reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a moj wlasnie darl sie 3 godziny prawie...masakra jakas, rafal chcial jesc w miedzyczasie i normalnie nogi i rece mam w dooopie...sniadania nawet nie zdazylam zjesc. ide jakis obiad zrobic bo zasnal.nie moge sie dzisiaj ogarnac wogole:/

reklama
Hej :-)

Dziewczyny szczepiące 5w1, powiedzcie dlaczego nie zdecydowałyście się na 6 w1 tylko wzw jednak osobno?
ja dlatego 5 a nie 6 bo 1. ta 6w1 ma dodatkową dawkę wzw - niepotrzebną 2. tylko przy tym pierwszym szczepieniu jest różnica w ilości ukłuć bo przy kolejnych 5w1 też jest tylko jedno więc i tym bardziej nie warto moim zdaniem dopłacać 60x4 (to punkt 3.)

ja 5 w 1 bo właśnie tak jak Muńka ma tą samą dawke WzWB tak mi pediatra powiedziała

Dziewczyny ma któraś z Was klin do łóżeczka dla maluszka pod głowę ?? zastanawiam się nad kupnem tego bo książki pod nóżkami łóżeczka nie wyglądają zbyt atrakcyjnie ale nie wiem czy jest sens bo gdzieś wyczytałam że dziecko się zsuwa z tego
ja mam klin od samego początku, podłożony pod materacyk i jestem zadowolona, w zasadzie w łóżeczku Misia nie ulewa (ogólnie rzadko się jej zdarza) raczej się też nie zsuwa chociaż jest strasznym wędrownikiem bo raz nawet obudziła się do góry nogami!
Hello

Dziewczyny, w kwestii szczepień to poradzcie. Zaszczepić na rotawirusy czy pneumokoki???? Na obie mnie nie stać.
zdecydowanie pneumokoki bo rota w zasadzie mają łagodzić przebieg zakażenia a nie mu zapobiegać a na dodatek często dzieci łapią inne szczepy niż były w szczepionce

a z grilla będziesz jadła wszystko?? ja jadę na grilla w niedziele i nie wiem co sobie na nim zrobić, żebym mogła zjeść, bo nie chcę tak bezpośrednio z grilla karkówki itp. ale może w foli jakaś rybka??

:)
ja ma za sobą już niejednego grilla i wcinam kiełbaski cienkie, kurczaki w różnych formach, warzywa i ziemniaki :-)
Mała dziś była masowana przez profesjonalistkę. Ten masaz niemowlat to super sprawa. Cieszyła się jak cholera.
Ps. Wczoraj był pierwszy seksik i było bardzo miło. :-)Na poczatku trochę bolała ale potem było super. Minusem to ze z gumką, ale nie dotarłam jeszcze do lekarza po tabletki
a gdzie ten masaż? no i gratulacje za pierwszy i udany seksik ;-)

DLA ULEWAJĄCYCH.

SYROP GASTROTUSS BABY - REWELACJA.

Tj ciezko podac małemu brzdacowi bo jakąs badziewną lyzeczke dali. Ale moja ulewa znacznie mniej. I nie ma ulewań z rozbryzgiem :)

DLA ULEWAJĄCYCH.

SYROP GASTROTUSS BABY - REWELACJA.

Tj ciezko podac małemu brzdacowi bo jakąs badziewną lyzeczke dali. Ale moja ulewa znacznie mniej. I nie ma ulewań z rozbryzgiem :)
polecam wlac odmierzona ilosc do smoczka od butelki ( jesli wogole masz butelke),my juz 10 dni na antybiotyku i maly nie chcial pic tego a to 3 razy dziennie musze mu dawac, no i we wtorek wpadlamna pomysl z tym smoczkiem i juz ani kropli nie wyplul:)))

polecam wlac odmierzona ilosc do smoczka od butelki ( jesli wogole masz butelke),my juz 10 dni na antybiotyku i maly nie chcial pic tego a to 3 razy dziennie musze mu dawac, no i we wtorek wpadlamna pomysl z tym smoczkiem i juz ani kropli nie wyplul:)))

Moja mała miała antybiotyk i osłonowo lakcid i podawaliśmy jej tak samo jak w szpitalu jej dawali czyli strzykawką i nawet ta forma jej odpowiadała :-)

ja mu pierwsze kilka dni podawalam strzykawka jak pierwszemu dziecku ale ten nie chce, leci bokiem i juz sie zlapac nie da:)a smoczkiem jakos lepiej idzie przy nim:) lakcid spokojnie je z lyzeczki:)

DZIEWCZYNY!!! normalnie czasami nie wyrabiam, własnie przed godziną przezyłam armagedon- obydwie jednocześnie obudziły sie z płaczem, mąz akurat gdzieś wyszedł (jak zwykle) a ja juz nie wiedziałm do której lecieć.moja ciocia (mieszka w mieszkaniu obok, mamy wspólny balkon) wyjęła małą z wózka w taki sposób że mało jej nie wypadła- wszystko widziałam i serce mi zamarło i sama powstrzymałam sie od łez. wiem, ze chciała pomóc ale jakos tak wyszło i jak m wrócił t sie ozpłakałam na dokładke. no miałam pisać wiecej ale musze leciec

DZIEWCZYNY!!! normalnie czasami nie wyrabiam, własnie przed godziną przezyłam armagedon- obydwie jednocześnie obudziły sie z płaczem, mąz akurat gdzieś wyszedł (jak zwykle) a ja juz nie wiedziałm do której lecieć.moja ciocia (mieszka w mieszkaniu obok, mamy wspólny balkon) wyjęła małą z wózka w taki sposób że mało jej nie wypadła- wszystko widziałam i serce mi zamarło i sama powstrzymałam sie od łez. wiem, ze chciała pomóc ale jakos tak wyszło i jak m wrócił t sie ozpłakałam na dokładke. no miałam pisać wiecej ale musze leciec
Współczuję, wiem co czujesz.
Mój cały urlop to było jedno wielkie darcie. Kuba mial ataki histerii średnio 2 razy dziennie, nie chciał jeść, ubrać się, myć. Generalnie nie chciał nic, darł się jak oparzony, rzucał czasami miałam wrażenie, że gram w kolejnym odcinku Super Niani. Do tego Nadia miała ataki?, ze zupełnie nic nie pomagało. I jak oboje na raz się darli, to ja myślałam, że oszaleję.
Teraz Kuba jest u babci, która go chwaliła, ale juz na 2 dzień narzekała, że miał atak szału... A Nadia tfu tfu jest grzeczniutka, prócz małych histerii. Dziś nie zrobiłam zupełnie NIC, a mogłam, bo spała praktycznie cały dzień. Teraz tatuś wziął ją na spacer jeszcze, a ja siedzę i szukam opinii o ziemi egipskiej i ziemi słonecznej. Może jesteście w temacie i coś doradzicie?
Także pozostaje CZEKAĆ, bo takie chwile mijają...;-)
Ja jutro jestem sama z Nadią, ciekawe jak sie popisze....

Nie można tu załączyć pliku mp3?

Witam juz z domku.

Polaa dziekuje za przekazanie wiesci :tak:

Kolano boli jedyne co moge brac to paracetamol duzo nie pomaga :zawstydzona/y: Maz juz nazywa mnie cool mamuska razy 2 :-D:-D:-D bo dostalam w prezencie 2 kule :-D Moge jedynie dodac ze mieszkam na 3-cim pietrze bez windy :sorry2:

Jak na razie maz i tesciowa wszystkim sie zajmuja a mi kaza lezec ale ja tak nie potrafie i teraz P odsypia noc i dzien pelen emocji a ja troszke ogarniam z pomoca tesciowki na ktora nie moge narzekac bo jest dla mnie jak matka. :-)
Wspolczuje tym ktore tak nie maja :-(

Wybaczcie ze nie nadrobie ale kolano rwie ide sie polozyc.

Udanego wieczoru.

reklama
Do góry