reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Klusia to juz teraz wiadomo po co sa 2 nakladki w paczce hihi:p bo przeciez raczej sie nie karmi z 2 piersi jednoczesnie, chyba ze ktos blizniaki ma :D
Josie mi sie nic nie zatrzytmalo po tych nakladkach na szczescie chociaz tez slyszalam ze hamuja , ze tak jak dziecko ciagnie to nic i laktator to tez nie najlepszy pomysl a gdzie indziej przeczytasz ze laktator wspomaga laktacje. i badz madry...

dzisiaj noc z serii fajnie jest byc mama:)obudzil sie raz o 4 i spal do 7:)jupiiiiii. ale za to wieczorem urzedowal kilka godzin przed snem i to pewnie dlatego

Hej, miałam mega nie przespaną noc, tragedia muszę napić sie kawy bo padnę na pyszczek. A co najlepsze to Wiktor nie dał mi spać, a Milan spał b. ładnie. Wiktor budził się co chwile i albo zeby mu dać jeść albo zeby dać pić albo buziaczka albo cośtam i tak zeszło że cała noc była przemarudzona, Milan obudził się tylko 3 razy na karmienie :) Juź tak mamy w nawyku że chodzimy spać o 23 a wstajemy o 5, Milan nam podyktował pory snu heheh...

mamina niezapominajka miała cc chyba przez to że rozwarcie nie postępowało - tak mi się wydaje ale nie chce jej męczyć smsami

Nie no wiadomo dzieki Kamilko.
Ja juz przezywam moje poniedzialkowe wywolywanie porodu. Mamie nic nie powiem zeby sie nie denerwowala. To jak jestem
zes.rana to malo powiedziane. Jedyny plus to taki ze wiem kiedy i moge byc "przygotowana"

Nie no wiadomo dzieki Kamilko.
Ja juz przezywam moje poniedzialkowe wywolywanie porodu. Mamie nic nie powiem zeby sie nie denerwowala. To jak jestem
zes.rana to malo powiedziane. Jedyny plus to taki ze wiem kiedy i moge byc "przygotowana"
Nie bój się niczego, często stres blokuje nas i jak się wpadnie w panike to juz katastrofa musisz się porządnie odprężyć i zrelaksować przed i będzie dobrze:)

hej

mamina będzie dobrze, a poza tym do poniedziałku daleko ;-)

hej kobietki
no to która robi prezent na dzień ojca

ja mogę, ale dopiero wieczorkiem późnym, bo idziemy dzisiaj na imprezę integracyjną z mojej firmy - będzie kiełbaska i karczek z grilla, chlebek ze smalcem, torcik i mnóstwo innego żarełka za darmo :-D a 20.00 losowanie tygodniowych wakacji w Zakopanem:-)

ale w sumie to fajnie by było, bo dzisiaj mam urodzinki :)

klusia a o co chodzi z termoforem? kladziesz jej na brzuszek?
moj tez nie spal od 20 do teraz. mam nadziieje ze noc bedzie lepsza. padam ze zmeczenia ale musze jeszcze sciagnac. nic nie leci:-\
z nakladkami swieta prawda sa super ale sie gubia. i podobno laktacje wstrzymuja bo jezyk nie molestuje odpowiednio sutka. co widac na moim przykladzie po tygodniu uzywania :-(
Tak, kładę jej na brzuszek. Przed chwilą właśnie było to samo. Co odłożę do łóżeczka zaraz się wierci i płacz. Nie chcę jej ciągle zawijać w te pieluchy(wtedy ładniej zasypia), bo wydaje mi się, że jej za ciepło. A głupi termoforek z pestek wiśni za 19,99 pomaga... Chyba jeszcze za wcześnie na wszelkie kropelki? Teraz to jedynie herbatka z kopru czy rumianku? Zresztą ogrzanie brzuszka zawsze zdrowiej wyjdzie niż kropelki..

Witam I ja
U nas koszmarnej pogoda ciag dalszy, wieje leje szarowka masakryczna.
A my dzisiaj tradycyjnie w wyjezdzie bedziemy :tak: Jedziemy po zakupki I jakies tam przyjemnosci chopaki sobie wymyslili takze do wieczorka kobitki.

Mamina - bedzie dobrze zobaczysz:tak:

zaza - najedz sie za mnie tych grilowych pysznosci. No I obys te wakacje wygrala:tak:.

Kamila - napij sie za mnie takiej mocnej dobrej kawusi.

Siula - podziel sie tym slonkiem troszke nie badz taka:tak:

ja też w poniedziałek do szpitala z tym że nie wiem czy od razu będzie wywoływanie czy na razie mnie na patologie położą. też zaczynam trząść portkami. ale musi być dobrze.
na razie relaks z gazetką, obiad nastawiony, pranie też, dziecię na spacerze. no żyć nie umierać.:-D

Zaza- wszystkiego najlepszego!!!

reklama
Do góry