reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

bry!

u nas super udany weekend - przemeblowaliśmy pokój, wysprzątaliśmy mieszkanko na błysk,zaliczyliśmy grilla ze znajomymi i wczoraj wypad na basen.A Jachu mordeczka kochana przyjmował to ze stoickim spokojem,tylko się rozglądał i gadał po swojemu:-D

Młodak mój Jaś też tak się ślini,a łapki pcha do pyszczka już od 2 tygodni chyba.
Buziak tak wcześnie ząbki???:szok:A ja naiwnie sądziłam,że jeszcze ze 2 miesiące spokoju będę miała;-)

Niespodzianka współczuję teściówki.Ja bym pewnie nie była taka miła i powiedziała,co myślę.

Co do chrzcin to my będziemy chrzcili dopiero w styczniu/lutym i w sumie to nie wiem...my+chrzestni to na pewno,a czy moja mama to się okaże a teściówka nadal obrażona:no:więc pewnie nie ...

Sunshine - zdrówka,korzystaj póki możesz,bo szybko zleci te 2 tygodnie:-)

I jeszcze coś miałam napisać i zapomniałam:zawstydzona/y:

reklama
Ruda chyba chcialas napisac do Niezapominajki :-p Ale i tak dzieki, tesciowie przylatuja 14 na caly tydzien.

MsMickey ja mam taki lezaczek (nr 2), dostalam i jestem zadowolona. Bujania uzywamy czasem na uspokojenie, a jak mlody usnie to mozna rozlozyc bardziej na plasko i nie obciaza sie pleckow. Wibracja nie wiem czy szkodzi, ale nie uzywam, bo mlody sie boi. Bardziej go to drazni niz uspokaja.

Dziewczyny potrzebuję Waszych Światłych komentarzy;)

Chcemy kupić mojemu kuzynowi leżaczek dla dziecka - dziewczynka tydzień starsza od Gosi;) - i podpytałam mamę co sądzi nt leżaczków. Więc: wibracje nie bo szkodliwe, huśtawka nie bo lepiej gdy dziecko samo się buja albo rodzic a nie mechanicznie. Więc wniosek: najprostrzy leżaczek bez wibracji.

Znalazłam takie:
BRIGHT STARTS --- LEŻACZEK LIS DO 18KG + GRATIS (2540934484) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK G5914 3w1 0-18kg (2513707612) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o nim myslicie?
jedyne co mnie się wydaje, to, że nie ma tej wkładki dla niemowląt. Czy to przeszkadza?
Podoba mi się, że jest do 18 kg tzn że potem duże dziecko będzie miało fotelik. Kolory nie są złe chyba im się spodobają.

Ja mam leżaczek taki jak w drugim linku, jakiejś firmy krzak, ale wygląda identycznie. Nie wiedziałam, że wibracje mogą być szkodliwe. Niby dlaczego? Zośka je uwielbia i często są lepsze niż mamy rączki ;-) pomagają nawet na kolki (choć nie zawsze) i lubi spać w leżaczku jak są włączone - jak np teraz :tak:
Nie mamy żadnej wkładki dla niemowląt i w niczym to nie przeszkadza, a mamy go już ponad miesiąc :tak:

nie dziewczyny to jeszcze raczej nie zabki...tzn mam nadzieje ze nie;)to predzej jak Viola pisze ze odkrywa lapki, bo moj od ponad tygodnia tak samo robi ze nawet jak jest od razu po cycu a pozniej po butli to dalej ssie i ja juz glupialam. ale teraz zauwazylam ze on sie tym lapkom zaczal przygladac.wiec w domu slychac ciagle mlaskanie heh, smoka wypluwa i woli raczke, no i pieni sie jak szalony:blink:

bylismy na kontroli, alan w koncu zdrowy, 13 dni na antybiotyku byl...masakra jakas. no ale niby juz ok.

My chrzest to dopiero w październiku. Na razie nie rozkminiałam co i jak.

Byłam z małą na spacerze i z jej 9 miesięcznym "kolegą". Ale pięknie razem wygladali. Smiłam się z tata małego, że może ich zeswatamy:-)
Dzis lepszy humor jak wczoraj, tylko strasznie duszno w mieście i cała się lepię. Mała dzis się obsrała aż po uszy i była tym faktem zachwycona:-D Jeszcze 2 dni i jedziemy na urlop. Jupiiii. A dzis robie tatuaz drugi:tak:Miłego dnia

Ruda chyba chcialas napisac do Niezapominajki :-p Ale i tak dzieki, tesciowie przylatuja 14 na caly tydzien.

MsMickey ja mam taki lezaczek (nr 2), dostalam i jestem zadowolona. Bujania uzywamy czasem na uspokojenie, a jak mlody usnie to mozna rozlozyc bardziej na plasko i nie obciaza sie pleckow. Wibracja nie wiem czy szkodzi, ale nie uzywam, bo mlody sie boi. Bardziej go to drazni niz uspokaja.

Niespodzianka ale na płasko za pomoca tego pałąka spod spodu czy samo siedzisko udaje się odchylic?

Pytam bo do nich bardziej pasowałby ten lisek - mieszkaja przy lesie i rodzice lubią takie klimaty i zastanawiam się jak to działa...

ok juz doczytałam z jednego ze zdjęc ze jest reclining seat znaczy że się odchyli:)

dzieki za pomoc na ciocie z bb zawsze można liczyć:)

Znalazłam też tę wersję 3w1 tylko 500 zł...;( o faktycznie jest to ogromne. Więc szukam leżaczka dla siebie też.

Esperanza pochwal sie jaki tatuaż?

Ostatnia edycja:
monika - oby obyło sie bez!!! ;-)

DZIEWCZYNY PROSZE O POMOC!!!
Chcemy kupic chłopcom xboxa a ze my w ogole nie grywamy i nie znamy sie ompletnie na grach t poprosze o jakies wskazowki n co zwracac uwage i jaki model w ogole ???
Widze ze jest jakis 360? A 720 ma dopiero byc tak???
Poprosze o rady wskazówki!!!
Moj syn ma xbox 360 i on mowi ze cytuje:
,, PS3 jest dozsze ale mozna grac za darmo na internecie i odtwarzac filmy blueray. Ale niestety masa hakerow korzysta z niewiedzy ludzi i wlamujea sie na konta.
Jesli chodzi o XBOX 360 jest tanszy i ma wiecej gier dla dzieci, jak rowniez gier rodzinnych, naprawde super sprawa:tak: jak rownie fajny gadzet KINECT, kierownica do wyscigow, pilot, klawiatora itp. Niestety konieczny jest wykup XBOX LIVE aby moc korzystac z inernetu :-( tzn, grac z innymi graczami, ale dzieki temu jest bezpiecznie. Ponadto mozliwosc ogladania telewizji.

blond - super ze Alanek juz zdrowy i wsio ok.

............I juz zapomnialam co komu mialam nsapisac:rofl2:

A dlaczego wibracje w lezaczkasz sa szkodliwe - bo Mia je uwielbia ???

A my chrzcimy 7 pazdziernika juz wsio zalatwione - kosciol na 11ta a potem do restauracji:tak:. Chcialam w domu u mamay ale stanalo na lokalu bo cene fajna utargowalismy i do tego restauracja tylko do naszej dyspozycji i bez ograniczen czasowych. Lacznie bedzie okolo 35 osob i juz wczoraj dostalam potwierdzenia od wszystkiuch. Takze u nas wszystko juz zapiete na ostatni guzik:tak:

Ostatnia edycja:
Moj syn ma xbox 360 i on mowi ze cytuje:
,, PS3 jest dozsze ale mozna grac za darmo na internecie i odtwarzac filmy blueray. Ale niestety masa hakerow korzysta z niewiedzy ludzi i wlamujea sie na konta.
Jesli chodzi o XBOX 360 jest tanszy i ma wiecej gier dla dzieci, jak rowniez gier rodzinnych, naprawde super sprawa:tak: jak rownie fajny gadzet KINECT, kierownica do wyscigow, pilot, klawiatora itp. Niestety konieczny jest wykup XBOX LIVE aby moc korzystac z inernetu :-( tzn, grac z innymi graczami, ale dzieki temu jest bezpiecznie. Ponadto mozliwosc ogladania telewizji.

czyli kinekt i te kosmiczne skakanie to tylko w xbox, tu wiecej gadzetow jest ale trzeba wykupowac tego xboxa live tak? bez tego nie chodzi????

to czemu ps jest drozsze ???

reklama
Ja bylam dzisiaj na dworzu tylko pranie wywiesic. Porazka z tymi upalami. Nie mam sumienia dziecka kisic w wozku i tylko wychodze z nim na podworko polezec pod orzechem.
Zmieniajac temat, Szymek od tygodnia zjada swoje piesci potwornie sie przy tym sliniac. Czy Wasze pociechy tez tak maja? Nawet zaraz po jedzeniu pakuje cale rece do buzi, smok nie pomaga bo go wypluje i znow raczke kituje.

Mój Julek też zjada ręce co jest strasznie zabawne bo jeszcze nie ma świadomości że ręce są jego i czasem nimi macha bezwładnie i jednocześnie szuka by wepchnąć do buzi...:-D

Dziewczyny potrzebuję Waszych Światłych komentarzy;)

Chcemy kupić mojemu kuzynowi leżaczek dla dziecka - dziewczynka tydzień starsza od Gosi;) - i podpytałam mamę co sądzi nt leżaczków. Więc: wibracje nie bo szkodliwe, huśtawka nie bo lepiej gdy dziecko samo się buja albo rodzic a nie mechanicznie. Więc wniosek: najprostrzy leżaczek bez wibracji.

Znalazłam takie:
BRIGHT STARTS --- LEŻACZEK LIS DO 18KG + GRATIS (2540934484) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK G5914 3w1 0-18kg (2513707612) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o nim myslicie?
jedyne co mnie się wydaje, to, że nie ma tej wkładki dla niemowląt. Czy to przeszkadza?
Podoba mi się, że jest do 18 kg tzn że potem duże dziecko będzie miało fotelik. Kolory nie są złe chyba im się spodobają.

Czy cos jeszcze powinnam wiedzieć?

Aha, chcemy tez kupić leżaczek Gosi bo na razie odkładam ją do fotelika samochodowego :baffled: a tam się chyba bardziej grzeje. Tylko, że ja bym chyba chciała jakies melodyjki;)
Co myslicie nt tego, że wibracje szkodzą?

Zastanawiałam się też nad taką opcją z huśtawką, tzn że jest huśtawka ale można zdjąć z tych hustawkowych ramion i jest leżaczek. Gosia bujanie lubi bardzo a na razie biorę ten fotelik i bujam między moimi nogami co jes delikatnie mówiąc męczące;)

Czy ma któraś z Was coś takiego albo może mi cos polecić jakiegoś linka czy coś? Please please please... juz jestem zdesperowana P nalega że by cos kupić no i oczywiście jaj mam to zrobić bo się znam najwyraźniej...;) hmm...

Ja też mam leżaczek jak 2 z Fisher Price. Jest super! Oparcie ma 2 stopnie reglacji i można podnieść z przodu nóżkę i wtedy jest bez bujaczka bardziej na leżąco- do spania lub w przypadku mojego dziecka do oglądania na spokojnie zabawek na pałąku:tak:. Moja koleżanka ma huśtawkę z leżaczkiem bujaczkiem ale to jest strasznie duże, poza tym jej córka huśtawki nie akceptuje mimo, że bujak jest dla niej ok.
Pierwsze słyszę, o tym że wibracje są szkodliwe:confused: Niby czemu? Julek za nimi nie przepada ale czasem mu i tak włączę bo wtedy dłużej posiedzi...

Do góry