Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Mamina - pewnie szyjka się "ruszyła"!!! To trzymam kciuki!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie no ja jem za was wszystkie pichce jak szalona. Najbardziej obawiam sie odstawienia swiezych owocow i warzyw no i wszystko co mleczne. Poki co pocieszam sie ze naiwnie ze bede wyjatkiem i procz kiszonek bede jesc wszystko.
Dziewczyny,jestem szczęśliwa. Nadia śpi,ostatnie karmienie było jakoś po 15ej. Chyba zaraz ją obudzę do karmienia. Koleżanka podsunęła mi taką metodę. Nie wiem, czy to przypadek, ale jak na razie zadziałało. Polecam zawijanie w kokon.
moj synek tez ma potowki ale mam problem bo nie karmie piersiaa i co wtedy?
Kojec kocham, niestety mój maż też.... Wieczorem jest walka o to które z nim bedzie spało - w ramach kompromisu robi za wspólna poduche. No i w dzień do karmienia się nim owijam.Dla mnie kojec moterhood jest super, tylko że jeszcze w pełni z niego nie korzystam,bo mimo, że otulam się nim do karmienia na siedząco, to i tak pod tyłek kładę koło, bo jest twarde i lepiej się siedzi. Otulaczka nie kupowałam.
Co do krwawienia to ciesz się. Ja dziś w nocy postanowiłam sobie wietrzyć... I w momencie gdy mała zaczęła płakać ja zaczęłam krwawić, nie miałam nic podłożone, więc o 4 rano wyciągałam prześcieradło spod niej by szybko wstawić do pralki :-). Po cc mniej więcej 1,5-2 tyg krwawiłam. A teraz zobaczymy, jak na razie podkłady hurtowo kupuję.
Oprócz szwów mam jeszcze 2 mega siniaki, opuchliznę i hemoroidów mnóstwo. Oglądałam w lusterku,masakra...:-(. Nie dziwne, że tak boli. U Was też tak źle to wygląda?
Ja na ranę stosuję:
podmywanie tantum rosa
prysznic 2xdziennie
suszenie suszarką jak najczęściej
podkłady+ majtki siateczkowe bawełniane(nie jednorazowe)- te lepiej trzymają
na ból ketonal 2xdziennie
a Wy?
Urodziłam 10.06 o 0.45 jeszcze nie miałam czasu opisać swojego porodu, ale może jutro się uda jak mała da.
Wewnątrz mam 3, podobno trochę mnie porozrywała...Jeju usiąść??? na razie nie ma opcji, w szpitalu chodziłam na pól zgięta I głównie leżałam, mimo ze chciałam duzo chodzić. A te łóżka wysokie szpitalne nie sprzyjają wchodzeniu na nie, więc dla mnie to masakra była wstać do małej.
Dziś rano chciałam spróbować nie wziąć przeciwbólowego, ale męczyłam się strasznie ze 2h, nie mogłam chodzić, więc jadę na nich dalej, póki nie będzie w miarę ok...