reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

U nas nic ciekawego :/ Pada dla odmiany :/

Siula pamietamy Cie, mam nadzieje ze bobik juz lepiej.

Magnii, Mloda K, kciukasy za wyniki

Pokloconym z mezami zycze szybkiej zgody.
Gosikkk ja tez mam czasem wrazenie, ze 90% klotni jest z mojej winy... a mozna na spokojnie przeciez. Brakuje mi cierpliwosci, a poza tym chyba weszlam w jakas role mamy i non stop poprawiam, nakazuje, zabraniam. Musze sie ogarnac ;-)

Co myslicie o tych metodach uspokajania?

ciekawnik.pl - 5 sposobów na uspokojenie niemowlęcia - doktor Harvey Karp radzi

opatulenia zadzialalo bez pudla dzisiaj, jak sie mlody wkurzyl i nie mogl zasnac

reklama
HeJ dawno mnie nie bylo, ale po prostu u mnie dol- zaly czas mam mrowienia i nie tylko:( we wrzesniu musze zrobic rezonans i mega sie boje:(. Mam pytanko: szczepicie na pneumokoki?szczegolnie pytam mamy , ktore maja przedszkolne starszaki. Jak Wam lekarze radza- ja sie spotykam z tak zbieznymi opiniami, ze szok:(

Hej dziewczyny, po długiej przerwie jestem. Pierwszy raz od lat byłam na wczasach w Polsce i dziekuje bardzo. :wściekła/y:Pogoda do bani, zimno, szaro. Dostałam uczulenia na trawy i przez 6 dni kichałam. Masakra. W połowie wyjazdu zabrakło w domku wody! Wrócilismy 2 dni wcześniej. A teraz marzę o palmach jak co roku. Na jesien na pewno jedziemy sie gdzieś wygrzać w tropiki. Jedyny plus z wyjazdu taki , że babcie się nacieszyły mala a my mieliśmy trochę czasu odetchnąć:-D Niestety dziś rano się dowiedziałam , że mama mojej przyjaciółki po dugiej walce rakiem, umarla:no: Strasznie mnie to zdołowało o to była super babka. Nie mogę się pozbierać.......
Zosia na szczescie zdrowa i zadowolona. To świeze (choć zimne) powietrze dobrze jej zrobiło. Moze jak koniec miesiąca będzie lepszy to pojedziemy jeszcze na kilka dni. A teraz cieszymy się cywilizacją. Działo się coś ciekawego na forum???

Witam się i ja
Też dawno mnie nie było, niestety walka z kolkami i ciągłe siedzenie na dworze lub bycie samej w domu nie pozwala mi na bycie z Wami :-(
Moja Niuśka dalej ma wzdęcia już nic nie pomaga, trochę było spokoju a teraz od 3 dni zaś armagiedon z nią mam w ciągu dnia. Nie wiem juz co robić nie chcę zmieniać zaś mleka bo kurde to nie królik doświadczalny jest ale wyszły jej dziwne krostki na buzi bez koloru dosłownie taka wysypka i nie wiem czy to nie czasami od mleka NAN. Dziś znowu wróciły napady płaczu w trakcie jedzenia !!!!
Już sama nie wiem co mam robić i zmieniłam mleko i zmieniłam butelki i kropelki i probiotyk jej daję, ehhhhhhh zgłupiałam już :-:)-(

cześć dziewczynki. powiem jedno- mala jest cudowna, je i śpi, czasami się powygłupia i popłacze nie wiadomo czemu, czasem przy cycku sie wkurza ale ogólnie si. za to ze starszą mamy niezłe jazdy i mi psycha siada. takze tym co mają pierwsze dziecko powiem - najlepsze przed Wami! ja nie ogarniam tematu czasami....
a Marysia śpi od 17 i ani jeść ani kąpciu, kąpciu. kupy nie było o d soboty ale si ogólnie. zobaczym
Pozdrawiam.

Witam i ja:-)
wreszcie normalny dzień, dzieciaki zdrowe, Wojtkowi już w sobotę przeszła gorączka po szczepionce ale Kuba do dzisiaj się męczył, mało tego jakaś ropa zebrała się mu w buzi i ledwo co je
unhappy.gif
żal mi Go jak nie wiem bo widzę ze cierpi, płukamy wodą z solą ale mało co to daje, jak nie przejdzie jutro lekarz
realmad2.gif
gorączka juz mniejsza, 37 cały dzien więc suiper. dzisiaj odwiedziła nas Marta (anadri) z Krystiankiem
yes2.gif
także dzień minął bardzo miło
yes2.gif

dzieci już w łózkach, zaraz muszę mopjego budzic do pracy. a ja piję sobie drinka
embarrassed.gif
moj ulubiony kokosowy
biggrin.gif

ja już też jestem po lechu :-) młody śpi, starszak na ogrodzie z m. :-) a ja wykapana na necie. żyć nie umierać :-):-):-) humor poprawił mi gin - powiedział - ani z pani szczęściara, piekny brzuch, ani jednego rozstępu :szok: a tu takie sadło, co się z jeansów wylewało :zawstydzona/y: w nagrodę że nie ma rozstępów, zjadłam lody grycan bakaliowe 500 ml :-)

reklama
Hej wieczornie :-)
My dziś pospacerowalysmy do mojej siostry (2,5 km) o 1 i wrocilysmy przed 8. Gosia wykapana, nakarmiona rzuca się przy cycku próbując nie usnac...;-)
Dzień fajny.
Jutro usg bioder. Trzymajcie kciuki bo ja stres jak zwykle. :confused:

Gosia też ma plesniawy nystatyna nie pomogła ale chyba zbyt rzadko dawalam. A po tyg trzeba wyrzucić. Teraz pediatra poleciła cebion po 2 krople dziennie. Swoją drogą, Gocha ma jakieś może 2 plesniawy i nalot czasem na języku lekki. Zobaczymy. Podobniez od aftinu dla takich maluszka się odchodzi. Ale polozna mówi "odchodzi się ale działało". I bądź tu mądra...

Do góry