reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

My tez mamy problem z ropiejacym oczkiem... na razie czyszcze malemu sola fizjologiczna, ale na nic to... pediatra kazala jeszcze poczekac az sie unormuje, ewentualnie zglosic sie do niej po jakies kropelki...
Co do spacerkow to ja codziennie jak jest pogoda wystawiam malego do ogrodu, a na wiekszy spacer pojdziemy jutro, ma byc piekna pogoda..
Kurde moj Karol nie robil dzis kupki, prezy sie, czerwieni, wygina od samego rana inic. Tylko baczki, kanguruje go masuje brzuszek, nie placze mi ale nie wiem czy mam sie martwic... ile dzieci moga nie robic kupki? Niby nie przypominam sobie zebym zjadla cos takiego co mogloby zaszkodzic... juz sama nie wiem.

reklama
Carla no ja doswiadczona nie jestem , ale gdyby mi wody odeszły to dla dobra maluszka nie czekałabym ze szpitalem...

Ryscia w kwestii wod tez nie jestem doswiadczona, ale myślę, że marzeniem większosci byłoby gdyby wody tak chlustały...one podobno zazwyczaj się sączą.. moja mama p jak mnie rodziła poczuła dziwne uczucie jak zrobiła siku- jakby cos tam jeszcze lecialo a siku juz nie robila eh więc ciezko wyczuc

Młodak- sukienka wporządku, ja bym wzięła;)

A ja mam biegunkę..o fuck tak mnie boli brzuch ze zaraz padne;/

Carla - SUPER!!! U nas mówili, że od odejścia czystych wód należy być w szpitalu DO 6h, nie ZA 6 godzin ;) Jak wody zielone to DO GODZINY. Trzymam kciuki :-)

A dziewczyny, którym już wody odeszły - ile ich było? I czy tak chustnęły?

ze mnie lały sie dosłownie az sama była w szoku ile tego jest:szok:

i tez pilnowali czasu jako, ze p 6h robia badania czy wszystko jest ok. Ponadto dlatego ze wody mi odeszły po 12 a urodiłam prawie o19 to dostawałam potem antybkiotyk ;//

carla - POWODZENIA!!!!!

Biegunka... wiec cos zaczyna sie dziac... ja trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&
Ja tam nie mialam zadnych objawow tuz przed samym porodem, w tygodniu przed wypadl mi czop(ale to po masazu, gina)
w nocy obudzil mnie miesiaczkowy bol i tak sie zaczelo, nawet mnie nie przeczyscilo... a wody odeszly mi dopiero jak mialam z 8 cm rozwarcia, lecialy powoli ale duuuzo juz na lozku, a Karol byl jakies pol godz po odejsciu wod.... co mnie cieszy bo konkretne bole zaczely sie wlasnie po odejsciu wod... Ale porod i tak wspominam bardzo milo, wiem ze napewno chce miec wiecej dzieci:-):-):-)

Mlodak jeśli tylko kolor ci się podoba to bierz. Fason wydaje się być dla ciebie.

:-):-)

No koleżanka na łóżku obok ma już skurcze co 10 min na oko mam podglad sytuacyjny;-)

Ciekawe kiedy wyjedzie na porodowke ...

a ja zupełnie nic nie czułam wczesniej... nawet w powietrzu nic sie nie zanosiło ;)
zero skurczy, bólu brzucha , kobiecej intuicji.. NIC!!!
Tylko te wody jak poszły to wiedziałam ze juz odwrotu nie ma ;)
No i zaraz potem ruszyły skurcze... szkoda ze bezskutecznie.
Ale to opisze kisdy indziej;-)

Avo, lui nie jesteście same my również mam ten problem tylko że z jednym oczkiem lewym,
mlodak my na spacer wyszlismy gdy maly mial 9dni i bylismy na dworzu chyba z 4czy 5 godzin bo zalatwialismy sprawy papierkowe wiecie urzedy itp.
Odnosnie kupki to Igorka jak karmilam piersia to prawie co zmiana pieluszki miał kupke jak przeszłam calkowicie na modyfikowane to wlasnie przez caly dzien moze raz czy gora dwa razy ma kupke a sa tez takie dni co caly dzien nic i dopiero w nocy no i odwrotnie.

lui to pojechalas do szpitala z bolem miesiączkowym?? bo ja mam wlasnie taki ból- i to ostry;( ale to raczej ciągle boli, nie ze roniutkie skurcze co iles tam...i dlatego się wstrzymuje z IP

reklama
lui to pojechalas do szpitala z bolem miesiączkowym?? bo ja mam wlasnie taki ból- i to ostry;( ale to raczej ciągle boli, nie ze roniutkie skurcze co iles tam...i dlatego się wstrzymuje z IP

Ja mam to samo. Od 2 dni nieprzerwanie boli mnie brzuch jak na @, czasami tak mocno, ze az sie płakać chce, ale to właśnie nie są jeszcze skurcze. Do tego od paru dni towarzyszy mi biegunka, gdzie całe życie miałam zaparcia. Czyżby jakies objawy????

Do góry