reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Cycek lub herbatka pomaga jakby potrzebowała przeplukac czy przepchnac jelita. Czy Wasze dzieci mają podobnie?
U nas to samo. Kupa najlepiej idzie jak coś ciumka ;-)

tego odkladania do lozeczka ale zasypianie z dzieckiem jest cuuudowne :-) szczegolnie jak wiesz ze mu pomagasz gdy mu zle.
Ja też to bardzo lubię :tak: I ostatnio co wieczór ją tak usypiam, bo ma kolki :-(

Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące wsparcia :tak:

reklama
Czy ja Wam juz mówiłam, że mam pecha do urzędów? Kurde, karta szczepień nie dotarła ze szpitala. Ku**a po 7 tygodniach. No i teraz trzeba tam jechac i wyjaśniac bo bez niej w przychodni dziecka nie zaszczepia. I przed samym urlopem bedziemy musieli isc. A jeszcze sie tam dodzwonić nie mogę. najpierw uznali Zosię za chłopaka w dokumentach a teraz to......

Witam sie i ja :tak:

Nie musze chyba mowic ze jestem posrana przed dzisiejsza operacja...... :baffled:
Prosze o kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Ide sie dopakowac bo o 14 musze byc w szpitalu.
Dam znac jak juz bedzie po.

&&&&&&&&&&&&&&&&&

szybko wracaj do domu!!!!

Mój syn ma takie zmienne dni i zajawki, ze jak wczoraj go obudzic na cycka nie mogłam tak dzis spac nie chce i nie wiem co gorsze:wściekła/y:
zwłaszcza ze jeszcze dzis ten lekarz i chciałabym miec troche czasu dla siebie:sorry2:

Kasia- trzymam kciuki za wizytę.

Ta plamka to od potówek. Rozdrapał sobie i wdało się zakażenie. To była taka czerwona plama z zaschniętym płynem. Teraz zajmują się następne. Jak tylko wyskoczy potówka obok tej plamy to zaraz jest zakażona. Wygląda to koszmarnie. Do tego mu przeszkadza, bo płacze jak mu przemywam wodą albo smaruję maścią.

Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę spania z maluszkiem. Ja się boję brać Gracjanka do siebie, bo Marcel jak mu się coś przyśni to do mnie przychodzi i sam wchodzi do łóżka. Boje się, żę mógłby coś zrobić malutkiemu. Biorę go tylko na ranem, ale wtady już staram się nie zasnąć.

Witam się w upalny dzień...

dzisiaj zaliczyliśmy spacer o 10-tej, ze względu na tą okrutną gorączkę na dworze...

Nanulika jak zawsze gorąco Was dopinguję, powodzenia!

Pamka mój Julek uśmiecha się jak się do niego gada i śmieje, a czasem też jak próbuję mu dać smoka, a on nie chce i chyba bawi go to smyranie po ustach ;-)

MsMickey ja też nie słyszałam o tym że kontakt wzrokowy jest ważny, ale widzę w tym sporo sensu, poprawię się od dzisiaj ;-)

Co do szczepienia to my się zdecydowaliśmy na 6 w 1, głównie ze względu na fakt, że jedna szczepionka to mniej środków konserwujących (np. rtęci).

Mój mały ma dziwne zgrubienie i zaczerwienienie na ramieniu w miejscu po szczepionce... czy to normalne że zrobiło mu się coś takiego po 3 tygodniach? Nie wiem czy iść z tym do pediatry... na razie nic się nie sączy, ne ma ropy ale nie wygląda to dobrze.

Lecę przystawić małego do cyca, bo się upomina ;-)

Witam sie i ja;)
cięzko znaleźć czas na BB, pojęcia nie miałąm, że po porodzie dojdzie tyle obowiązków. Dziś padam na twarz. Mały nie może zrobić kupki, całą noc marudził, od rana ciągle na rękach, dopiero udało mi się go uspać mam nadzieję, że pośpi dłużej niż 15 minut.Oczy same mi się zamykają.

Wczoraj zostałam dowartościowana jako matka;) Poszłam na kijki na godzinkę, mąż na trening a mały został z teściową. Tak dał jej popalić, że teściowa mnie wzywała telefonicznie, zaszłam do domu, a ona razem z nim wyła, aż malemu łzy leciałi. W kuchni rozpier*** bo próbowała mu mleko robić. Przewijała go, karmiła, nosiła, śpiewała no wszystko a on płakał aż się zanosił ponad 40 minut. A ja go tylko wzięłam na ręce to uspokoił się, przytulił i zasnął. No w momencie. Czyli chciał do mamy;) trochę mnie to dziwi, bo on ma dopiero 5 tygodni, ale podbudowałam się, tymbardziej jak już wspominałąm wcześniej, teściowa traktowała go jak swoje dziecko, nic nie dała mi przy nim zrobić. Więc ma nauczkę, że to tylko wnuk i że on ma mamę.

Ale powiem wam szczerze, jestem zmeczona byciem mamą...nie mam tego dość- absolutnie. Poprostu jestem zmęczona.

Co do szczepionek, ja szczepie tymi zwykłymi. Po 1 nie stac mnie za bardzo na te płatne. po 2 mnie mama szczepiła i nic mi nie było to i małemu nie bedzie. Rozmawialam też z paroma mamami, które wzięly skojarzone i stwierdziły, że to głupota, i że przy następnych dzieciach nawet nie zamierzają napychav kieszeni innym. Jedynie nad pneumokokami się zastanawiam.

I jeszcze jedna sprawa- seks...otoz wydaje mi się, że moj mąż już pod tym wzgldem nie jest mną zainteresowany. Niektóre z was pisały, że mają wyrzuty, że zaniedbują mężów, przelewając miłość na dzieciątka. U mnie jest odwrotnie, Ja jakos umiem to podzielić ale mój mąż...az czasem jestem zazdrosna o małego..bo robie się niezauwazana ...probuję go prowokowac do przytulania, czy bliskosci czy seksu- wogole go nie rusza. Czasem nawet myślę, że może on swoje potrzeby załątwia gdzie indziej, bo chyba facet nie przeszedłby obojętnie obok tego co ja czasem wyczyniam...albo jestem poprostu taka ohydna;/

Buziaki mamuśki.

Iwon jeśli to po tej szczepionce że szpitala to Gosia też tak ma. Taki strupek podchodzacy unoszący się ponad skórę. Pediatra widziała mówi, że to normalne. Może nawet ropa się lać z tego. Trzeba po prostu podłożyć gazik. Może przemyć wodą.

Sunshine trzymamy kciuki za operację &&&&&&:-):-):-):-)

Monika to faktycznie musisz uważać. Ja obejmuję Gosię ramieniem żeby P czasem nie zgniotl ;-) przez przypadek;-) i chyba żebym sama pamiętała że ona tam jest. Też lubię machnąć ręką:-).
A faktycznie usypia się fajnie tak patrzy się na mnie i powieki opadają... mnie oczywiście;-)

Co do szczepień: czyli nie da się tylko 3w1 jednego dnia???

Esperanza burdello na kółkach wsciec się można. Współczuję nerwów.

Buziak ale Cię wzięło na ten podkład:-) ja czekam kiedy mi się zachce ;-)

Gorąco przed burzą a ja sprzatam:-( Gosiaczek śpi:-) Zawsze bardziej się przejmuje gdy kobieta ma do mnie przejechać niż facet. Więcej dojrzy;-)

Niezapominajka swietna historia:-) da tesciowce do myślenia:-) To jest ten moment, którego zazdroscilam zawsze innym mamom : z ciocia - czyli mną - bardzo fajnie ale na widok mamy... inna bajka ciocia robi się niewidzialna ważna jest tylko mama. Uwielbiam to:-):-):-)

A mężem się nie przejmuj może dla niego to za wcześnie po prostu. Był przy porodzie? Może musi odreagować. Sama nie wiem ale NA PEWNO NA PEWNO powtórzę NIE JESTEŚ OHYDNA !!! Dziewczynom co Ty mówisz???!!! Nie nakręcajmy się tym wyglądem aż tak bo potem tylko o tym myślimy... Wystarczy.

Dziś moja mama przypomniała sobie powiedzenie mojego ojca dot. dzieci: KTO MA DZIECIĄTKO TEN MA SWIĄTKO :-):-):-):-)
W sensie, że nic nie robi... Zalamka. Chociaż gdy jako dziadek jeździł z moim kolkujacym siostrzencem po osiedlu bo jazda sam. go uspokajala i nosił go ryczacego po parę godzin to chyba zmienił zdanie ;-);-);-)

Ostatnia edycja:
MsMickey to jest właśnie po szczepionce ze szpitala i wygląda to mniej więcej tak jak opisałaś :tak: Tylko do tego ma wokół tego miejsca zaczerwienienie...

Buziak mój tak nie śpi w dzień od wczoraj... zasypia na kwadrans i oczy jak pięć złotych. Teraz kima na brzuszku, zauważyłam że ta pozycja zaczyna działać i najdłużej śpi jak go tak kładę (wcześniej się buntował).

Niezapominajka każdy ma prawo nie decydować się na szczepionki skojarzone, ale żeby od razu nazywać to głupotą? ;-) Te mamy które tak mówią są lekarkami, że tak się "świetnie" znają? Ja będę kupować skojarzoną i nie czuję się z tego powodu głupia :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon, jesli zrobi sie po szczepieniu taki obrzęk to lekarka kazała mi rozpuscic pół lyzeczki sody oczyszczonej (takiej kuchennej) w pół szklanki wody letniej i zrobic okład na to miejsce po szczepionce, ale oczywiscie moze warto skonsultowac jeszcze z fachowcami :tak:

Buziak, nie znam wersji light tego podkładu. Od dawna kupuje taki i jestem mu wierna ;-) :
Estee Lauder, Double Wear, Stay-in-Place Makeup SPF 10 - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

seks...ja juz nie pamietam co to...i chyba nie chce mi sie nawet przypominac ;)

My jutro do Sopotu na weekend :) lalalala ;) December pozdrowienia!!! ;) muszę zaliczyc jakąś porządną rybkę i gofra!!!!! :-)

Do góry