reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mlodak, dziś była u mnie położna zdziwiona, ze wczesniej nie wyszlismy z Małym (a lekarz w poniedziałek powiedział, ze mamy siedziec 2 pierwsze tyg.w domu i bądz to mądry). Tak czy inaczej kazała wyjść jutro na 30min, pojutrze na 1h i póżniej sie juz nie oszczedzac. O werandowaniu nawet nie wspominała.

reklama
Esperanza gapia sie bo kobieta w ciazy ma to cos w sobie. Duzo kobiet tez patrzy bo same chetnie bylyby w ciazy. Wszystko co bobaskowe jest fajne.

Ja sapiac robie mani i pedi kjur...

ja dzisiaj trzasnęłam od razu 2 godzinny:), jutro będziemy juz ze 3-4 godziny, bo Lilce wyprawiam urodziny na świeżym powietrzu:)

Mleka mam w brud, sikam cyckami na wsyztskie strony:)

Co do oczka, Blond to od razu antybiotyk dali? Kurcze chyba w poniedzialek wybiore sie do pediatry, bo i te oczka i ta żółtaczka....:(:(:(

Kam...skurcze teraz co 5 minut, ale jakieś krótkie :/

Sunshine - powodzenia!!

Wypiłam olejek rycynowy z 3 godziny temu, juz mnie trochę przeczyściło. Nawet jak na poród nie zadziała to przynajmniej sobie troche organizm przeczyszczę, bo w dalszym ciągu mam w ciazy zaparcia. No i wymyslilismy z męzem, że jedziemy na meksykańskie jedzenie. Przez ostatnie miesiące wystrzegałam się takich potraw ale teraz pod koniec sobie zaszaleję.

Mam teorię, że młoda chce jeszcze ogladnąc jutrzejszy mecz i po nim zdecyduje się wyjść:-) Poza tym laseczki jutro będzie zmiana pogody na upały więc myslę, że ta aura spowoduje, że wiele z Nas się w końcu sypnie!

A nie bałaś się o tą smółkę?

wróciłam z IP, nic się nie dzieje, odesłali do domu kazali czekac na odejście wód lub skurcze -w obu przypadkach mam lecieć do nich spowrotem żeby zdążyli podać antybiotyk na paciorkowca.

Jestem poważnie zniecierpliwiona, D urlop ucieka....fuck!
Macierzyński? Ja poszłam do ogólnego i wyłożyłam sprawę jak leci...skończył się od gina...szkoda mi macierzyńskiego...i dostałam tydzień na pęcherz ;D

Dzięki za odpowiedzi. Teraz jestem pewna że jutro przynajmniej na godzinkę wyjdziemy. Straszliwie brak mi ruchu, a samo łażenie po schodach to jednak dla mnie za mało :-). Fakt, że ostatnio pogoda była kiepska i w deszcz to mi samej po zakupy nie chciało się iść, a co mówić z wózkiem.

Avo no niestety tak. zreszta ten pierwszy to na oddziale chyba kazde dziecko dostawalo :/bo wszystkie mialy ten problem. no i teraz w domu. z malym meczylam sie prawie 3 lata z ropiejacymi oczkami, latalam do okulisty na usg oka i inne badania i przed 3 urodzinami przeszlo jakos...ale co chwile mlody dostawal biodacyne, neomycyne i jeszcze jeden podobny, badania wycodzily ok, kanalik nie byl zatkany, taka jego uroda. mam nadzieje ze u alana to nie bedzie trwalo 3 lata :no:

reklama
Mój M. tak się dogadał w pracy, że zaplanował początek urlopu "wstępnie" na 27, ale jak się zacznie wcześniej albo później, to nie ma problemu więc luz, nic nie straci :blink:

Ja właśnie się obudziłam z popołudniowej drzemki, przez tą zarwaną nockę odleciałam w jednej chwili. Ech, marzy mi się teraz czekoladowy lód kręcony, może namówię chłopaków na krótki spacer w kierunku lodziarni ;-)

Wow, Tialana urodziła! :rofl:

Ostatnia edycja:
Do góry