reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Pewnie juz mnie nie pamietacie...

Czytam regularnie, ale czasu na pisanie brak. Obiecuję jednak poprawę.

Nie doczytałam wszystkiego do konca, ale BUZIAKu drogi polecam podkład estee lauder double wear - uzywam od 2 lat, swietnie kryje.
Nanulika, Tobie zawsze będę kibicowac z całych sił!!! żebys Kochana została czerwcóweczką 2013!!! :tak:

W ogóle to jestem załamana, bo moja przyjaciólka, która w maju urodziła trzeciego synka dowiedziała sie wczoraj, ze ma raka piersi. Piers do wyciecia, bo guz 3,5x4cm i wtedy nikt nie mysli o ratowaniu piersi. Byłam z nią wczoraj u lekarza - pilnowałam jej najmłodszego synka...po jej wyjsciu z gabinetu załamka. Dzis juz jest w centrum onkologii, a ja jade kupic butelki dla Małego, bo musi przestac karmic, no i jakies mleczko. Moje kochana Kasienka nie miała usg piersi od 5 lat, bo albo była w ciazy albo karmiła i lekarze mówili, ze w takiej sytuacji nie ma sensu robic usg. Kompletna bzdura, kochane!!! Jesli cos Was niepokoi, marsz do lekarza i usg, nawet jesli karmicie! Zeby nie doszło do takiej sytuacji jak u nas...

reklama
Witam :) my już nie śpimy od 7ej :) w sumie teraz mały spi na brzuszku<szok> bo usnął sam ja tylko obok niego siedziałam.
powiem wam ze ja to jednak lubie zasypiac z malym w lozku... wdrazam to samodzielne zasypianie od kiedy jestesmy na wsi ale dzis maz na imprezie a maly mial problem z brzuszkiem. co usypial w lozeczku to po chwili sie budzil i stekanie i wiercenie. wiec go w koncu po godzinie wzielam do siebie na brzuch, zasnal i teraz lezy kolo mnie na poduszce. jest taki slodki... najchetniej bym go z brzucha w ogole nie sciagala bo tak sie slodko wtulil ale musialam isc siku :baffled:
no w kazdym razie zmuszam sie do tego odkladania do lozeczka ale zasypianie z dzieckiem jest cuuudowne :-) szczegolnie jak wiesz ze mu pomagasz gdy mu zle.
Mam to samo :) i dobrze, ze nie mam za dużo innych obowiązków to mogę sobie na to pozwolić :)

Nanulinka &&&

Hej Buziak ja jestem:-)
My dziś cyckolilysmy w odstępie 3-3-2,5-1,5. Ostatnie pod kupsko. Teraz śpimy. Tzn Gosia śpi a ja się waham: jeszcze pospać czy iść zjeść śniadanie? Chyba żołądek zwycięży... i wtedy się może zdrzemne:-)

Dziś o 17 mamy gości przyjeżdża ciocia P i chyba dziadek P. Do Gosi oczywiście.
Bardzo rzadko się z nimi widujemy, z dziadkiem widziałam się może 6x a z ciotką dokładnie 2. Więc faktycznie wizyta.

Kamila powodzenia w szpitalu:-)&&&

Z uśmiechem to u nas jest tak: gilgoty podbrodkowe, wpatrywanie w Gosię z uśmiechem, rozmowa, cycuś, no i przez sen. Aha i na moją mamę reaguje w ten sposób często_Ona jej śpiewa i mówi do niej takim głosem dla dzieci łagodnym i Gosia to lubi:-)

Muszę zdecydować się na szczepionkę i ciągle nie wiem. Wiecie może czy są szczepionki 3w1? Żeby mniej na raz?

Miłego dnia Mamuski :-):-):-)

Witam się i ja :-D
Moja Niuśka się rano najadła i śpi !!!
Wczoraj zaś mi dała popalić !!! Ale jak zasnęła po wieczornej kąpieli i jedzonku o 20 to wstała dopiero o 4 rano :-)

co do uśmiechu to moja Niuśka uwielbia Kubusia którego ma naklejonego koło przewijaka na ścianie i strasznie się do niego uśmiecha za każdym razem jak tylko ją przebieram
hatszept to się narobiło !!!! odrazu zaczęłam się macać po cyckach jak to przeczytałam :szok::szok:

Ostatnia edycja:
Witam

ja jestem przerażona, Małemu ta plamka na buzi "rozlała" się na cały policzek. W poniedziałek dopiero wraca nasz pediatra z urlopu. Mam nadzieję, że nie będzie gorzej. A u nas już 30 stopni!!!! Roztapiamy się

pola ty pomylilas smoki a ja pomylilam mleka ..... Wprawdzie oba to bebilon ale u malego 1 a u malej 4 a ja w tym zamieszaniu dalam malej 1,ale nic je nie bylo
my jutro konczymy 2 miesiace....nie wiem gdzie to ucieklo....a w niedziele chrzciny, chrzestnej udalo sie nawet dorwac muche dla mlodego, pewnie bedzie fajnie wygladal. Wszystko juz dopiete na ostatni guzik, lokal,menu,tort itp i dla malej kupilismy super sukienke w koncu cos fajnego eleganckiego
ale wygodnego i na luzie a nie falbaniaste suknie w stylu "mala stara"

pochwal sie. sukienka :) bo ja szukam czegos takiego dziewczecego i prostego. Kurka do dzis zaluje ze w kwietniu nie kupilam takiej cudnej blekitnej na alllegro...

hatszept - wspolczuje:sorry2: nawet sobie tego nie wyobrazam:no:
a co do podkadu to czym sie rózni wersj light? konsystencja???

Ostatnia edycja:
esperanza kciuki za szczepienie &&&
hatszept to strasznie przykre, współczuję ogromnie i oby wszystko się "dobrze" skończyło (zero nawrotów) &&&
Monika a ta plamka to od krostki jakiejś czy po prostu jak plama?
MsMickey jak szczepisz na nfz to krztusiec + błonica + tężec to jest takie 3 w 1 ale i tak musisz wziąć jeszcze wzw i Hib
delwer dobrze że ta twoja pomyłka to w tą stronę a nie odwrotnie i mały nie dostał 4 ;-)

u nas już 35 stopni :szok: na 13:15 idziemy do lekarza z tym odchylaniem główki...trzymajcie kciuki żeby się okazało że to tylko rodzice przewrażliwieni...:baffled:

reklama
Witam sie i ja :tak:

Nie musze chyba mowic ze jestem posrana przed dzisiejsza operacja...... :baffled:
Prosze o kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

A moja niunia usmiecha sie juz od prawie tygodnia, zawsze jak pochylam sie rano na lozeczkiem i mowie dziendobry, i usmiecha sie do kazdego kto sie nad nia pochyli i cos do niej mowi, ona uwielbia jak sie do niej mowi i robi smieszne miny.

Ide sie dopakowac bo o 14 musze byc w szpitalu.
Dam znac jak juz bedzie po.

Do góry