reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

moj tez czesto u nas w lozku laduje. tak mi wygodniej...
kurcze to.wasze.maluszki maja takie fazy ze sobie leza same spokojnie? moj jak nie spi to sie drze od razu :-\
te kropelki bobotic sa niby od 28 dnia ale maz mowil pani w aptece ze mamy tydzien i mimo to dala nam te o_O nie podawalam do tej pory bo sie boje ale wczoraj po dwoch godzinach prezenia dalam mu kilka kropelek i sie uspokoil...

reklama
Rysica normalnie to ja też uwielbiam seks z moim, ale teraz nie było przyjemnie, a najgorsze że chcice mam niemożliwą :-D

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za życzenia!!!!!!!!

Esperanza nam mowili ze tak po tygodniu mozemy spokojnie wyjsc ale to dlatego bo wtedy bylo akurat zimno a tydzien pozniej mialo byc 25 stopni:)jak jest ladnie to pewnie wyjsc mozesz

pytanie za 100 punktow...:) nosicie te zajebiscie seksowne staniki do karmienia?:rofl2::tak: ja juz tylko spie w nich zeby mi sie wkladki laktacyjne na czyms trzymaly a tak w dzien to w normalnych stanikach. no po prostu nie moge patrzec na siebie w nich, niby wygodniej sie karmi ale normalny po prostu do gory podciagam i tez jest ok. bo te do karmienia to psuja caly stroj ...

moj tez czesto u nas w lozku laduje. tak mi wygodniej...
kurcze to.wasze.maluszki maja takie fazy ze sobie leza same spokojnie? moj jak nie spi to sie drze od razu :-\
te kropelki bobotic sa niby od 28 dnia ale maz mowil pani w aptece ze mamy tydzien i mimo to dala nam te o_O nie podawalam do tej pory bo sie boje ale wczoraj po dwoch godzinach prezenia dalam mu kilka kropelek i sie uspokoil...

Podczas tych kilku dni jak jest na swiecie to przed poludniem ma takie 30-60 min fazy gdy nie spi i bawi sie sama z soba. W ciagu reszty dnia raczej spi i je a wieczorem trzeba jej poswiecac duzo uwagi, bo jest marudna i niespokojna.

klusia te kropelki sa od urodzenia najczesciej, zapytaj w sptece
No własnie z tego co pamiętam to większość po skończeniu miesiąca. Pamiętam, ze na syrop Debridat czekaliśmy jak na zbawienie aż Kuba skończy miesiąc. On mu pomagał. Z Kubą wypróbowaliśmy chyba z 6 rodzajów kropelek, a przecież to w większości to samo, ale człowiek miał nadzieję, że któreś pomogą. Różnią się między sobą ilością tego simeticonu, jeśli dobrze pamiętam. I te krople z Niemiec miały go więcej.
Mój T przyniósł mi własnie z apteki Infacol, jest napisane, że od 1 miesiąca, a nie po 1 miesiącu:), więc chyba jest różnica. Póki co poranna masakra opanowana, na razie mała śpi, ale to pewnie dlatego, że zawinięta w pieluchy i rożek:tak:.
Tak mi szkoda Kuby, bo ciągle go uciszam, a on ostatnio ma fazę śpiewania, gdy bajka się zaczyna i przeżywania głośno wszystkiego.
Czy wasze pociechy tez są tak wrażliwe na wszelkie hałasy? Pamiętam, ze przy Kubie mogłam robić wszystko i chyba go to nie rozbudzało...choc może słabo pamiętam:sorry:
a tu ciekawy artykuł
Jak i co słyszy niemowlę - BabyBoom

Blond Wiem o czym mówisz. Te do karmienia sa jak worki na ziemniaki. Dlatego ja kupiłam sobie usztywniany, pisałam na zakupowym kiedyś.
http://allegro.pl/alles-mama-latoila-usztywniany-do-karmienia-80-d-i2352850338.html Po Kubie mam kilka takich miękkich, to zakładam na noc.

Ostatnia edycja:
Sto lat Zaza!!

W Krakowie za to zero słońca ale zrobio się chłodniej więc w domu przyjemniej. ZAczynam właśnie kurację antycelulitowa. Już kilka dni po porodzie różnica jest ogromna ale coś tam jeszcze na udach zostało wiec smaruje :)
czym sie smarujesz? ja kupilam sobie nivea żel i czekam na efekty :-D

reklama
Do góry