię z rozmiarem...

a moja Misia przeszła wczoraj samą siebie w wędrówkach łóżeczkowych - wchodzę rano do pokoiku i co widzę...nogi w miejscu głowy ale to jeszcze nic...gdzie jest głowa??? na dole POD KOCEM!!! :szok:

Pamka nawet nie ma tragedii:-D wrecz chciał mi pomagac przy kąpieli Wojtka ale widzialam ze sie ledwo na nogach trzymal i kazalam mu iść do łozka no ale po godzinie Go budziłam i do pracy pojechał, masakra. Niby spadla do 37.8 ale na pewno w nocy bedzie znowu miał:-( musiał jechać, trasę ma na 13 godzin jak na złość. Mam nadzieje, ze mu przejdzie szybko. A jak nie to jutro zostanie w domu i tak jak piszesz bede miala trzecie dziecko:-D martwie sie troche, dzisiaj co godzine latalam do Niego jak pol dnia spał, i mierzyłm mu goraczke, nawet nie drgnął (mamy termometr do ucha wiec szybka sprawa) a tam pokazało 41 stopni:szok:

Hej
na usg wyszło wszystko ok. Dr napisał II a do lewego i prawego. Że są w porządku tylko trochę niedojrzałe. Mam robić ćwiczenia i wrócić za dwa miesiące.

W drodze powrotnej podjechalam z siostrą do selgrosa po lody. Gdy byłyśmy w środku jakiś facet nakładał wielkie pudło na wózek towarowy i akurat pierdyknal to pudło gdy przechodzilismy Gosi nad uchem. :mad::mad::mad:Matko jak ona się przestraszyla chyba 10 min nie mogłam jej uspokoić. :(:(
To było tak niespodziewane że w ogóle nie zdążyłam zareagować. :mad:
Eh trzeba się nauczyć takie rzeczy wychwytywac.

Josie świetnie masz z tym samochodem:-):-)
Ja na razie dzielę samochod z P a on jeździ do pracy więc... :-(

Myślę, że rozmiar 74 będzie ok. Lepiej na zimę troszkę większy jeśli będzie niż mniejszy:-) Też lubię tkmaxxa;-) Byliśmy tam w niedzielę upolowalismy fajową torbę do wózka :-) Teraz czas pojechać na zakupy dla mamusi:-):-)

Witam z rana:-)

Właśnie wstałam:-D Mały spał od 8.30-6.15:szok::-D
Pierwszy raz po tylu miesiącach się wyspałam :-):-p

A jakie plany na dziś macie?? Mi się chce na wycieczkę z chlopakami, tylko mąż jak zwykle w delegacji, więc zabiorę rodziców :tak: Myślę o górkach . nie wysokich oczywiście :-)

Pozdrawiam i miłego życzę :-D

reklama
witajcie

Verita - a ja dziś napawam się spokojem, ciszą i z miła chęcią posprzątam pokój po synu męża. Fajnie, że mąż zadowolony, bo widział synusia, a ja zadowolona, że już koniec wizyty. Nie ma to jak dorosłe dzieci, które chcą być traktowane jak dorosłe, a zachowują się jak dzieci.

Do góry