reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Tak, kładę jej na brzuszek. Przed chwilą właśnie było to samo. Co odłożę do łóżeczka zaraz się wierci i płacz. Nie chcę jej ciągle zawijać w te pieluchy(wtedy ładniej zasypia), bo wydaje mi się, że jej za ciepło. A głupi termoforek z pestek wiśni za 19,99 pomaga... Chyba jeszcze za wcześnie na wszelkie kropelki? Teraz to jedynie herbatka z kopru czy rumianku? Zresztą ogrzanie brzuszka zawsze zdrowiej wyjdzie niż kropelki..
ja milanowi juz daje kropelki ponad tydzien...

reklama
Witajcie... U nas noc koszmarna. Potrzebuje waszej pomocy dziewczyny.... Mój maly po kąpaniu ssal piers poszedl spac o 21. O 24 byla pobudka no wiec zrobilam mu 90 ml mleka Bebilon o 1:50 znowu pobudka wiec dalam mu piers, o 3:40 znowu pobudka dalam mu piers i 5: 30 znowu pobudka i znowu dalam mu piers od tamtej pory przysnie na chwile i placze nie spi normalnie, teraz w ratach dalam mu 90 ml mleka i jakos udalo sie ze usnal.... co jest? :-(Powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki zjadaja mleka i co to za mleczko... Ja dokarmiam Bebilonem, gdybym nie dokarmiala to by cale dnie i noce wisial na cycu....:szok: Niewiem co mam robic... Kurcze z corka tez mialam problemy z karmieniem i karmilam ja 1,5 miesiaca a z nim szykuje sie to samo... chcialam go karmic ale tez przy okazji w miare normalnie jesc a tu doopa... nie gloduje ale tez nie wzbogacam swojej diety w nowe skladniki bo sie boje jakos... mleo jak pilam z corka na poczatku to jej sie nic nie dzialo dopiero pozniej wyszlo szydlo z worka...

Aco to sa za kropelki na ten brzuszek co uzywacie?

Ostatnia edycja:
Witam się!
Ehh na mnie to nic nie działa... nawet sex... pff
ale za to jak relaksuje :D
No, może działa na zmiękczanie szyjki czy rozwarcie, tego to ja nie sprawdzę, w każdym bądź razie nie na skurcze ;P

Nie wiem co dzisiaj porobimy, pogoda się piękna zrobiła, bezchmurne niebo i o 9 rano już 20 stopni, właśnie piję kawkę i zjadłam serek z truskawkami, i planuję dzień ale nie wiem jak go zaplanować...
Pewnie trzeba będzie jakieś zakupy wpleść w ten dzień....

Dziś dzień ojca ... mąż sobie zażyczył córcię na dzień ojca ;P a tu nic! hahahahaha

Aga super, że się odezwałaś, bo właśnie dzisiaj o Tobie myślałam, strasznie długo nie było od Ciebie wieści,a tu proszę mały Antoś już na świecie:-)
No długo prawie 3tyg w szpitalu na wtorek 19.06 miałam już planowaną cesarke i cud, ze młody zaczął się dobijać w nocy z niedzieli na poniedziałek, bo we wtorek nie wiem co by było, ale nie myślę o tym całe szczęście, ze skończyło się dobrze. Jak dojdę do siebie to opiszę w wieściach z porodówki.

Zaza Najlepsze Życzenia!!!

Witajcie... U nas noc koszmarna. Potrzebuje waszej pomocy dziewczyny.... Mój maly po kąpaniu ssal piers poszedl spac o 21. O 24 byla pobudka no wiec zrobilam mu 90 ml mleka Bebilon o 1:50 znowu pobudka wiec dalam mu piers, o 3:40 znowu pobudka dalam mu piers i 5: 30 znowu pobudka i znowu dalam mu piers od tamtej pory przysnie na chwile i placze nie spi normalnie, teraz w ratach dalam mu 90 ml mleka i jakos udalo sie ze usnal.... co jest? :-(Powiedzcie mi ile wasze dzieciaczki zjadaja mleka i co to za mleczko... Ja dokarmiam Bebilonem, gdybym nie dokarmiala to by cale dnie i noce wisial na cycu....:szok: Niewiem co mam robic... Kurcze z corka tez mialam problemy z karmieniem i karmilam ja 1,5 miesiaca a z nim szykuje sie to samo... chcialam go karmic ale tez przy okazji w miare normalnie jesc a tu doopa... nie gloduje ale tez nie wzbogacam swojej diety w nowe skladniki bo sie boje jakos... mleo jak pilam z corka na poczatku to jej sie nic nie dzialo dopiero pozniej wyszlo szydlo z worka...

Aco to sa za kropelki na ten brzuszek co uzywacie?

z tego co napisałaś to Twoje dziecko nie budzi się za często na jedzenie, spokojnie śpi te 2-3 godziny to już jest bardzo dobrze... dzieci w tym wieku potrafią chcieć jeść dużo dużo częściej niż Twoje więc myślę , że nie masz czym się martwić, mój początkowo jadł co 30 minut więc wyobraź sobie:) teraz wstaje co 1,5 - 2 godziny i ja uważam to za duży sukces że tak rzadko :)
Mój milan zjada max 50 - 60 ml. jak zje więcej to strasznie wymiotuje ( nie ulewa tylko wymiotuje ).. więc dziecko dziecku nei równe. Na brzuszek daje kropelki Bobotic .

u mnie z sutkami różnie, najgorsze były początki bo na prawym to aż strup mi się zrobił :-( teraz bywa że prawie ni boli ale na początku to raczej trochę tak
McMickey najważniejsza pozycja i to jak złapie :tak: spróbuj "docisnąć" maleństwu główkę do piersi
co do kikuta to my mamy niby ładny, suchy ale trzyma się skubaniec :dry:
co do ilości mm to w szpitalu mówili że do 10 doby zwiększa się o 10 ml a potem raczej stała ilość ale zależy od dziecka
Aylin ja macicy już nie czuję ale jeszcze parę dni temu zdarzały się dość silne skurcze
co do czkawki to nam położna powiedziała że nie trzeba nic robić, w brzuchu też miała czkawkę, to nie jest podobno taka czkawka która męczy i sama przechodzi

a czy któraś z was próbowała Karmi na laktację?

oj próbuje prawie codziennie. I bede twierdzic ze działa :)
Ale lech shandy i warke radler tez próbowałam. W moim poradniku dla matek karmiacych pisze ze kieliszek wina i szklanka piwa od czasu do czasu sa dozwolone :)

A karmi malinowe lubie.

stokrotka - moja tak 3 dni dawała. Budziła się co 1,5 godziny. Masakra. Ale dzis jej przeszło. Moze to ten dzień kiedy dziecko zapotrzebowanie na pokarm zwieksza???

Witajcie,

my póki co odpukac nie mamy problemów z brzuszkiem. Mała budzi się co 2-4 godziny na jedzenie- w ogóle dużo spi, bo koło 17 godzin dziennie śpi własnie.
Żółtaczka schodzi, ale niestety oczy zwłaszcza jedno bardzo ropieje:(
A u Ciebie Blond ten drugi antybiotyk pomógł?

Avo nie pomogl:(w poniedzialek umawiamy sie do okulisty. dzisiaj ostatni dzien daje ten antybiotyk ale juz nadzieji nawet nie mam:(

klusia te kropelki sa od urodzenia najczesciej, zapytaj w sptece

Stokrotka mi tez sie wydaje ze jak na cyca to nie budzi sie za czesto

Blond- przykro mi:( nas pewnie tez będzie czekać zabieg:( aczkolwiek słyszałam,że po 2 miechach może minać samo....może jeszcze poczekać.....
A słyszałaś o przemywaniu mlekiem matki?

reklama
slyszalam ale zaden lekarz mi tego nie mowil tylko inne matki wiec nie bede probowac...tym bardziej ze to ma sie odetkac a nie zakleic:/a mleko jest klejace przeciez...nie bede lepiej ryzykowac, tym bardziej ze jak slodkie to tym bardziej beda sie bakterie namnazac bo lepszej pozywki nie ma dla nich...ja widze ze bez tych kropelek to jest lepiej niz z nimi:/ nie wiem dlaczego ale jak tylko zakropie to zaraz wylaza te wsyztkie syfy, no chyba ze to tak ma byc wlasnie

Do góry