reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mówili na SR, że mam 6 godzin na szpital...po wodach...skracam sobie tę wątpliwą przyjemność ile wlezie...w domciu lepiej, póki oczywiście da się wytrzymać...

U mnie po wodach poszlo w 20min :-) U mojej mamy tez tak było, wiec tych 6godz to raczej umowne :-) Ja tam wolałam byc w szpitalu :-)

Podziwiam za cierpliwosc i bezbolesnego i szybkiego rozwiazania zycze :-):-):-):-)

reklama
Carla mi się wydaje, ze pół godziny po wodach. A więcej czasu po pierwszych skurczach. Ale widać to indywidualne.

Obok mnie na sali leży babeczka skurcze dostała i rano od razu do szpitala mąż spanikowal. No i tak siedzi a skurcze ma co 30 min. Już się zdążyła wkurzyć, ze bez sensu przyjechała... Także Carla rób jak czujesz i trzymamy kciuki:-):-):-):-)&&&&&

Avo no niestety tak. zreszta ten pierwszy to na oddziale chyba kazde dziecko dostawalo :/bo wszystkie mialy ten problem. no i teraz w domu. z malym meczylam sie prawie 3 lata z ropiejacymi oczkami, latalam do okulisty na usg oka i inne badania i przed 3 urodzinami przeszlo jakos...ale co chwile mlody dostawal biodacyne, neomycyne i jeszcze jeden podobny, badania wycodzily ok, kanalik nie byl zatkany, taka jego uroda. mam nadzieje ze u alana to nie bedzie trwalo 3 lata :no:

o matko 3 lata!!!!Wystraszyłaś mnei trochę:(

Dziewczyny błagam szybko o opinię - za tydzień mamy wesele.Mam okazję kupić kieckę za 100zł, ale się zastanawiam czy na pewno jest ok. Decyzję muszę podjąć do godziny ja.jpg 22 więc nawet nie mam czasu na usuwanie twarzy:

Znikam zaraz bo czeka nie kąpiel sysuni mojego a i ja padam dzis bo mielismy tak kolki niestety i zarwana nocke.
Ile sie wydarzyło i ile chciałabym Wam opowiedziec... :sorry2:

Tak po krotc tylko streszcze Wam ze mij mały aniolek wymusił na lekarzach porod 5.06 hehe
Wypełniłysmy z lekarka karte przyjecia na patologie i akurat tłumaczyła mi ze porod wywołamy nasepnego dnia a dzis miałm miec tylko probnie podana oxy zeby spr moja reakcje.. Zaprosiła mnie na fotel i opowiadała co jakwyglada. ja ja rozbierałam sie za parawanem i oooo ooł... cos mi poszło jakby wody ;// wiec mały postanowił - nie jutro a dzis hehe ;)))

Porod sn to zabawa nie dla mnie - wolno szło praktycznie zerowe postepy jakna 6h a bol przekrotny.. Chodziłam im tam po scianach i błagałam zeby mnie jednak wzieli na cc.. Ale zeby nie straszyc tu jeszcze tych przed dodam, ze sa takie co rodza szybko i bezolesnie ;)
Polozna miałam przekochna ;)
A skarb - kurcze jakiz on jest przecudny:cool2::cool2:

Dziekuje Wam za kciuki i wzystkie gratulacje;)

Jak sie troche ogarne to zajrze czesciej ;)

Aha w szpitalu zostawiłam 12kg i ta paskudna opuchlizne:-):-)
Moje stopy sa przemautkie ;))))) i znowu moje:cool:

carla ja tez chceeeeeee;)) trzymam kciuki;&&&&&&&
Tialana jest juz mamusią, no szczęściary no;)
Na placu boju jestem JA;D memu synkowi się nie spieszy;)

Znowu mecze..jeszcze Polska jak gra to oglądam no ale dwa mecze dziennie codziennie to dla mnie zbyt wiele..siedze na sile na necie nie wiem co robic ze soba;/;/
W koncu wypiłam Fante;D chodziła za mna Mirinda, ale zadowoliłam się Fantą;) moje zachcianki zostały spełnione- maluszku choc na drugą stronę...eh dziewczyny ja przez te czekanie w depresje wpadne

Witajcie Kochane

Wyszłam godzinę temu do domu dopiero, bo Majusia nic nie przybierała na wadze, tylko ją traciła :-(

Mój poród - KOSZMAR - 24h na sali porodowej ze skurczami krzyżowymi co 4 minuty, szyjka 1,5cm, na końcu 2cm, nie skracała się, na końcu mdlałam z bólu, tak ryczalam, że wzieli mnie na blok operacyjny, znieczulenie w plecy, jak wyciągali Maję zaczęło puszczać - ból nie do opisania zemdlałam z bólu, szybko narkoza... Nikomu tego nie życzę i nigdy więcej już nie chce mieć dzieci.

Majusia bardzo słodka i kochana, jutro wkleje zdjęcia

Kam...skurcze teraz co 5 minut, ale jakieś krótkie :/

A nie bałaś się o tą smółkę?
Podobno wcale tak nie jest z ta smółką bo dzieciom pod koniec ciaży często wydziela się smółka jeszcze w brzuchu u mamy (stad zielone wody płodowe u niektórych), i nie stanowi to jakiegos zagrożenia. Zreszta mnie ledwo co chwyciło więc wątpie by miało jakikolwiek efekt na dziecku. Minęło tyle godzin i nic się nadal nie dzieje. Już zupełnie nie wierzę, ze jutro urodzę więc umówiłam się na wspólne ogladanie meczu ze znajomymi.

Trzymam kciuki za poród!!!

cześć Mamuśki

U mnie tez krucho z czasem, maluszek jest przekochany, ale i bardzo absorbujący, śmieję się, że to jedyny facet, który świata poza mną nie widzi (dosłownie).

mlodak - sukienka OK, ładnie w niej wyglądasz - ja jestem na TAK,

mamina - mój manicure to obcięcie paznokci na maxa, żeby malucha nie podrapać i myślę, ze taki pozostanie przez jakieś 1,5 roku, albo i dłużej,

Trzymam kciuki za te, co jeszcze w dwupaku!!!!

reklama
Carla - SUPER!!! U nas mówili, że od odejścia czystych wód należy być w szpitalu DO 6h, nie ZA 6 godzin ;) Jak wody zielone to DO GODZINY. Trzymam kciuki :-)

A dziewczyny, którym już wody odeszły - ile ich było? I czy tak chustnęły?

Młodak, sukienka SUPER! Bardzo zgrabnie wyglądasz, bierz :) :tak:

Do góry