witam
esperanza - mnie tez nic nie boli
mam pytanie do mam karmiacych butla - kiedy pojawia sie pierwsza miesiaczka?
Rodziłam 29 maja, pierwszą miesiączkę miałam 2 lipca, 31 lipca drugą. A dzisiaj mam dni płodne i ledwo chodzę, tak mnie bolą jajniki. Masakra. Dobrze, że szymek po szczepieniu praktycznie cały dzień przespał bo jak go niosłam na piętro do sypialni to łzy mi leciały z bólu.
esperanza - ja miałam cesarkę, ale nic mnie takiego nie boli, a ćwiczę mięśnie codziennie od 2 tygodni. Góra brzucha już ma nawet zarys krateczki, niestety z dołem już troszkę gorzej to wygląda. Niby brzuch nie odstaje, płaska jestem, ale ta skóra, taka rzadka jest.......
Moje koty zupełnie nie reagują na małego. Jest tak jakby go nie było. Tłuką się, ganiają, żrą i srają na potęgę :-).
Ja bym proponowała konsultacje u behawiorysty, jakby co mogę skombinować jakiś namiar.
pamka - jestem pewna, że dzieci wyczuwają nowe osoby, Szymek ma identycznie po każdej wizycie osób których jeszcze nie widział. No po prostu muszą się oswoić, że świat nie kończy się na mamie i tacie :-).
Dzisiaj zapowiedziałam K, że nocka należy do niego. Powiedział ok, ale budź mnie bo twierdzi że nie usłyszy. Ku......wa jak będzie trzeba o syrenę załączę, o!!!!! Jutro święto to może nie dospać.
Ale znając życieto Szymek prześpi nockę. Tak jak i poprzednią. Położyłam go wczoraj ok. 20:30, jadł o 19 więc spodziewałam się podubki najdalej o 23, a tu dziecko obudziło się dopiero o 3:00
. Potem o 7 i po zjedzeniu trochę marudził, nie licząc już na sen wzięłam go do wyrka i położyłam na swojej poduszce ortopedycznej. A on zasnął w minutę i spaliśmy jeszcze do 9:30.
w sprawie pleśniawek - one bardzo często umiejscawiają się w przełyku i ich nie widać, a niestety giną tam znacznie wolniej bo nie da się ich pędzlować.
U nis tak jak pisałam zginęły z języczka i policzków w niecały tydzień, ale nystatyny używałam przez 3 tygodnie w sumie. Dla pewności. I faktycznie dopiero wtedy Szymek przestał ulewać, także mam pewność, że zwalczyłam je. Niestety opakowanie nystatyny można uzywać tylko 7 dni, a jedno kosztuje 17zł. No trzeba trzymać w lodówce po rozrobieniu.
Ja na wszelki wypadek mam jeszcze jedno w zapasie.