reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Munka- P mama przylatuje w piatek na 2tyg wiec bedzie pomoc, nie wiem jakby to bylo gdybym musiala byc sama po operacji :szok:
Buziak- z podkladami zawsze mam problem i ciagle eksperymentuje wiec nie pomoge :-(
Butterfly- moja robi 2-3 czasem wiecej i w kazdej jest kleks.
Niespodzianka- nie mam :sorry2:
Esperanza- mi tez jeszcze nie wypadaja jak na razie grube i geste chyba w ciazy wypadalo mi wiecej niz teraz :dry:

A my dzis bylysmy u lekarza na 6 weeks medical check i z niunia wszystko OK pan doktor byl zaskoczony jak go obdarzyla usmiechem :-) Ogolnie bardzo grzeczna byla i nic nie plakala grzecznie sluchala p.doktora i robila to o co prosil :-)
Jedyne co mnie martwi to to ze bardzo malo przybrala na wadze bo prze 12 dni tylko 100g :szok::-( i wydaje mi sie, ze to przez to ze sciagam pokarm zeby P mial na czas kiedy bede w szpitalu :zawstydzona/y:
Biedulka glodna pewnie chodzi i nic nie placze ze jest glodna a ja myslalam ze sie najada........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny, jak wy to robiecie że macie czas być na bieżąco na bb? Czuję że zaczynam coraz bardziej odstawać, nikt już prawie nie odpisuje na moje posty... smutne to, ale nie mam czasu.. tęsknię za ciążą kiedy potrafiłam bezwstydnie oddawać się pogaduchom tutaj :-(

Dzisiaj za nami trudny dzień, Julek prawie cały czas płakał albo był na cycku, a jak przysnął to na kwadrans, bo każda próba odłożenia kończyła się protestem. Dopiero o 19 zasnął kiedy go położyłam na brzuszku... Trochę go wcześniej pomasowałam i zrobiliśmy rowerek nóżkami, wypierdział się i trochę uspokoił, więc może to brzuszek...

O, właśnie odwrócił sobie główkę w drugą stronę :happy2: i śpi dalej... idę go budzić na kąpiel

dzisiaj po szczepieniu. Zdecydowałam się na 6 w 1- któras tez tak zaszczepiła? Za 10-14 dni penumokoki. Rotarix został mi odradzony, bowiem duzo dzieci i tak podobno choruje po tym i ciezko przechodzi Rota.
Mała w tydzień utyła 300 gram- także sporo. Widac po niej,że się taka klusia robi:)

witajcie

Buziak - masz rację, te nasze maluszki nie są juz z nami nierozerwalnie związane, ale na nas liczą. Ja mojemu mężowi tez tłumaczyłam jak trzymał małego, a ten płakał i wierzgał nóżkami - Ty sie denerwujesz, bo on sie wierci, a pomyśl jak jego musi to boleć, skoro to robi i tak bardzo płacze (aż mu łezki leciały) i też juz inaczej na to patrzy i inaczej do maluszka podchodzi. Zwłaszcza, że jak Kubusia nic nie boli, to obsypuje nas takimi słodkimi uśmiechami, że aż rozbraja, a jak gada!!

Hej Mamusie:)

widzę że pieluchy Wam spod łokci lecą:) ale Wam zazdroszczę:))))

mam nadzieję,że wszystkie dzieciaczki zdrowe - i mamusie oczywiście też!!! Nie jestem na bieżąco bo musiałabym tylko forum czytać chcąc być na bieżąco we wszystkich 3 wątkach w których zagościłam (czerwiec, listopad, starania po straconej ciąży)...

Wierzę jednak że wszystko u Was dobrze i będzie jeszcze lepiej:)

Ja już ostatni tydzień na wolnym, po macierzyńskim kończy mi się teraz 2gi tydzień urlopu wypoczynkowego i od poniedziałku do pracy... Będzie skok w szok po tych prawie 3 miesiącach przerwy, ale mam nadzieję,że dam radę:)

O bobolka walczymy znów - zdecydowaliśmy nie czekać do września ze staraniami... co ma być to będzie...
3majcie kciuki tak jak ja za Was:)

Buziaki i pozdrowienia!!!

Hej Iwon, ja do tej pory siedziałam tu gdy karmilam a właśnie przeczytałam w mądrej książce jak paluszki starają się złapać z nami kontakt za pomocą min np i jak się zniechęcają gdy widzą tzw kamienną twarz czyli brak reakcji. Poplakalam się prawie bo gdy czytam bb to trochę patrzę na Gosię a potem czytam. Gosiaczek faktycznie robi miny gdy je lub gdy skończy. Cholera nie pomyślałam jak ważny może być taki stały kontakt wzrokowy. Więc będę musiała znaleźć inny czas na bb. Ile to człowiek musi się jeszcze nauczyć...Dziś Gosia znów miała problemy z kupa akurat byłyśmy w sklepie gdy obudziła się i płacz. Smoczka, hipp troszkę lepiej i atomowa kupa. Za piętnaście minut to samo. A rano przecież też atomowka i bez płaczu tylko czerwień na twarzy i napinanie. Nie wiem co robić. Cycek lub herbatka pomaga jakby potrzebowała przeplukac czy przepchnac jelita. Czy Wasze dzieci mają podobnie? Miłej nocy:-)

Ms Mickey mój Julek ostatnio też atomówki wali czasem 5 dziennie:szok: Cycek u nas jest dobry na wszelkie bolączki.
W sumie nigdzie nie czytałam o tym, że mam trzymać z dzieckiem kontakt wzrokowy podczas karmienia ale ja nie mogę od niego wzroku oderwać jak się tak intensywnie na mnie patrzy. Tylko, że jego często jak zaspokoi pierwszy głód ja przestaję interesować a zaczyna coś innego np. patrzy się w okno jeśli ma w zasięgu wzroku lub w moją szafę jak jest otwarta.
Mój Julek zaczyna sie uśmiechać jak mu kąciki ust wycieram tetrą po karmieniu lub nawet w krótkiej przerwie w trakcie. Co sprawia u was, że wasze pociechy się smieją?

Dziewczyny była poruszana sprawa włosów. Otóż u mnie po 3 miesiącach karmienia mimo spożywania witamin włosy właśnie zaczęły wypadać. Nie widzę tego po gęstości ale po ilości jaką zbieram z mojego syna:tak: Dziś wyciągałam mu mojego włosa spod jajek:baffled:

Nie, można tylko kupic przez net, albo bezposrednio w szkole makijazu. Jakby co, to służe pomoca :)
Jesli potrzesz mocno ubraniem to na pewno zostawi ;d, musialabys miec gips na twarzy hahaha. Jest jednak naprawde trwały, w ciagu dnia nie musze stosowac absorbentek, nie utlenia sie i nie zmienia koloru. Pieknie i naturalnie kryje. Fajna gama kolorystyczna. Kilka lat szukalam podkladu idealnego i calkiem przypadkowo znalazlam :))

a powiedz zmywa sie łatwo?
i jak z kolorystyka? mozna kupic jakies probki? bo przez net to ciezko dobrac a szkoda kpic zły ;///

Jedyne co mnie martwi to to ze bardzo malo przybrala na wadze bo prze 12 dni tylko 100g :szok::-( i wydaje mi sie, ze to przez to ze sciagam pokarm zeby P mial na czas kiedy bede w szpitalu :zawstydzona/y:
Biedulka glodna pewnie chodzi i nic nie placze ze jest glodna a ja myslalam ze sie najada........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

jakb była głodna to by płakała napewno;-):tak:

dzisiaj po szczepieniu. Zdecydowałam się na 6 w 1- któras tez tak zaszczepiła? Za 10-14 dni penumokoki. Rotarix został mi odradzony, bowiem duzo dzieci i tak podobno choruje po tym i ciezko przechodzi Rota.
Mała w tydzień utyła 300 gram- także sporo. Widac po niej,że się taka klusia robi:)

ja myslała nad 5w1, potem szłam z zamiarem 6w1 az wkoncu pielegniarka doradziła mi 5w1 i tak sie zaszczepilismy... nad reszta sie zastanawiam i nie wiem ;///

O bobolka walczymy znów - zdecydowaliśmy nie czekać do września ze staraniami... co ma być to będzie...
3majcie kciuki tak jak ja za Was:)

TRZYMAMY MOCNO:tak:

Moja paskuda sie wyspała i nie mysli spac:shocked2:

reklama
Do góry