reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dziekuje dziewczyny raz jeszcze.
Ok 19.30 sie polozylam i wstalam dopiero teraz... umylam sie i klade spac sie z powrotem:) Duzo leze po pracy i uplawy sie skonczyly... szkoda tylko ze juz nie wroce tam :(( Zawsze lepsza praca od siedzenia w domu.
Ja tych m2 mam za to za dużo i kompletnie nie wiem co ze soba robic w tak duzym mieszkaniu - prawie 100m2 3 ogromne pokoje+ duza kuchnia... i chetnie bym sie z Wami zamienila na Wasze ok 50 m2 bo moj ciagle w delegacji i naprawde srednio sie czuje w takim duzym mieszkaniu sama... nawet do konca nie jest urządzone bo z 1 pokoju nie korzystamy a i 2 pozostalych nie ma kiedy bo ciagle mojego nie ma... a on mieszka tu pare lat ja od 1.5 i taka lipa:p:) Moze zanim przyjdzie male to sie ogarniemy z remontem i urządzeniem wszytskiego;)

reklama
Cześć dziewczyny,
jakoś nie nadążam ze tempem tego forum:) Może dlatego, że najchętniej przesypiałabym całe dnie... Doszłam ostatnio do wniosku, że żyć zaczynam około 16. Wcześniej chodzę zmulona, albo leżę ze strachu przed tym, że padnę:/ Nie wiem z czego to wynika. Poza fasolą jest jeszcze przeziębienie. Przekonałam się właśnie, że to stan niezbyt korzystny. W innej sytuacji pewnie dawno naszpikowałabym się proszkami i już byłoby po problemie, a tak...Narzeczony przejął się bardzo i przygotował mi syrop z cebuli. Przy pierwszej próbie zaaplikowania zainaugurowałam sezon na mdłości! nie dałam rady..
poza tym ja dalej trochę w stresie. Niektóre z was miały już po kilka wizyt u gina. Ja umówiłam się na tratatam ta tam( famfary...na tę żenadę...) na za dwa tygodnie. przez moment zastanawiałam się czy do Polski lepiej nie lecieć, ale czasowo, po załatwieniu urlopu i biletów , pewnie wysżło by na to samo...
nie mniej jednak czekam ...i stresuję się coraz bardziej, chciałabym zobaczyć maluszka i dowiedzieć się, wszystko w porządku, a tak. ach szkoda gadać . nie chcę zadręczać M. ani rodziny moimi głupimi myślami ale czasem ciężko się opanować..tym bardziej,że od początku ciąży jakaś płaczliwa się zrobiłam...
wykorzystałam trochę Waszą cierpliwość ..ale musiałam się wygadać:/ czekam na 23 listopada ..a dni jakby nie ubywało...

Nanulika Twoje mieszkanie to majstersztyk, cos pieknego! Podziwiam i sama bym chciala takie zdolności u siebie. Przy Twoim moje wyglada jak mieszkanie pary emerytow hahaha:)

Dziewczyny ja jutro lecę do Polski i na pewno nie będę zagladać tak często jak teraz:no: ale jak tylko znajdę chwilę to się odezwę:tak:

Trzymajcie sie Wszystkie i mam nadzieję, że będą same dobre wiadomości tylko;-)

nanulinka - a to sorki, zwracam honor alijence - na swoje usprawiedliwienie mogę podać tylko tyle, że jak wylatywałam z Polandii to Magnolii (vel mongolii) jeszcze nie było! Tak jak i galerii na pl. Grunwaldzkim czy galerii Arkady....

Ehhh popiszę trochę, bo znów mnie dopadła bezsenność :( miałam już tak na poczatku, a teraz powróciło grrrr.
Leżę tak od 3 i nie mam już co ze soba zrobić!

Ja mam szlaban na latanie od samego poczatku, ale przedtem było to spowodowane nieprawidłościami a teraz po prostu ze względu na wsześniejsze poronienia. Trochę mi markotno, nigdy nie spędziłam Świat poza domen, no ale najważniejsze jest, by było wszystko dobrze z bobo :)

My mamy mieszkanie w remoncie od lipca 2010... Rok im zajał remont taki gruntowny, wprowadziliśmy się w lipcu 2011 i od tego czasu wojujemy z "fachowcami" by wykończyć mieszkanie. Niestety tu, gdzie mieszkam słowo: profesjonalizm jest kompletnie nieznane, wiec panowie przychodza kiedy chca, znikaja na cale tygodnie... Ehh szkoda słów... Nawet na szafy ikei czekamy juz od 1,5 miesiaca, nie z ich winy, ale z winy transportu, który ikea nieopatrznie powierzyła "miejscowym"

Dlaczego sen nie przychodzi buuuu :(

Miłego dnia dziewczyny :):-D

Miałam dzisiaj w nocy straszny sen. Śniło mi sie że spałam i się przebudziłąm a na suficie był wielki jadowity pająk.. Wstałam zabrałam dziecko a w drugim pokoju było pełno węży jadowitych... nie mogłam dodzwonić się do straży miejskiej ani nigdzie.. przy drzwiach wyjściowych z mieszkania leżał wielki wąż boa.. większy ode mnie... obudziłam sie z takim przerażeniem że od razu zaczęłam oglądać sufit i ściany...

Dzisiaj planuję spędzić miło i pożytecznie dzień. Jakieś porządki w mieszkaniu, dużo zabawy z Wiktorem i przede wszystkim planuje chodź jeden dzień nie kłucić się z mężem... mam nadzieje że się uda.. bo ciągle się żremy o wszystko. Jemu nie pasuje wszystko we mnie a mi w nim.. jakiś kryzys chyba małżeński ( po 3 miesiącach od ślubu :/ )

Ostatnia edycja:
Ja również życzę miłego dnia! :)

polaa zycze dobrego lotu, odewij sie potem co i jak! ehhh zazdroszczę, ja chyba tez wolałabym byc w Polce :(

xdorotaa, będzie dobrze, odpoczywaj tylko mocno :)

trzymam kciuki za wszystkie, które dziś maja wizytę :)

pytanie, od kiedy można poznać płeć dziecka? Czy to prawda, ze od 11tygodnia już można, jak sprzyja szczęście? A potem po jakimś teście sie poznaje,tak? Ja tak sie zastanawiam, czy chciałabym znać...i tak jest mi wszystko jedno i nie mam absolutnie żadnych upodobań, ale czy może lepiej jest jednak poznać płeć, ze względów praktycznych?
Co prawda jesteśmy dopiero na początku, ale u mnie instynkt "wicia gniazda" juz pracuje na pełni obrotów, nic na to nie poradzę, mąż patrzy jak na świra ;) a ja mam juz zaplanowany w głowie cały pokoik, wybrany wózek, jestem na etapie stresu ciuszkowego, oczywiście "na sucho" hihihhi

KamilaLibun
- a patrzylas w sennik? polecam onetu http://magia.onet.pl/S,1,885434,sennik.html, ja co prawda właściwie to nie wierze, ale jak przysni mi sie cos ewidentnego, to lubie spojrzeć :)

Ostatnia edycja:
reklama
KamilaLublin
miałam właśnie o tym zagaić. Sny. Też macie takie po%$&rdolone sny????
Ja mam takie dziwaczne i straszne i nie wiem jeszcze jak je nazwać, że aż boję się komukolwiek opowiedzieć. Dodam, że w pierwszej ciąży też tak miałam.

Do góry