reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ronaldo mówię nie . Zdecydowanie. Jest taki śliczny jak budyń z soczkiem. Do wyrzygania. Ja gustuję w takich co mają coś w sobie. Niekoniecznie urodę. Za to fryzurę ma zawsze doskonałą :-)

reklama
Karmienie i kupę zapisywałam przez tydzień i kup było 3-4 :). A siku to nie zawsze się zauważy.
A często przewijacie?
Bo nie wiem czy ja nie za rzadko, bo czasami na noc o 21-22 i potem dopiero 8-9.... ale nic sie nie dzieje ze skórą...
Nie chce mi się jej rozbudzać w nocy...

U mnie w pierwszym tygodniu kupa była po każdym karmieniu. Teraz w 2 tyg sa tak 3-4 dzienie.
Staram się ja przewijac po kazdym karmieniu - z reguły jak ściągam pieluche to księżniczka wtedy dopiero zaczyna kupkac i siusiac.

A w sprawie nocy - to zmienię pieluche tak koło 12-1 i potem dopiero koło 7-8 rano. Chyba ze w nocy poczuje ze pełno... wtedy się zmuszam do wstania i zmienienia :) Ale = 1 h dodatkowo nieprzespana.

Dzis laska dala czadu. Po myciu zasneła najedzona o 22. Obudzila sie o 1. I dalej z regularnością co 1,5 godziny wstawała na jedzonko, lub raczej picie. Bo pocyckala 5 minut i zasnela. Nie do obudzenia w celu kontynuacji.

A i mam pytanko - czy wasze dzieciaczki sa aktywne w tych samych godzinach co w brzuszkach?
Moja zawsze mnie budziła o 4 i teraz też. pobudka o 4, karmionko ale potem spac nie chce - tylko do 6 nas zaczepia :)

Aaaaa i zapomniałam dodac - truskawki przeszły :) teraz będę się przymierzac do czeresni :)

A na kolację byla cukinia nadziewana serkiem feta z suszonymi pomidorami. danie na grilla dla matek karmiacych :)

Ostatnia edycja:
reklama
no ja też za Czechami, ale niestety się chłopakom nie udało :-( a na Cristiano to patrzeć nie mogę, jest obleśny i odpychający:baffled:

no dziewczynki dojdzie dzis jeszcze z jedna do urodzonych?????
dawac jak juz taki wysyp to jeszcze z jedna!! ;))

mam przeczucia, że dzisiaj w nocy coś sie u mnie wydarzy:-D brzuchol boli masakrycznie, krzyż, mdli mnie i w ogóle jestem jakaś taka niewyraźna

Do góry