reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej :-)

Wczoraj pożaliłam się na mojego Julka, a dzisiaj proszę bardzo - złote dziecko :tak: Obudził się na karmienie o 3, a potem o 6-tej. Przewinęłam, wzięłam do odbeknięcia, nakarmiłam i spał do 9-tej. Potem prawie godzinę :szok: spędził sam w leżaczku, dopiero pod koniec zaczął marudzić. O 10-tej napił się z cycka, położyłam go do łożeczka (bez smoczka) i zasnął sam :blink:

Ciekawe jaka będzie dalsza część dnia :-p

Dziewczyny szczepiące 5w1, powiedzcie dlaczego nie zdecydowałyście się na 6 w1 tylko wzw jednak osobno?

reklama
Moje dziecko spało dzis od 21 do 5:15 :tak::tak:Mogłoby tak być zawsze, ale...
Wczoraj nie spał cały dzień i pod wieczór byłam już zła:wściekła/y: z tego upału, noszenia dziecka, ciągłych zabaw z nim i ani chwili przerwy. Jak go odkładałam to zaraz mnie przywoływał. No i płakał wczoraj dużo. Myślę, że jemu też było bardzo gorąco. Nienawidzę upałów!

Widzę, że była jakaś fajna noc, bo moja jak zasnęła o 22.00 tak obudziła się o 5.20, potem cyc i spanie do 8.00:-D też bym się nie pogniewała gdyby spała tak zawsze, choć przeważnie ma jedną pobudkę w nocy.

planujemy - ale nie tak szybko :) tabletki zaczełam brac ale wczoraj mnie tkneło ze zanim zaczełam to coś tam przecież pobaraszkowalismy. Wiec trzeba sprawdzic :) Test negatywny wiec dalej sie zabezpieczam :)

Miski - nie martw się - moja też nie spi. Chodz jest sukces - 2 dni juz przespała mi od 21.30 do 1.30 potem 3.40 4.40 i 7.... teraz znów spi.

Dziewczyny szukam sukieniuni dla niuni - prosta, z długim rękawkiem. Na chrzest. Na październik. Nie chce zadnych tiuli szyfonów i falban. Prosta i dziewczęca mi się marzy. Do 1 siedziałam na allegro - i na razie same letnie przeważają albo kiecki typu slubna ksiazniczkowata w wersji 3 miesiące plus. Mówiąc szczerze - masakra.

A i ja szczepiłam 5 w 1. Slad na 2 dzien był czerwony ale szybciutko zszedł. I niunia troszke marudna w dzień szczepienia byla - ale noc przespała ladnie. I jak na razie jest spokój.
Ja nie zaszczepie przeciw odrze, rózyczce - tą 3 w 1. NIe wiem czy sa zamienniki - ale ta państwowa podobno jest straszna. Więc na razie przed nią bede sie bronić..

Tu są ładne ciuszki, tylko ceny nie najniższe:

Śliczny komplecik do Chrztu - Hania Zaczarowane Sny
Sukienki do chrztu Abrakadabra sukienki do chrztu Gdańsk wyjątkowe sukienki do chrztu Warszawa sukienki na chrzest

Hej :-)

Wczoraj pożaliłam się na mojego Julka, a dzisiaj proszę bardzo - złote dziecko :tak: Obudził się na karmienie o 3, a potem o 6-tej. Przewinęłam, wzięłam do odbeknięcia, nakarmiłam i spał do 9-tej. Potem prawie godzinę :szok: spędził sam w leżaczku, dopiero pod koniec zaczął marudzić. O 10-tej napił się z cycka, położyłam go do łożeczka (bez smoczka) i zasnął sam :blink:

Ciekawe jaka będzie dalsza część dnia :-p

Dziewczyny szczepiące 5w1, powiedzcie dlaczego nie zdecydowałyście się na 6 w1 tylko wzw jednak osobno?

Ja pisałam o tym na wątku o dzieciaczkach u lekarza, więc kopiuję:

Dlatego 5w1 a nie 6w1, bo okazuje się, że ta szczepionka wzwB w 6w1 jest inna od tej, którą dzieciaczki dostają w szpitalu. Ta, którą podaje się osobno (Eurax) jest tą, którą szczepią za pierwszym razem w szpitalu, więc jak dla mnie to chyba lepiej już kontynuować to, co się rozpoczęło.

Iwon a ja dlatego nie ze w 6 w 1 po pierwsze jest wiecej dawek wzw niz trzeba - o jedną a po drugie u nas jest 60 zł droższa.

Muńka - dziekuje. Śliczności - aczkolwiek rzeczywiście dośc drogie. Ale wlaśnie czegos takiego szukalam

ja 5 w 1 bo właśnie tak jak Muńka ma tą samą dawke WzWB tak mi pediatra powiedziała

Dziewczyny ma któraś z Was klin do łóżeczka dla maluszka pod głowę ?? zastanawiam się nad kupnem tego bo książki pod nóżkami łóżeczka nie wyglądają zbyt atrakcyjnie ale nie wiem czy jest sens bo gdzieś wyczytałam że dziecko się zsuwa z tego

hej ja właśnie wróciłam z nad morza było super pogoda nam się udała nie było za gorąco ani za zimno
mała podróż zniosła rewelacyjnie tam czasami była trochę niespokojna ale dało się żyć
jeszcze was nie nadrobiłam nie wiem czy mi się uda dziś pozdrawiam :-)

Hello
Alijenka
ja mam klin. Po Marcelu. Faktycznie czasem się zsuwa, jak nie śpi.Ale mój to taka wiercipięta, że nawet mu papmersa nie mogę porządnie założyć bo się wierci, kręci i wykręca:D
Ale rzeczywiście mniej ulewa. Jak mu się zdarzy 2-3 razy w ciągu dnia to max. I nie odbijam go, bo zawsze zasypia przy cycu.

Dziewczyny, w kwestii szczepień to poradzcie. Zaszczepić na rotawirusy czy pneumokoki???? Na obie mnie nie stać.

Iwon ja wzielam 5w1 bo jak podliczysz cala serie to duzo zaoszczedzasz. A jakosciowo pani nam powiedziala ze jest to samo.

Alijenka ja nie mam klina ale podkladam recznik- zawsze mozna pokombinowac zebu jednak sie nie zsuwal a klina nie wyregulujesz :-)
Ja odkrylam metode zeby malego rano przetrzymac na spanie - bore do lozka i karmie na lezaco bez odbijania i pozniejspi na boczku wtulony :-) dopiero wsstajemy a w zoraj zaliczylam impreze do 2 wiec suuuuper!

reklama
Do góry