reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ech mamina przynajmniej sypialnie skonczysz :-) trzymam kciuki za ciebie!

Waris ja przez te nakladki chyba wlasnie sie mleka pozbylam prawie... wszedzie pisza zeby nie uzywac bo zmniejszaja laktacje przez to ze jezyk nie stymuluje brodawki, i u mnie sie niestety to sprawdzilo.

na sutki polecam oklady z szalwii: zaparzyc w malej filizance, schowac do lodowki i po kazdym karmieniu nakladac zimne nasaczone waciki na kilka minut , pozniej wlasnym mlekiem posmarowac. mi pomoglo, a juz mialam strupy takie ze hej. co prawda dalej sa tkliwe ale przynajmniej nie krwawia juz

reklama
Jak kichalam na poczatku albo kaszlalam to jak jakas anemiczka:-D:-D bolalo mnie tam w dole wszystko z reszta do tej pory siedze normalnie niby nic nie boli a dopiero wczoraj sie porzadnie wysmarkalam:baffled::baffled:(sorry za doslownosc)
Josie nie martw sie brzuszkiem Jasiu ma dopiero dwa tyg ;-) mi polozna mowila jak nie wciagnie sie brzuch do pol roku po porodzie to dopiero mozna zaczac sie martwic...
Dziewczyny ja to mozliwe ze moj Karol notorycznie obsikuje sie tak ze ma cale plecki mokre...? niby dobrze zapinam pieluszke i to dosc wysoko siurka tez staram sie ukladac w dol, nie wiem juz sama juz nie nadazam z praniem...

hahah lui a moze slabo chlona te twoje pieluszki? ja mam pampersy i zapinam te rzepy jeden na drugim zeby ciasniej bylo. kupa czasem na plecy wyskoczy ale siki trzymaja sie w srodku

pocieszylas mnie z tym brzuchem, zajrzalam tez na czerwcowe brzuszki i widze ze dziewczyny tez takie maja wiec sie uspokoilam.
aaa i wlasnie zauwazylam ze gulka na bliznie sie wchlonela:happy: :rofl2: ufff!

Boże, w szpitalu położne chyba niedługo dodam do fejsbuka :> Już się po imieniu znamy. Na IP zero skurczy, KTG wzorowe, jutro z rana mam się zjawić czyli ustalenia z piątku aktualne. Po szpitalu pojechaliśmy na plażę do kuzynki na rybkę wędzoną i zżarłam całą makrelę...mając ochotę na drugą :) Teraz obiadek a potem pakowanie ostateczne.

D w szpitalu nasłuchał się jęków z porodówki i miał miękkie kolana..on biedny mówi, że nie boi się krwi tylko moich krzyków i jęków..że wtedy na pewno odpadnie biedak :(

Ech faceci...co oni by bez nas...

Mamina, proszę tu solidarnie do jutra poczekać :p

Baby boli jak h.uj :/ jakbym miala mocny okres tak drze mnie w srodku, wkladka czerwono brazowa. Jak niby mam spac z tymi bolami?! Nie da sie. Zaczynam liczyc sobie ich dlugosc.

December szalej poki nic nie boli :) ze teznie juz cisnie. Choc moze nie bedzie.trzeba wywolywac

Ostatnia edycja:
Josie ja tych nakładek używałam dosłownie jedno popołudnie aż mi suty odpoczęły i pokarm mam.

Boże, w szpitalu położne chyba niedługo dodam do fejsbuka :> Już się po imieniu znamy. Na IP zero skurczy, KTG wzorowe, jutro z rana mam się zjawić czyli ustalenia z piątku aktualne. Po szpitalu pojechaliśmy na plażę do kuzynki na rybkę wędzoną i zżarłam całą makrelę...mając ochotę na drugą :) Teraz obiadek a potem pakowanie ostateczne.

D w szpitalu nasłuchał się jęków z porodówki i miał miękkie kolana..on biedny mówi, że nie boi się krwi tylko moich krzyków i jęków..że wtedy na pewno odpadnie biedak :( :p

Mój mąż mi powiedział że chciałby abym przy seksie tak jęczała i krzyczała jak podczas porodu ;-)

Josie ja tych nakładek używałam dosłownie jedno popołudnie aż mi suty odpoczęły i pokarm mam.

Mój mąż mi powiedział że chciałby abym przy seksie tak jęczała i krzyczała jak podczas porodu ;-)

Hehe dobre. Mój mąż słyszał moje krzyki na korytarzu, i jak sie spytałam po czym poznał, że to ja się drę odpowiedział " Bo tak samo robisz jak zobaczysz pająka" (a mam mega arachnofobię, więc drę się jak opetana):-)

reklama
Baby boli jak h.uj :/ jakbym miala mocny okres tak drze mnie w srodku, wkladka czerwono brazowa. Jak niby mam spac z tymi bolami?! Nie da sie. Zaczynam liczyc sobie ich dlugosc.

December szalej poki nic nie boli :) ze teznie juz cisnie. Choc moze nie bedzie.trzeba wywolywac

mi to wygląda na poród ..hmm:sorry2: założe się że dzis w nocy bobo wyskoczy !

Do góry