reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Rysica ja na końcu ciąży też mówiłam,że już nie chcę brzucha...a potem w lustrze to nie byłam ja,bo mi nic z przodu nie odstawało:-D:-D:-D

reklama
Dajcie na luz kobitki z tym odchudzaniem dopiero co rodzilyscie:tak:. Jeszcze macie czas a w szczegolnosci dajcie ten czas swoim cialka na regeneracje.

A ja wlasnie obrzarlam sie jak prosiak:tak: mlode ziemnioki, jajeczko sadzone x3, kotlecik z piersi kurczaczka I mizeria :tak:. Boziu jak mi dobrze:tak:

ja pije bavarie bezalkoholowa :) karmi nie lubie bo za slodkie

a ja macicy w ogole nie czulam nawet po porodzie... ale za to nic mi sie brzuch nie kurczy :baffled: juz bym wolala bole ale zeby sie zmniejszal

Ja pije codziennie karmi wieczorem:)
Jesli mge cos jeszcze podpowiedziec w kwestii sutkow. ja po kazdym przystaweiniu smaruje grubo kremem Mustela. Bardzo ladnie regeneruje i pielegnuje. Poki co ani 1 ranki, a moja mala ssie niczym barakuda. Sile ma taka, ze szok :-D

Blond co zrobilas ze przestało Cię boleć karmienie? Bo u mnie początek jakąś minuta to dosłownie masakra zaciskam zęby:-( Potem trochę lepiej.
Polozna w szpitalu mówiła ze Gosia odtyka kanaliki mlekowe i to może na początku boleć ze będzie lepiej.
Kiedy ??? pytam...

Moja siostra też mówi ze na początku nie było fajnie.

Staram się ją podtykac tak jak mówili w szpitalu czyli brzuch do brzucha i wraz z otoczka. Ale jak zaczyna jeść to dosłownie jakby mi odgryzala sutka.

Ratuj Blond - i wszyscy z bb - jakaś porada please ...

Mickey kup sobie nakladki na brodawki. Ja kupilam i jestem zadowolona. Uzywalam ich troche a teraz w sumie juz nie potrzebuje bo bol minal.Polecam

MsMickey ja 2 dni po wyjsciu ze szpitala karmilam tylko przez nakladki, smarowalam bepanthenm(mustele mialam przy rafale i nie dala u mnie rady) no i jeden dzien tez odciagalam tylko i z butli moje dawalam zeby sie do konca wyleczyc i podzialalo, bo przy rafale tylko zaleczalam sie mustela krew ciekla i wszystko pogryzione. teraz nic nie boli juz. ale to tez moze od dziecka zalezy, moze rafal nie umial dobrze zlapac brodawki a alanowi troche lepiej idzie dlatego mnie nie pocharatal az tak

Lui nasze dzieci sa z tego samego dnia, moj pije 90-120 na jedno posiedzenie i tyle tez udaje sie sciagnac na szczescie na raz.ale na poczatku tez nie wiedzialam jak mu dawac to tez patrzylam na mm ile tam pisza:)

Nakładki są super. Ale nie pomyśleli, by zrobic je kolorowe lub świecące w ciemności. Ile ja się ich naszukałam. Nie dość, że człowiek niezorganizowany, nieogarnięty, to ciągle gdzieś mi się gubiły w łóżku, a to zanim przystawiłam Nadia mi strąciła albo nie pamiętałam gdzie zostawiłam. Została mi jedna:-D. Tylko że teraz już ich nie używam.

Co do karmi to ja z początku nie piłam, ale po tygodniu zaczęłam tak 1-2 dziennie. Poprawiło się, ale nie wiem czy dzięki temu. Moja starsza 50 letnia koleżanka doradziła bawarkę, ale ja nie spróbuję tego...:no:
Wczoraj miałam masakrę od wieczora do 23,praktycznie nie spała nic. Dziś pół dnia takie. Znowu pomógł termofor, a już wychodziłam z siebie. Przypomniałam sobie o nim, przyłożyłam i po kilkunastu sekundach spała i to ! 4,5 godziny, aż ją rozbudzałam, nakarmiłam przez sen i jeszcze kimała potem dłuuugo.
Przeanalizowałam wszystko i ...wczoraj i dziś żółty ser. Wczoraj tak mi smakował, że jadłam sam, dziś na śniadanie też był. Nie sądziłam, że po tym mogą być jazdy, ale nic innego nowego nie było...Po truskawkach nic, a po serze...

klusia a o co chodzi z termoforem? kladziesz jej na brzuszek?
moj tez nie spal od 20 do teraz. mam nadziieje ze noc bedzie lepsza. padam ze zmeczenia ale musze jeszcze sciagnac. nic nie leci:-\
z nakladkami swieta prawda sa super ale sie gubia. i podobno laktacje wstrzymuja bo jezyk nie molestuje odpowiednio sutka. co widac na moim przykladzie po tygodniu uzywania :-(

Ostatnia edycja:
reklama
witam,
widze, że pierwsza dzis jestem. zuza obudziła mnie o piętej, nie ma dla mnie litości. mąz w pracy, na szczęście babcia przyjechała bo ja juz z tym urwisem nie daje rady. plecy mnie bolą że oddychać nie mogę.
jakby mnie coś przytykalo.
wszystkie rodzić pojachały że taka plaża na forum??
pozdrawiam

Do góry