reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
no właśnie Aftin... wyczytałam na ulotce że nie można stosować u osób z niewydolnością nerek... u nas co prawda jedna jest wydolna ale mimo to boję się podawać Aftin ... daję w minimalnych ilościach... ale nie można podawac dłużej niż 3 dni - to również jest na ulotce.. więc dziś ostatni dzień stosowania i przerwa... głównie przemywam jamę ustna woda przegotowaną i mam nadzieję, że to pomoże. Wiktor też miał pleśniawki jak był mały ..

siula
jak to mala się dusiła ????????????????

spojrzałam na suwaczek i zdałam sobię sprawę, że jeszcze miesiąc i powoli będę wprowadzać Milanowi jakbłuszko i marchewkę, ale ten czas szybko leci.

kamila - mala dostaje aftin kazdego dnia kilka razy dziennie czasami po kropelce na dydka i nic jej nie jest:tak:. Na opakowaniu i na ulotce Aftinu ktory ja mam nic nie jest napisane o zakaziie stosowania u osob z niewydolnością nerek.

Ja też ostatnimi czasy często ubolewam nad moją brzydotą :baffled:

Gkvip Kornel będzie miał też jakiś uniform, chyba granatową bluzę. Kurcze o tym, że będe to musiała cały czas prać i prasować nie pomyślałam :nerd:

Gosikkk - alez sen :-D gdyby mi sie cos takiego przysnilo to pewnie moj by jeszcze zj..by za to dostal.

He, he znając mnie też by się to tak skończyło ;-)

Kamila będziesz już w czwartym m-cu podawała pierwsze stałe pokarmy? Nie za wcześnie, skoro karmisz piersią? Ja chyba poczekam do 6-go.

pisałyście o ślinie-kiedyś - mała też zaczęła i do tego ma duży język/podejrzewali macroglosie ale wyniki ok/ i to był najprawdopodobnie powód teraz ani smoczka ani butelki tylko mój cyc i tak się kręci masakra a i jeszcze muszę przerywać karmienie żeby odpoczęła i czyść nochala co chwila żeby w razie mogła powietrze łapać nosem.

A te pleśniawki to łatwo zauważyć, czy trzeba się dobrze przyjrzeć? Bo kilka objawów mała niby ma, ale nic nie widzę...

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]gkvip

Wskazania:
lek przeznaczony do stosowania miejscowego w pleśniawkach jamy ustnej. [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Przeciwwskazania: nadwrażliwość na którykolwiek ze składników, przerwana ciągłość błony śluzowej jamy ustnej. U dzieci poniżej 1 roku życia produkt należy stosować po konsultacji z lekarzem. [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Specjalne ostrzeżenia: nie połykać. Nie stosować / Stosować ostrożnie u osób z zaburzeniami czynności nerek. Leku nie należy stosować długotrwale. [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ciąża i karmienie piersią: przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza. [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dawkowanie i sposób stosowania: lek przeznaczony jest do stosowania miejscowego na śluzówkę jamy ustnej. Niewielką ilość płynu należy nanieść na wacik i pędzlować zmienione chorobowo miejsca kilka razy na dobę. Leku nie należy stosować długotrwale. Można stosować u dzieci powyżej 1 roku życia, nie dłużej niż 3-5 dni. [/FONT]

Iwon no tak, Wiktorowi zaczęłam jak miał 3,5msc. jabłuszko podawać a też na cycu był ;-)

siula a inne badania miala odnośnie tego języka?

maćku pleśniawki poznaje się gołyk okiem jak dziecko ziewa płacze czy się śmieje, to takie białe plamki , taki jakby nalot na wewnętrznych stronach policzków, na języczku i podniebieniu :-)

kamila stwierdzili że taka uroda a inne badania to nie bo nie ma innej alternatywy co prawda w szpitalu robili usg brzuszka i głowy wyszły ok a na język oprócz badania w kierunku macroglosji a dokładnie hormonów tarczycy to nic więcej

Kamila - ja mam Aphtin Aflofarm i ulotka jest inna i inaczej w niej pisze:tak::-D no ale co firma to inaczej pewnie. Jesli chodzi o ostrzezenia to ze przy dlugotrwalym stosowaniu bur moze ulegac kumulacji w organizmie - i to wsio.

reklama
no właśnie Aftin... wyczytałam na ulotce że nie można stosować u osób z niewydolnością nerek... u nas co prawda jedna jest wydolna ale mimo to boję się podawać Aftin ... daję w minimalnych ilościach... ale nie można podawac dłużej niż 3 dni - to również jest na ulotce.. więc dziś ostatni dzień stosowania i przerwa... głównie przemywam jamę ustna woda przegotowaną i mam nadzieję, że to pomoże. Wiktor też miał pleśniawki jak był mały ..

No to Nystatyne kup, ale to na receptę tylko jest. U nas zeszły po niej po niecałym tygodniu.

Do góry