reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Czy ja Wam juz mówiłam, że mam pecha do urzędów? Kurde, karta szczepień nie dotarła ze szpitala. Ku**a po 7 tygodniach. No i teraz trzeba tam jechac i wyjaśniac bo bez niej w przychodni dziecka nie zaszczepia. I przed samym urlopem bedziemy musieli isc. A jeszcze sie tam dodzwonić nie mogę. najpierw uznali Zosię za chłopaka w dokumentach a teraz to......
tydzień temu jak byliśmy na szczepieniu to też jeszcze nie mieli naszej karty szczepień :dry: ale bez problemu zaszczepili Misię i powiedzieli że zadzwonią do szpitala więc ja nie muszę się tym zajmować

Kasia- trzymam kciuki za wizytę.

Ta plamka to od potówek. Rozdrapał sobie i wdało się zakażenie. To była taka czerwona plama z zaschniętym płynem. Teraz zajmują się następne. Jak tylko wyskoczy potówka obok tej plamy to zaraz jest zakażona. Wygląda to koszmarnie. Do tego mu przeszkadza, bo płacze jak mu przemywam wodą albo smaruję maścią.

Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę spania z maluszkiem. Ja się boję brać Gracjanka do siebie, bo Marcel jak mu się coś przyśni to do mnie przychodzi i sam wchodzi do łóżka. Boje się, żę mógłby coś zrobić malutkiemu. Biorę go tylko na ranem, ale wtady już staram się nie zasnąć.
hmmm to może spróbuj tego nie nawilżać a raczej wysuszać :baffled: no chyba że to zalecenie lekarza

Witam się w upalny dzień...

Mój mały ma dziwne zgrubienie i zaczerwienienie na ramieniu w miejscu po szczepionce... czy to normalne że zrobiło mu się coś takiego po 3 tygodniach? Nie wiem czy iść z tym do pediatry... na razie nic się nie sączy, ne ma ropy ale nie wygląda to dobrze.

Lecę przystawić małego do cyca, bo się upomina ;-)
to zupełnie normalne, w ciągu około miesiąca może wyjść taki odczyn po szczepieniu na gruźlicę :tak: najważniejsze - NIE MOCZYĆ! wtedy szybko zrobi się strupek i odpadnie a jak będzie się moczyć to się będzie odnawiać i dłużej goić i na dodatek może zostać brzydki ślad

Iwon jeśli to po tej szczepionce że szpitala to Gosia też tak ma. Taki strupek podchodzacy unoszący się ponad skórę. Pediatra widziała mówi, że to normalne. Może nawet ropa się lać z tego. Trzeba po prostu podłożyć gazik. Może przemyć wodą.

Co do szczepień: czyli nie da się tylko 3w1 jednego dnia???

;-)
nie, nie, nie - tylko nie przemywać!!! a szczepienie 3 w 1 i nic więcej niestety nie da się ;-)

reklama
Kasia.natka- właśnie nie nawilżamy. Metronidazol to taki żel, który szybko się wchłania.

Ja też nam już dośc. Jeszcze te upały... Przestałam prasować ubrania chłopaków. Jak wychodziny to prasuję " na szybko" na pralce. Zapowiedziałam męzowi, że w sobotę zabieram Marcela na basen a on zostaje z Gracjanem. W końcu to też jego dziecko. Trochę się buntował, proponował, że weźmie ich obu na spacer. I co mi z tego!!!! jak będę w domu nawet sama, to zaraz będzie trzeba coś zrobić.....
Do tego Marcel zaczyna bić małego. Wczoraj go kopnął jak karmiłam, a dzisiaj chciał go uderzyć pięścią w głowę i wysypał na niego okruszki z ciastka. Nie wiem co się dzieje z tym dzieckiem!!!!!

AVO- ja mam takie bóle głowy, że aż mi niedobrze. Ale to chyba z nerwów i zmęczenia...

a powiedz zmywa sie łatwo?
i jak z kolorystyka? mozna kupic jakies probki? bo przez net to ciezko dobrac a szkoda kpic zły ;///
zmywa sie normalnie, bez problemu. Kolorystyka rozległa, probki dostalam na miejscu,ale chyba zamowic sie nie da.
Mam miniature double wear light jakbys chciala odkupic i wtedy moge ci zrobic mala probke z mojej flachy.

Ja w przeciwienstwie do was odraczam szczepienia ile sie da i szanujac wasz wybor, ja na 6 w 1 nie zdecydowalabym sie nawet za darmo. To 6 chorob jednoczesnie z ktorymi dziecko musi sie uporac. Normalnie zaden czlowiek nie przechodzi 6 zakazen.
Ja szczepie tylko na zoltaczke, a po miesiacu 3w1 i to kupuje sama , a nie to darmowe badziewie w przychodniach. czytalam 2 miesiace o szczepionakch ,a ostatniow padlam na bardzo fajne wypowiedzi. Nie bede dziecka faszerowac.

Dziewczyny kiedys ktoras chyba wrzucala link do filmiku z zawitkowskim jak cwiczyl obracanie na plecki - nie moge tego znalezc na yt.... Ma ktos moze?

kasia.natka czyli w kąpieli mam unikać zamoczenia tego miejsca po szczepionce? Nie będzie łatwo, bo zawsze coś tam się chlapnie. A jak długo nie można tego moczyć, aż się wsjo zagoi? (to trwa około 2,3 m-cy).

Ja też jestem zmęczona upałem i czasem doskwiera mi monotonia, ale jeszcze na macierzyństwo nie narzekam ;-) Daję radę zdecydowanie lepiej, niż przy pierwszym, mam więcej cierpliwości i mniej panikuję. Może czasem, jak mały ma gorszy dzień, to faktycznie nerwowa chodzę i też mi się zdarzy odreagować na rodzince :zawstydzona/y:

Iwon ja moczylam normalnie w kapieli a poza tym nic z tym nie robilam i juz nam ten babel sie zasuszzyl. A tez byl taki mocno wypukly wypelniony woda przez chyba pare tygodni

kasia.natka czyli w kąpieli mam unikać zamoczenia tego miejsca po szczepionce? Nie będzie łatwo, bo zawsze coś tam się chlapnie. A jak długo nie można tego moczyć, aż się wsjo zagoi? (to trwa około 2,3 m-cy).
no najlepiej ale wiadomo że coś tam może chlapnąć :blink: my staraliśmy się nie moczyć
Addiena a co to jest szczepionka 3 w 1 :confused:

Addiena ja nie slyszalam o szczepuonkach 3 w 1 innych niz te darmowe- mozesz cos wiecej napisac? 5 w 1 jest i tak dawane z wzw wiec i tak 6 wirusow...... A w tych darmowych duzo rteci i tylko dlatego sie na nie nie zdecydpwalam... A teraz ty piszrsz o jeszcze jakis innych..... Kurcze szkoda, ze nie wiedzialam o tym... A co z pozostalymi dwoma?

Addiena ja nie slyszalam o szczepuonkach 3 w 1 innych niz te darmowe- mozesz cos wiecej napisac? 5 w 1 jest i tak dawane z wzw wiec i tak 6 wirusow...... A w tych darmowych duzo rteci i tylko dlatego sie na nie nie zdecydpwalam... A teraz ty piszrsz o jeszcze jakis innych..... Kurcze szkoda, ze nie wiedzialam o tym... A co z pozostalymi dwoma?

Addiena a co to jest szczepionka 3 w 1 :confused:
ja bede szczepic tylko engerixem na zoltaczke i w innym terminie , powiedzmy za 4 tyg zeby nie obciazac dziecka

http://www.doz.pl/leki/p2362-Infanrix_DTPa

reklama
No moja mi dala popalic wczoraj. Darcie od 20 do 23. Poza tym wysypka na buzi przybrala postac z krostek w rozlane krostki i bardzo szorstkie i nie wiem co to. Mala wyciera buzia po macie albo po mnie oraz wierzga rekami po twarzy i szarpie sie za ucho. Oko zaropiale dzisiaj rano miala i cos jej przeszkadzalo w nosie. Chyba jutro do lekarza sie wybiore.
Ile wasze dzieci placza? Ja mam wrazenie ze gdy nie je lub nie spi to poza naprawde krotkimi chwilami gdy posiedzi w bujaczku albo na macie to glownie ryczy. Jak zaczyna ziewac to marudzi, potem coraz glosniej az w koncu wtzeszczy. Nie pomaga nic. Trzeba chodzic i bujac. W koncu usypia. I tak przez caly dzien. Ja juz sie zastanawiam czy to normalne jest. Natomiast kolo 19 to zaczyna codziennie koncert ale nie placze po prostu, tylko wrzeszczy jakby ja zarzynali. Juz jestem sfrustrowana, bo juz sama nie wiem co tu robic. :no:

Do góry