reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witajcie:)

My dzisiaj cały dzien na dzialce u przyjaciół:)

Josie, a duzo jesz? Jajem dośc mało i pokarmu nie mamtez mega duzo jak przy pierwszej córci. Przy pierwszej sie obżerałam przez 6 miesięcy:)

Jak z Wasza kondycją? Ja się czuję jak na poczatku ciązy czasem- zadyszka przy mówieniu.....

Ej laski dopadł mnie strach przed tą indukcją... Nie ma co rżnąć kozaka, zaczynam panikować. Drina bym chętnie przyjęła mocnego... Nie wiem czy zasnę.

esperanza, ja mialąm sporo szwów zewnętrznych i wewnętrznych, ale nic mnie nie bolało, jakoś bardzo szybko mi się wygoiły.

kasia.natka, ja się jeszzce nie odważyłam, bo już było prawie suchi a od 4 dni znowu się leje i to czuję jak strumyk ze mnie wypływa, krew ze skrzepami.

no właśnie - też miałam o tych stanikach napisać - ze w nocy nie chodzi o to ze cieknie tolko o to, że będą obwisłe. Ja szczerze mówić przez 2 lata karmienia Ali spałam w staniku i to włąśnie takim dość mocno zabudowanym Bravado, abo w jakimś gimnastycznym Gatta.

Dziewczyny nie macie problemu z tym, ze mleko za bardzo tryska ? U mnie jest z tym coraz gorzej, jak mały wypuści sutek z buzi to tryska na pół metra dosłownie. Musze non stop pilnowac z pieluchą, bo jesteśmy obydwoje pozalewani cały czas. To z lewej piersi, a z prawej z kolei leje się normalnie strumieniem jak z kranu i też go zalewa, biedak się krztusi.
Bróbowałam kłaść go nabrzuszku na swoim brzuch, zeby ssał od góry, ale niewiele to pomaga. No masakra.

AVO u mnie już lepiej z kondycją jeśli chodzi o chodzenie, ale ręce mam słabe, a sporo Wojtka noszę. Karmić w nocy też już zcasem nie mam siły i kłądę się z nim do łóżka - tylko, ze on strasznie ulewa, wiec nie bardzo lubię go karmić na leżąco.
A najbardziej meczy mnie biodro - tydzień ppo porodzie coś mi się stało w prawie biodro, i jak chodze i obciążam prawą nogę to ból niesamowity w pośladku czuję. Jak mam Alą na huśtawce pohuśtać i unieśc tą huśtawkę to ledwo daję rade z bólu, jak wciągam wózek po schodach to samo. Po domu kuśtykam, nie wiem, chyba mi samo nie przejdzie :(((

Ostatnia edycja:
December ja stawiam wtedy co tylko zamarzysz. Dzis moge pic jak stary alkol.
Moj maz panikuje na maxa ubrany i w pelnym pogotowiu. Drze sie na mnie ze on nie bedzie porodu odbieral. A ja nie chce jechac na darmo. Wole siedziec w domu i sie relaksowac. I nie dosc ze mam skorcze to on mnie wk.urwia jeszcze swoja panika.
Tez sie boje wywolywania. A fakt ze to juz jutro o 8 ej rano mnie tylko dobija. Ja pi.er.dole.
Sorki za rzucaniem miesem ale to daje pelen obraz sytuacji

Mamina - to może jedź jak masz skurcze?? Ja tam bym była w 7 niebie, jakby mój się o mnie tak martwił, że by mnie do szpitala pospieszał ;P mój odwrotnie "a czy to już, a może jeszcze trochę" pewnie by było ;P

Po zastanawianiu się, czy Gosia nie robi zbyt luźnych kupek znalazłam taki artykuł w necie:

Kupka noworodka i niemowlaka - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Bo u niej kupka to taki płyn wręcz żółty. A jeszcze dziś wieczorem obudziła się 2 razy z miną do płaczu a raz z płaczem więc a ja od razu "coś musi być nie tak"...
Nie mogę patrzeć gdy się męczy z czymś nawet parę minut z brzuszkiem...:angry:

Dziewczyny,
co robicie na czkawki? Może już pisałyście ale proszę o powtórkę nop i nowe mamy o jakieś sposoby może...

reklama
december, mamina - spokojnie :)
trzymam za was kciuki - ja miałam obydwa wywoływane, wiec nie wiem jak jest bez wywoływania :) ale nie było tak źle, za drugim razem to wręcz lajtowo :). Boli ale nie tak, żeby się nie dało wytrzymać, wszystko będzie ok - powodzenia !! Wrzaski nie są w moim stylu, wiec mi się nawet udało 2 razy urodzić bez jednego jęknięcia, będzie dobrze.

Do góry