reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Ja w senniki kompletnie nie wierzę dlatego ich nie czytam :)
Tak sny strasznie mnie męczą... nie co noc ale często są jakieś okropne. Wczoraj śniło mi się że samolot rozbił sie koło mojego bloku.. To chyba też jest wina hormonów naszych że takie sny mamy .

reklama
Witajcie dziewczyny
nanulinka Piekne mieszkanie, masz talent I wyczucie
pola powodzenia w Polsce i miłego lotu!

Ja nie mam dziwnych snów. Wlasnie zastanawiam sie kiedy w ogóle ostatnio pamietalam sen i nic :-)

Za to dziś sie trochę denerwuje, wczoraj poraz pierwszy miałam mocne klujace bóle brzucha - na szczęście rano przeszły, ale to wystarczy by sie nakręcić i mam dziś dodatkowo potwornie stresujący i ciężki dzień w pracy:(

Ostatnia edycja:
Ja tez mam czasem dziwne sny, ktore mnie przerażają.
A chcialam sprostować Twoją wypowiedz Kamilka, spojrzałam zeby sie upewnic w swoje notatki i mądre podręczniki ze studiów. I uwazam ze błedem są słowa, o płynach do higieny intymnej. Mianowicie chodzi o to, że własnie powinno sie myć TAM tylko i wyłącznie( a przynajmniej najlepiej by było)płynami do higieny intymnej bo mają tak dostosowane swoje ph aby bylo jak najbardziej zblizone do ph panującego TAM:) Zaś na powierzchni skóry ciała ph panuje zupełnie inne i ph żeli pod prysznic oraz mydeł itp. ma przystosowane ph do ciała:) a ze oba ph Tam i skóry różnią się to nie wskazane jest mycie tamtych miejsc żelami czy mydłami ;) Oczywiscie tragedia sie zadna nie dzieje, ale z punktu widzenia medycznego wskazane są własnie te przeznaczone do higieny intymnej:) Troche nakreciłam, ale myśle ze wiadomo o co chodzi.
Moja specjalizacja na studiach byla scisle zwiazana z grzybkami i innymi paskudztwami, ale wolałam pierw sie upewnić i dopiero napisac:)
Mam nadzieje, że Cie nie uraziłam w żaden sposob, nie twierdze tez ze na "MYLION" procent mam racje, ale taką wiedzę mi przekazano i na tej się opieram ;)

PS. chciałam tylko dodać odnośnie płynów do intymnej ze faktem jest iż w nadmiarze wypłukują naturalna flore bakteryjna, ale jak wszystko w nadmiarze szkodzi ;)

xdorota
a ja ostatnio oglądałam program gdzie się wypowiadała jakaś ginka i mówiła, żeby nie myć się na co dzień tymi płynami :) normalnie robią ludziom mętlik w głowie....

Ja tez mam czasem dziwne sny, ktore mnie przerażają.
A chcialam sprostować Twoją wypowiedz Kamilka, spojrzałam zeby sie upewnic w swoje notatki i mądre podręczniki ze studiów. I uwazam ze błedem są słowa, o płynach do higieny intymnej. Mianowicie chodzi o to, że własnie powinno sie myć TAM tylko i wyłącznie( a przynajmniej najlepiej by było)płynami do higieny intymnej bo mają tak dostosowane swoje ph aby bylo jak najbardziej zblizone do ph panującego TAM:) Zaś na powierzchni skóry ciała ph panuje zupełnie inne i ph żeli pod prysznic oraz mydeł itp. ma przystosowane ph do ciała:) a ze oba ph Tam i skóry różnią się to nie wskazane jest mycie tamtych miejsc żelami czy mydłami ;) Oczywiscie tragedia sie zadna nie dzieje, ale z punktu widzenia medycznego wskazane są własnie te przeznaczone do higieny intymnej:) Troche nakreciłam, ale myśle ze wiadomo o co chodzi.
Moja specjalizacja na studiach byla scisle zwiazana z grzybkami i innymi paskudztwami, ale wolałam pierw sie upewnić i dopiero napisac:)
Mam nadzieje, że Cie nie uraziłam w żaden sposob, nie twierdze tez ze na "MYLION" procent mam racje, ale taką wiedzę mi przekazano i na tej się opieram ;)

PS. chciałam tylko dodać odnośnie płynów do intymnej ze faktem jest iż w nadmiarze wypłukują naturalna flore bakteryjna, ale jak wszystko w nadmiarze szkodzi ;)
Wszystko zrozumiałam:-p Nie uraziłaś mnie ja się na tym kompletnie nie znam :-p Słuchałam tylko mojej gin. co mówiła mi na ten temat :-p To ja nie rozumiem czemu mi tak nagadała? :crazy: yh ;p Ale Tobie wierze bardziej bo jesteś "świerzej wyuczona" niż ona jak uczyła się o tym niewiadomo ile lat temu.

xdorota
a ja ostatnio oglądałam program gdzie się wypowiadała jakaś ginka i mówiła, żeby nie myć się na co dzień tymi płynami :) normalnie robią ludziom mętlik w głowie....
No właśnie ginekolodzy chyba uważają inaczej bo moja gin właśnie mi też bardzo odradza mycie się tym na codzień.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam
jestem po pierwszej wizycie u gina ..... widziałam maleństwo i słyszałam serducho - pomyślałam wtedy że nic innego w tej chwili się nie liczy :-) zajebiste uczucie.
doktor powiedział że ciąża rozwija się prawidłowo, według OM to 8 tydzień a według usg 8t5d - hmmm nie kumam trochę tego ale jeśli powiedział że z dzidzią ok, to mniejsza o tą różnicą.
dopiero zdałam sobie sprawę że będziemy mieli dziecko!!!!!!!
a termin porodu -15-20 czerwiec.
no ale mam problem, ponieważ mam "nieładną nadżerkę", zrobił cytologię i czekamy. I ZNÓW STRES :no:

witam
jestem po pierwszej wizycie u gina ..... widziałam maleństwo i słyszałam serducho - pomyślałam wtedy że nic innego w tej chwili się nie liczy :-) zajebiste uczucie.
doktor powiedział że ciąża rozwija się prawidłowo, według OM to 8 tydzień a według usg 8t5d - hmmm nie kumam trochę tego ale jeśli powiedział że z dzidzią ok, to mniejsza o tą różnicą.
dopiero zdałam sobie sprawę że będziemy mieli dziecko!!!!!!!
a termin porodu -15-20 czerwiec.
no ale mam problem, ponieważ mam "nieładną nadżerkę", zrobił cytologię i czekamy. I ZNÓW STRES :no:
Super wieści z rana:) Gartulacje i cieszę się razem z Tobą!
A nadżerką się nie martw sama się wchłonie i nie będzie po niej śladu :)

Czyli jednym słowem:D Teoria swoja a praktyka i tak swoje:) hehe to niech kazdy uzywa jak mu słuzy lepiej hehe:)

Super ze widzialas serduszko :) a nadżerki podobno w ciązy sie lepiej zaleczają, wiec nie bojaj:)

Cześć dziewczyny pare dni mnie nie było. Dziś odbiór badań lekki stresik.............ale moja laborantka zawsze wczesniej dzwoni jak cos jest nietak...a telefonu niebyło wiec myśle że jest w pożądku..Wracając do płynów do higieny intymnej ja od zawsze używam AA Help i odpuściły mnie wszystkie problemy i czuje się komfortowo jedynie co pozostało do lekkie swędzenie jeśli wkładki używam zapachowe discreet . Problem ten nastał od czasu zajścia w ciąże i moja siostra miała to samo ....Dziś moja siostra ma 2 letnia córke moją chrześnice i bardzo dobrą figure po ciąży i ja mam nadzieje mieć taką samą...hihihi lekkie rostepy na brzuchu i tylko tu...i jeszcze co mamy rodzinne zero mdłości i wymiotów a brzuszki pojawiaja sie srednio kolo 5 miesiaca widoczne. Pozdrawiam miłego dnia

reklama
cieszę się dziewczyny z każdej udanej wizyty, z każdego bijącego serduszka! Myślę, że czym dalej w las tym będzie coraz więcej radosnych wiadomości, mam nadzieję, że okres smutnych wydarzeń już się skończył. U którejś z was na pasku przeczytałam coś, co mnie bardzo na duchu podniosło, mianowicie, że jeśli są jakieś wady rozwojowe płodu to najczęściej ujawniają się do 9 tygodnia, czyli jak już wszystkie dotrwamy do 10go to już będzie szansa, że wszystkie zdrowo i hurtowo dotrwamy do 40go! tego życzę wam i sobie z całego serca :)

Do góry