reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny jak to z tym seksem? Niektore z Was pisały, że po małych baraszkach coś tam się zaczęło dziać odnośnie porodu. Ja już chciałabym się rozpakować i tak sie zastanawiam jako ''to'' mam zrobić. Czy wystarczył mały seksik czy raczej ostre baraszki?? I czy pozycja ma znaczenie??

reklama
Hej Dziewczyny,
ależ tu się dzieje tylko podczytuję cały dzień bo na komie piszę gdy już muszę.

Gratuluję nowym mamom!!!

Asik. jeśli chcesz się rozpakować to po prostu spróbuj... im częściej tym lepiej:-D:-D:-D
Najlepiej różne pozycje :-p

GKvip gratuluję czeku:):):):)

Polaa ja 13 miałam obronę pracy mgr i uważam, że to data jak każda inna naprawdę nie ma się co nastawiać negatywnie. Ale to już jutro - jupi:):):)

Młodak współczuję teściowej.
Powiedz jej, gdy tak nawija, że Szymek potrzebuje ciszy i spokoju bo inaczej się denerwuje, niech nawija z dala od niego.
Jeszcze pewnie nie raz będziesz musiała jej coś powiedzieć równie dobrze możesz zacząć już teraz.

Ja właśnie po obiadku... szukam miejsca na deserek jogurt naturalny z malinami ze słoika - mniam:)

Dziś - zupełnie bez planu - zaczęłam coś robić jakieś sprzątanie itd. Poprasowałam trochę, pomyłam trochę.... spakowałam rzeczy dla Małej do szpitala. Wszystko robiłam tak po trochu, żeby się nie zmęczyć samym rozmiarem prac i nie stracić szczątkowej i tak energii;)
No ale duży pokój wygląda lepiej, łazienka powoli też. Pieluchy tetrowe wyprasowane. Jakieś jeszcze 2 prania też poszły idę włączyć trzecie za chwilę. Jestem z siebie dumna w każdym razie.
No i parę odcinków Friendsów też zaliczyłam;)

Mam pytanie: chciałabym wysterylizować laktator, mam taki tommy tippee z pojemnikiem do sterylizacji w mikrofali.
Jak się tego używa????
Pewnie trzeba wlać wodę, ale ile? Na ile nastawić?
Kupiłam używany i bez instrukcji w związku z tym.
Aha, tam jest taka gumowa dziurka ma być zakryta na czas sterylizacji czy nie? Dopiero potem?

Jestem zielona jak Kermit;)

Poklepuję ze zrozumieniem wszystkie zmęczone ciążą;)

MsMickey nie nastawiam się negatywnie tylko tak piszę, zeby była szczęśliwa:-) 13tego (marca) dowiedzialam sie ze z Kuba jestem w ciazy, 13tego (pazdziernika) zamieszkalam z obecnym mężem:-D wiec musi byc szczęśliwa, nie mogę sie doczekac:tak: no ale jednocześnie jakiś strach zawsze jest, zeby wszystko było ok

MsMickey nie nastawiam się negatywnie tylko tak piszę, zeby była szczęśliwa:-) 13tego (marca) dowiedzialam sie ze z Kuba jestem w ciazy, 13tego (pazdziernika) zamieszkalam z obecnym mężem:-D wiec musi byc szczęśliwa, nie mogę sie doczekac:tak: no ale jednocześnie jakiś strach zawsze jest, zeby wszystko było ok

Jasne rozumiem:)
Powodzenia jutro trzymamy kciuki:)

Witam,

przepraszam, że tylko o sobie ale nadrabiać będę wieczorem.
bylam dzisiaj w szpitalu, mialam rozne badania robione i termin cc mam zmieniony z piątku na jutro:szok::szok: mam nadzieje, ze 13tka bedzie dla nas szczęśliwa:-) Bardzo prosze o kciuki;-) jutro o 7 mam przyjechac do szpitala, zalatwiliśmy opiekę nad Kuba(dobrzy znajomi) bo mama w czwartek do poludnia przylatuje, lapie mnie stresik oj łapie...

Trzymam mocno kciuki!! mnie tną w czwartek :-D

Iwon - Oj dostaniemy w dupsko :tak: Tak mi sie wydaje :tak: No ale najwazniejsze aby bylo dobre widowisko.

Pola - powiedzmy ze ci nie zazdroszcze;-) ja tylko masakrycznie ci zazdroszcze:tak::-D. A data super my z mezusiem 13go sie poznalismy, 13go slub bralismy, 13go modego chrzcilismy :tak: Takze dla mnie to super data:tak:.
Jak juz tylko bedziesz po, to od razu dawaj znac nam tu:tak:

Ja na 13 miałam termin :) i chciałam wtedy urodzić :)

Ale młoda miała parcie na szkło i wolała date która będzie miała znaczenie :)

Dziewczyny dokarmiac juz nie muszę - laktacja ruszyła z kopyta i za przeproszeniem odciagam i mrozic bede chyba - taki mam nawał. Ale mam otwarta puszkę z mlekiem - chyba musze komus dac bo szkoda zeby sie zmarnowała. Te które z was nie karmią cyckiem - jakim mlekiem karmicie? Chętnie komus moje oddam.

Wlasnie pokazali na BBC jakie zadymy i bujki sa w Warszawie przed meczem :szok::szok::szok: Jak zwykle polska potrafi pokazac sie z jak najlepszej strony.

Wszystkie sie rozpakuja mi tu zaraz a ja bede sie kulac w samotnosci. Ide jutro do szpitala na kontrole ktorej mialo juz nie byc. Wczoraj dopadla mnie panika przedporodowa malo co nie plakalam ze strachu. Im blizej tym ja czuje sie bardziej przytloczona brakiem wplywu na sytuacje. Wstyd mi za moj strach, nikomu o tym nie mowie tylko wam. Kazdy mysli ze jestem twarda. Tylko ze prawda jest inna. Panikarz ze mnie i histeryk

reklama
Munka, Rysica, Polaa, ja miałam cc z pieknym turkusowym pedicurem. Nikt nie zwrócił na to uwagi.

Dziewczyny, błagam.......nie panikujcie tak przed cc...mialam cc w poniedziałek o 21.00, w środe po 22.00 bylismy juz w domku, wczoraj zdjęcie szwu, od 2 dni nie chodzę juz lekko zgięta, wczoraj pierwszy raz też wyszłam z domu na zakupy (tata został z Małym :)) jest naprawde dobrze! Nie ma się czego bać :tak::-)
Hatszept - no widzisz, a mi nie pozwolili, nawet odżywki, na Karowej...

A co do samego CC - jasne, że nie ma się czego bać ! :-)
Rysica gratuluję 38! :cool2: I gkvip też ;-)
Iwon - dzięki, Tobie też gratulacje 38ki :D To co, rodzimy wszystkie jutro?? ;P
Dzień Dobry:)

Ja się po wczorajszej wizycie tak nastawiłam na poród w poniedziałek, że przespałam caluteńką noc. Rano umówiłam Marcela do lekarza do kontroli po tym zapaleniu oskrzeli. W międzyczasie miałam kilka skurczy, ale takich lekkich i nagle odszedł mi CZOP!!!! Nie wiem czy cały, bo nie pamiętam po poprzedniej ciązy. Ale czysty, bez krwi itp. I teraz nie wiem czy jechać na tą wizytę z Małym. Boje się, że mnie tam złapie.... Cholerka....
Monika - powodzenia, jak czop odszedł to już koniec raczej bliski :D
Na KTG się umówiłam do medicoveru na 15. Ale np.zupełnie nie wiem ile Boro waży. 3 tyg temu wazył 2900, w sumie chciałabym wiedzieć ile mu przyrosło... Kurczę, niby taka błaha sprawa a nie wiem jak rozwiązać. Chyba najlepiej iść do jakiegoś prywaciarza na skan i tyle.
December - daj znać po, mnie też kilka dni temu zapisali przez tel na 14, ale zapomnieli powiedzieć, że MUSI być skierowanie od ich lekarza, i musi być lekarz, który to KTG obejrzy, i nie chcieli mi zrobić, szukali lekarza, który by się zgodził obejrzeć KTG, no ale w końcu znaleźli...
Witam kobitki
my tez ciagle w dwupaczku.

Aljenka - GRATULACJE :-)

No a ja dzisiaj dobry humorek mam bo w koncu dostalam czek z ubezpieczalni :-) I do tego dali mi wiecej niz sie spodziewalam:-) I to o 1000 funtow :-) Takze teraz planuje na co tu widac moje 4000funcikow:happy::tak:. Poprostu piekny dzien mam dzisiaj.
gkvip - SUPER!!!!! Toż to kawał kasy!!!!!!!!!!
Jedna noc i tyle porodów:-) Gratulacje dla kolejnych mam. Idę dzis późno wieczorem na KTG. Zobaczymy co tam sie dzieje. Dzis spałam chyba 11 godzin i teraz cudownie się czuję:-D Mam nadzieję, że to cisza przed burzą hehe.
A w ogóle to odkrylismy wczoraj wieczorem, że mój kocur paskuda zsikał się na moją szpitalna wyprawkę!:szok: Normalnie ręce mi opadły bo on nigdy nie sika po mieszkaniu. Dzięki Bogu, że to odkryłam, bo chyba bym się załamała jakbym zobaczyła obszczana torbę w momencie wycieczki do szpitala. Niezły wstyd by był. Tak to wszystko się suszy i do wieczora będzie jak nowe. Zwierzęta......
Esperanza - rany co za kocur :szok: dobrze, że zaważyłaś!!! My musieliśmy oddać Cleo bo Szymek okazało się, że ma alergię... Ale mimo iż było mi bardzo przykro, to jednak ulga OGROMNA.........
O ja pitolę, ale się narobiłam przy tych pierogach, kręgosłup mi wysiada :baffled: Ale za to zapasy już w połowie zrobione, jutro reszta. Chyba zasłużyłam na lody śmietankowo-czekoladowe, co? Bo własnie je wcinam :sorry2:
Iwon - bardzo zasłużyłaś!!!! :D podziel się :p
Pola 13 ka jest perfekto wiem co mowie- sama tak sie urodzilam.

Witam,

przepraszam, że tylko o sobie ale nadrabiać będę wieczorem.
bylam dzisiaj w szpitalu, mialam rozne badania robione i termin cc mam zmieniony z piątku na jutro:szok::szok: mam nadzieje, ze 13tka bedzie dla nas szczęśliwa:-) Bardzo prosze o kciuki;-) jutro o 7 mam przyjechac do szpitala, zalatwiliśmy opiekę nad Kuba(dobrzy znajomi) bo mama w czwartek do poludnia przylatuje, lapie mnie stresik oj łapie...
Polaa - SUPER!!! Już jutro będziesz miała maluszka przy sobie!!! BOSKO!!! :-) a 13 fajna data, będę dziś się starać, żeby na jutro trafić ;P Mąż już na mnie patrzy z podejrzanym uśmiechem ;P Tylko Szymka trzeba położyć spać ;P
Witajcie. My juz jestesmy w domku... Córcia sie ucieszyla na widok dzidziusia ale kiedy maly zaczal plakac to I Madzia zaczela plakac. Chyba sie przestraszyla ze krzywda mu sie dzieje :) Szwy mnie ciagna i boli ale najwazniejsze ze juz w domciu. Niewiem co sie dzialo na BB bo nie mialam dostepu ale chyba sporo dzidziusiow sie pojawilo :) POZDRAWIAM.!
Stokrotka - super, że już w domku!!! Jej jak ja zazdroszczę, też chcę być już po!!!

Dziewczyny, ja po drugiej połowie dnia padnięta ! Odpoczywam ;)
Mąż Szymka kąpie, a ja mam ochotę na lody! Te z McDonalds, z polewą czekoladową, podwójną... ale lipa, nie pojedzie i mi nie kupi :/

Do góry