reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

klusia- moja córeczka akurat nie lubi zawijania i otulaczek Motherhood kupilam niepotrzebnie. Lezy nowy :(
Mam pytanie do dziewczyn po cc. Jak dlugo krwawilyscie? Ja tylko 1,5 tyg. Czy to nie za krótko?
Dla mnie kojec moterhood jest super, tylko że jeszcze w pełni z niego nie korzystam,bo mimo, że otulam się nim do karmienia na siedząco, to i tak pod tyłek kładę koło, bo jest twarde i lepiej się siedzi. Otulaczka nie kupowałam.

Co do krwawienia to ciesz się. Ja dziś w nocy postanowiłam sobie wietrzyć... I w momencie gdy mała zaczęła płakać ja zaczęłam krwawić, nie miałam nic podłożone, więc o 4 rano wyciągałam prześcieradło spod niej:) by szybko wstawić do pralki :-). Po cc mniej więcej 1,5-2 tyg krwawiłam. A teraz zobaczymy, jak na razie podkłady hurtowo kupuję.

Oprócz szwów mam jeszcze 2 mega siniaki, opuchliznę i hemoroidów mnóstwo. Oglądałam w lusterku,masakra...:-(. Nie dziwne, że tak boli. U Was też tak źle to wygląda?
Ja na ranę stosuję:
podmywanie tantum rosa
prysznic 2xdziennie
suszenie suszarką jak najczęściej
podkłady+ majtki siateczkowe bawełniane(nie jednorazowe)- te lepiej trzymają
na ból ketonal 2xdziennie

a Wy?

reklama
Biedne irole tak dostac po doopie. Szkoda mi ich normalnie. Chcialam zeby wygrali lubie ten narod.

Tez dzis lajtowo gnije w domku. Powiem wam ze calkiem niezle jest takie bezstresowe zycie. Gotuje obiady, piore, sprzatam i ogladam sobie babskie programy. Nigdy tak nie mialam wczesniej. Poznaje zycie osiedlowe od drugiej strony od tej leniwej :)

klusiaM a kiedy urodziłaś - nie moge się zorientowac po suwaczku ?
Mnie po pierwszym porodzie jakoś szwy długo bołay mimo że było ich mało.
Teraz bardzo szybko się zagoiły, chociaż było dużo wiecej i były też wewnętrzne. Właściwie już w szputalu niemal po turecku mogłam usiaść, czopek przeciwbólowy tylko 2 razy wzięłam i już mam wszystko zagojone - z zewnątrz, nie wiem jak w środku. No blizna jest gruba i w dotyku wrażliwa, ale blada już.

Jak bylam na zdejmowaniu szwów lekarz zalecał żeby się jeszcze podmywac nadmanganianem potasu - 3 granulki na szklankę i tę szklankę zużyć na 3 podmycia.

mamina - mnie też ich szkoda... Chociaż Hiszpanom kibicowałam z racji sporej ilości rodzinki w ESP... Żeby chociaż jedną bramkę IRL zdobyli... A jeszcze tak ładnie grali, bez jakichś chorych chamskich akcji z faulami...

a co do leniwego osiedlowego życia - oj taaak :) to jest cudowne :D a jeszcze jak się ma fajne sąsiadki z dzieciakami w podobnym wieku do naszych dzieciaków, to już w ogóle super :)

Biedne irole tak dostac po doopie. Szkoda mi ich normalnie. Chcialam zeby wygrali lubie ten narod.

Tez dzis lajtowo gnije w domku. Powiem wam ze calkiem niezle jest takie bezstresowe zycie. Gotuje obiady, piore, sprzatam i ogladam sobie babskie programy. Nigdy tak nie mialam wczesniej. Poznaje zycie osiedlowe od drugiej strony od tej leniwej :)

rozkoszuj się mamina :)
szczególnie tym gotowaniem obiadów jeśli lubisz - dla mnie gotowanie stało się źródłem ciąglego stresu na 1,5 roku po porodzie, bo Ala jęczydło nic mi nie pozwalała zrobić w kuchni.
No i najedz się smakołyków, ja jestem wygłodzona strasznie, ze starchu przed kolkami boję się jeść cokolwiek, patrzeć nie mogę na kanapki z szynką i pulpety i wafle ryżowe :/. Dziś zjadłam ser żółty i płatki z mlekiem i to chyba był bład bo mały piszczał i się preżył kilka razy :/

klusia- kojec Motherhood mam i uwielbiam :). Spałam z nim przez pół ciazy , a i teraz sie przydaje w róznych sytuacjach :)

Nie no ja jem za was wszystkie :D pichce jak szalona. Najbardziej obawiam sie odstawienia swiezych owocow i warzyw no i wszystko co mleczne. Poki co pocieszam sie ze naiwnie ze bede wyjatkiem i procz kiszonek bede jesc wszystko.

Jutro rano zamierzam sobie łyknać ten olejek rycynowy. Wiem, że był juz ten temat ale w jakiej ilosci to wziaść i z czym? No i czy na kimś przyniosło oczekiwany efekt???

Ja zarzyłam efekt przeczyszczający był! Mi lekarz powiedział żeby wziąść dwie łyżeczki od herbaty natomiast można popić wodą. Dodał że efekt może nie u każdej kobiety byc dobry czyli pomorze albo i nie. Smak to niema smaku konsystencja oleju kuchennego :baffled:
no ba, pewnie że czekamy i nogi zaciskamy:-):-):-)
a tak na marginesie- chciałabym dotrwać do poniedziałku bo wtedy moja lekarka jest na dyżurze a chciałabym przy niej rodzic.
cytat z mojego P: "jestem rozczarowany zaistniałą sytuacją, pozdrawiam wszystkie Panie cierpiące":sorry2:

DZiękuje również pozdrawiam oczekującego tatę.

Za 4 h minie doba od masażu szyjki macicy a Ja nie czuje się jakoś specjalnie wyróżniona że go miałam efektów jak na razie brak :dry: czyli dziś znów spacer pod wzgórze schodów nie mamy.....
Aga ,AGULEX ,Tialana,McMIcKEY- POWODZENIA W SZPITALU
I tym żeby ruszyło co chcą.....!!!!!!!!!
!:-);-):tak::-D

klusiaM a kiedy urodziłaś - nie moge się zorientowac po suwaczku ?
Mnie po pierwszym porodzie jakoś szwy długo bołay mimo że było ich mało.
Teraz bardzo szybko się zagoiły, chociaż było dużo wiecej i były też wewnętrzne. Właściwie już w szputalu niemal po turecku mogłam usiaść, czopek przeciwbólowy tylko 2 razy wzięłam i już mam wszystko zagojone - z zewnątrz, nie wiem jak w środku. No blizna jest gruba i w dotyku wrażliwa, ale blada już.

Jak bylam na zdejmowaniu szwów lekarz zalecał żeby się jeszcze podmywac nadmanganianem potasu - 3 granulki na szklankę i tę szklankę zużyć na 3 podmycia.

Urodziłam 10.06 o 0.45:) jeszcze nie miałam czasu opisać swojego porodu, ale może jutro się uda jak mała da.
Wewnątrz mam 3, podobno trochę mnie porozrywała...Jeju usiąść??? na razie nie ma opcji, w szpitalu chodziłam na pól zgięta I głównie leżałam, mimo ze chciałam duzo chodzić. A te łóżka wysokie szpitalne nie sprzyjają wchodzeniu na nie, więc dla mnie to masakra była wstać do małej.
Dziś rano chciałam spróbować nie wziąć przeciwbólowego, ale męczyłam się strasznie ze 2h, nie mogłam chodzić, więc jadę na nich dalej, póki nie będzie w miarę ok...

reklama
Do góry