reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
a mnie trochę przeczyściło, nie wiem tylko czy to przed porodem czy to wczorajsza grochówka na festynie :-D:-D:-D

mamina
kciukasy zaciśnięte

Paulina moderatorek to chyba prędko nie będzie ;-) lepiej przekopiuj to tam gdzie być powinno, a tamten post wykropkuj to go usuną później

Kolejna idealna noc za nami. Mała zjadła więcej wieczorem i spałą od 11 do 4 rano, karmienie i następna pobudka dopiero po 8. Najfajniejsze jest to, że Zosia nie budzi się z rykiem tylko zaczyna się wiercić, gaworzyć i w ten sposób mnie budzi :) Cały czas się zastanawiamy jak długo będzie trwać ta sielanka hehe.
Wczoraj zaliczyła pierwszą kąpiel. Na razie w misce bo mamy do mycia kubełek Tummy Tub a póki nie odpadł jej pępek to nie chcę jej całej moczyć. No i chyba kąpiel sie podobała. Grymasiła dopiero przy przewijaniu.
DZiś chcemy ją wystawić w wózeczku na balkon, bo na spacer pójdziemy dopiero w tych jak już będę zupełnie normalnie chodzić, bo szwy troszke jeszcze ciągną w kroczu.
A ja przeżyłąm dziś miłą niespodzinkę jak weszłam na wagę. Z 67 kg spadłam do 57. Jeszcze tylko 6 kg i wrócę do swojej ulubionej:-) Choć może zostanę przy 53 bo większośc ludzi mi mówi, że lepiej wyglądam jak mam więcej ciałka. Strasznie szybko to spada! Brzucha praktycznie już nie ma.

A co do staników - dziewczyny noście cały czas! Nawet do spania. Ciężki pokarm może nam bardzo obciażyć piersi i po ciąży będą wory. Stanik musi trzymać piersi wysoko i blisko siebie tak by nie opadały na boki. I oczywiście żadnych fiszbinów. Ja ten który kupiłam u gorseciarki przed porodem musiałam trochę przerobić - biust mi sporo teraz urósł. Miseczki były ok ale skróciłam ramiączka i zebrałąm mocniej stanik na mostku. Teraz piersi są wysoko na prawdę czuję się bardziej komfortowo.

Ps. Dziewczyny po SN i cięciu krocza - czy też Was boli jak kaszlecie?

Ostatnia edycja:
A ja chyba wracam do normy.... dziś rano zauważyłam plamki na bieliźnie,śluz brunatny więc okres tuż tuż... Przepisowo chyba, bo mówili że po 4-6 tygodniach a 4 minęły w czwartek...
Zła jestem tylko bo na jutro rano jestem umówiona u gin, jak się rozkręci to pewnie nici z badania, a chciałam żeby zobaczyła jak się ma macica po łyżeczkowaniu.... No cóż, najwyżej pójdę pogadać i pokazać wynik z histopatologii....

mamina - kciuki 3mam!!!

Dzieki dziewczyny wczoraj juz nam sie nie udalo jej umyc bo spala do 22 wiec rano ja wykapalismy, dostala troche cyca bo po nocy byla glodna. Pierwsza kapiel bez placzu, nawet jej sie podobalo :tak: i po kapieli odpadl nam pepuszek !!!! :szok: nie wiem czy caly i czy dobrze spsikalam ocetiksem i tyle. Przychodzi dzis polozna to sie zapytam.

Esperanza- ja nie mialam naciecia bo peklam tylko w srodku troszke i szczerze prawie wcale tego nie czuje. Przy kaszlu podbrzusze mnie bardziej boli.

Leze pod ktg, troche wychodza skorczE, zagladali mi w pipe i kazali kaszlec. ...tak sprawdzaja czY wody ciekna. Nic nie pocieklo.
Tez wyczuli palcami glowke dziecka czyli pewnie to byl masaz szyjki.
Kurde a mialam kupic mopa dzis i skonczyc sypialnie. No nic moze mnie jeszcze wypuszcza.

reklama
Witam Was wszystkie serdecznie
trzymam kciuki za te prawie rodzące i wciąż czekające na poród.
Nadal walczymy z żółtaczką :-(. W piątek robiliśmy badanie na poziom bilirubiny i niestety poziom wzrósł do ponad 14 (na wyjściu ze szpitala było niecałe 10). Jesteśmy po konsultacjach ze Szpitalem Bielańskim i 2 pediatrami. Opinie są zgodne: w poniedziałek robimy ponownie badanie z krwi oraz kontrolujemy przyrost wagi. Jeżeli badanie wykaże wzrost do poziomu 20 to wtedy mamy zgłosić się do szpitala (od 20 dopiero robi się naświetlania). Mam nadzieję, że nie zobaczymy takiego wyniku...

Moja mała była "żółta" i bez badania poziomu bililurbiny została od razu naświetlana. Na drugi dzień pobrali jej krew gdzie poziom bililurbiny wynosił 14,4 i zatrzymali nas jeszcze jeden dzień w szpitalu aby się jeszcze ponaświetlała. U was w szpitalu strasznie duży musi być ten poziom aby zacząć naświetlanie :szok:

Bolą piersi jeden sutek pęknoł więc zmieniliśmy pozycje karmiącą z krzyżowej na footbolową i pomaga...sam szuka cyca ...2 dni a zaskakuje bardzo nas

No właśnie, NAKŁADKI NA SUTKI. Mnie już w szpitalu zaczęły boleć i położna mi pokazała jak ma chwytać je mała ( sama próbowałam i mi nie wychodziło) natomiast inna położna z przychodni jak przyszła do domu na wizytę kazała mi je wyrzucić. Oczywiście tego nie zrobiłam bo uważam że jak bolą suty są rewelacyjne. Ja mam te Tommee Tippee ale z tego co wiem to Aventu są lepsze dla bejbika bo mają wycięcie na nosek tak aby mogło swobodnie oddychać, przy TT trzeba przytrzymywać pierś od góry.
Też dużo " wietrz" i po karmieniu smaruj swoim mlekiem. Pisałam Ci też o tej maści Maltan ale chyba u siebie jej nie kupisz?

A u nas dużo, dużo cyca. Non stop otwiera buziunię i szuka go, nie wspomnę o ssaniu - jak się dorwie to nie wypuści i tak jak jej wyjmę to znowu płakusia, to znowu cyc i tak nawet przez 3 godz. mam a później śpi około 3-5 godz. ( a ja staram się razem z nią jak nie muszę czegoś zrobić) i na nowo.
Niby jeden dzidziuś a roboty co nie miara. Przebieram ją średnio 3-4 razy na dobę bo jak się usra to dosłownie całe plecy w kupie :tak:.
Ja jestem na diecie raczej lekkostrawnej ale to po to aby nie przybyło mi więcej kg. W ciąży miałam +18 z czego pozostało jeszcze jakieś 7 do "zgubienia".

Do góry