Ja tez mam czasem dziwne sny, ktore mnie przerażają.
A chcialam sprostować Twoją wypowiedz Kamilka, spojrzałam zeby sie upewnic w swoje notatki i mądre podręczniki ze studiów. I uwazam ze błedem są słowa, o płynach do higieny intymnej. Mianowicie chodzi o to, że własnie powinno sie myć TAM tylko i wyłącznie( a przynajmniej najlepiej by było)płynami do higieny intymnej bo mają tak dostosowane swoje ph aby bylo jak najbardziej zblizone do ph panującego TAM
Zaś na powierzchni skóry ciała ph panuje zupełnie inne i ph żeli pod prysznic oraz mydeł itp. ma przystosowane ph do ciała
a ze oba ph Tam i skóry różnią się to nie wskazane jest mycie tamtych miejsc żelami czy mydłami
Oczywiscie tragedia sie zadna nie dzieje, ale z punktu widzenia medycznego wskazane są własnie te przeznaczone do higieny intymnej
Troche nakreciłam, ale myśle ze wiadomo o co chodzi.
Moja specjalizacja na studiach byla scisle zwiazana z grzybkami i innymi paskudztwami, ale wolałam pierw sie upewnić i dopiero napisac
Mam nadzieje, że Cie nie uraziłam w żaden sposob, nie twierdze tez ze na "MYLION" procent mam racje, ale taką wiedzę mi przekazano i na tej się opieram
PS. chciałam tylko dodać odnośnie płynów do intymnej ze faktem jest iż w nadmiarze wypłukują naturalna flore bakteryjna, ale jak wszystko w nadmiarze szkodzi