reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dorottag nie wiem, czemu mam doła, może to ta pogoda, a może tak jak mówiła mamina hormony, generalnie dzisiaj mega dodupnie...

No ja tez obiadku nie gotuje bo ...... Ku......wa nie mam kuchni!!!

:-D:-D:-D Kochana poprawiłas mi własnie humor, zapewne na chwilę, ale dobre i to ;-)

Mnie też wszystko boli w kroczu: jak wstaję, jak idę, jak się przewracam w nocy z boku na bok...

Na drzwiach mąż wypisał piękne powitanie swych dziewczyn...niech każdy widzi, że wycisnęłam z siebie to cudo :D

No i się poryczałam! Jakie to wzruszające, ja też tak chcę :sorry2:

Niezapominajka ja bym pojechała na IP :tak:

Mamina ja też chcę takiego gina! No i widzisz, masaż nie bolał, to może w Twoim przypadku i poród nie będzie taki straszny ;-)

Kifsi trzymamy kciuki!

Rysica dziękuję za pocieszki ;-) Fajnie, że już znasz datę graniczną, przynajmniej możesz powiedzieć, że najpóźniej za tydzień Monia będzie już z Tobą! :)

Dziewczyny ja dzisiaj mam takie podbarwione brązem upławy i nieregularne ale lekko bolesne skurcze. I do kibelka biegłam już dwa razy. Czy u którejś z Was tak się zaczynało? Czy możliwe, że coś się dzieje? :sorry:

Rysica - no to super wiesci:tak:, no juz przynajmnienj ten oststeczny termin znasz:tak: gratki

no to Rysica następna do kolekcji która wie kiedy będzie miała bobo przy sobie świetnie

No z jednej strony fajnie, a z drugiej - podobno wywoływany poród boli bardziej, więc mężowi powiedziałam, że musimy się wziąć porządnie za robotę, i przyspieszyć ten poród sami ;) żeby w szpitalu nie musieli...

Iwonka - ja słyszałam, że tak się właśnie podobno często zaczyna! :D Męża zgwałć wieczorkiem, powiedz, że meczu dziś nie ma więc trzeba urodzić ;) żeby jutro mógł sobie mecz już przy piwku obejrzeć ;)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja
Wreszcie mogę do Was zaglądnąć :-)
My w domku, powoli wchodzimy w rytm bycia mamą i tatą. Mała grzeczna tfu tfu tfu :-), je i śpi czasami daje znać że żyje najczęściej jest to po jedzeniu a przed spaniem :szok:.
Ja po cesarce jakoś nie mogę do siebie dojść. Dziś dopiero ściągałam szwy i to co drugi w czwartek reszta.
Nie wiem czy wiecie ale podczas cc przecieli ma małą jak ją wyciagali wczoraj byłam jej ściągać szewek, a przecieli ją na skroni całe szczęście że to ranka powierzchowna i nic się nie stało.
Niestety nie udało mi się rozkręcić laktacji :-(, na dobę ściągałam 150 ml mleka i od niedzieli jesteśmy na butli a ja staram sie spalić pokarm.

Oczywiście nadrobić nie jestem Was w stanie także wszystkim rozpakowanym gratuluję a tym co czekają na to powodzenia :-) :-D

Iwonka - ja słyszałam, że tak się właśnie podobno często zaczyna! :D Męża zgwałć wieczorkiem, powiedz, że meczu dziś nie ma więc trzeba urodzić ;) żeby jutro mógł sobie mecz już przy piwku obejrzeć ;)

Łaaaaaaa, mam pietra ... a jeśli to naprawdę już? Znowu miałam lekko bolesny skurcz :tak: Nie mam doświadczenia, bo poprzednim razem przy pierwszym bezbolesnym pojechałam od razu na porodówkę i miałam wywoływany (test oksytocyną). Qrcze, jutro młody ma to zakończenie przedszkola, jeszcze bym poczekała, bo chcę mu zrobić mini imprezkę w domku. Chyba odłożę ten sexik na jutro :-p

Alijenka, to Ty masz SZWY w sensie supełki?!?! :szok: Nie jeden SZEW?? :szok:
Ja miałam szew wewnętrzny, tzn jedna nitka, jeden koniec wystawał z jednej strony rany, drugi z drugiej, i wyciągnęli mi to w ułamek sekundy! I rana do dziś jest cieniutka, że jej prawie nie widać, nawet w 39 tc się na milimetr nie rozszerzyła!

Iwon - no tak, to może lepiej poczekaj :-D

kurcze no blond tez mnie zmartwilas. moja sie nie powieksza ani nie boli, taka fasolka zaraz pod skora... musze obserwowac.

w ogole mam dola. polozna nam kazala isc sie zwazyc bo mlody cala noc luzne kupy, przy niej tez jedna strzelil , popatrzyla i mowi ze nie ma grudek w nich i to moze byc znak ze nie dojada. no i waga mega w dol, 3250 a urodzil sie z 3680... pielegniarka w przychodni od razu mi kazala isc do pediatry i zalatwila mi wizyte natychmiast. pani zbadala, mowi ze wszystko ok, ale trzeba mocz dac do badania i dokarmiac bo na bank nie dojada.. jestem zla na siebie bo to pewnie moja wina, przez stres, a do tego za malo pije i za malo jem bo nie moge sie ogarnac... dalam mu butle, a sama laktator podlaczylam , sciagnelo sie z dwoch piersi ledwo 20ml...

Iwon to chyba sie zaczyna juz :)

Co do mojego gina to jest to pakistanczyk, jefno oko patrzy mu w lewo a drugie w prawo. Kreci beke caly czas. Jak mnie zobaczyl to mowi...o dalej w ciazy i dalej gruba. Taki on jest.
Tu porod odbiera pigula on sie zjawia jak.jest lipa.
Dzis w planie mam posiedziec z doopa w goracej kapieli, na sex nie mam co liczyc niestety. Moze sie cos ruszy samo

reklama
Do góry