reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej dziewczyny,
dziś na wizycie ok - ktg jak zwykle dobre żadnych skurczybyczków.
W trakcie myślałam, że zemdleję, położyłam się na bok i nic lepiej dyszałam jak zarzynane prosię.
I co... panie położne włączył sobie kaloryfer bo im zimno było... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja potem poszłam do spożywczego na dole i stałam przed dużym wiatrakiem przez jakieś 10 min żeby dojść do siebie...:wściekła/y::wściekła/y:

W ogóle dusi mnie cały dzień dziecior rośnie najwyraźniej bo miejsca na płuca coraz mniej.
Znów jeść nie mogę zbyt wiele na raz :(
No i wszystko mnie tak wk************* że rady sobie nie daję. Podduszana agresja to ja dzisiaj.:angry::angry:

Alijenka trzymam kciuki:):)::)&&&&&&&&&&&

Wczoraj zaczęłam pakować torbę swoją już właściwie spakowałam tylko nie wiem do czego wrzucę rzeczy dla Małej i dla mnie po porodzie. Nie wiem, czy duźdać w tej jednej walizce czy może następną torbę... Jak wy to robicie/robiłyście?
Oczywiście koszule jeszcze nie zamówione dziś P ma mi wybrać jakieś kolory bo ja nie mam siły się tym zajmować. Nie chce mi się i agresja mi rośnie.

December też się boję baby bluesa:( No cóż, zobaczymy.

Aha i good news: pani ginka powiedziała, że żadnych przeciwskazań do seksu nie widzi, "więc jeśli tylko mamy ochotę"... :tak::tak::tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co juz urodziły:) ile miałyście mnie kilogramów na 3 dzien po porodzie? Ja póki co mam tylko minus 6.......

Ja wyszłam ze szpitala po 5 dniach i waga mniejsza o 14 kg

Od którego dnia po porodzie zaczya się pocenie nocne- ja cąły c opuchnięta jak buldog?

U mnie zaczęło się ok.5-6 dnia po porodzie.W życiu tak się nie pociłam, pościel normalnie można było wyżymać, jakby mnie ktoś wiadrem wody oblał.

AVO mnie kręgosłup boli masakrycznie,ale nie wiem czy to po cc czy tak po prostu bo mi się znowu środek ciężkości zmienia.Ja po wyjściu ze szpitala w 10 dobie miałam 7 kg mniej,teraz może jakiś 1 kg mi brakuje do wagi sprzed ciąży.I nie dostałam nic do domu poza żelazem,bo dużo krwi straciłam i miałam lekką anemię.W szpitalu dostawałam clexane,ale chyba tylko 4 razy.
A teraz mnie łeb boli okropnie i mam trupie ciśnienie...

Muńka ja też od kilku dni już wkładek używam,bo to co leci to takie jakby większe upławy.No ale ja już 3 tygodnie po cc.A podobno po cc nie krwawi się tak bardzo jak po sn,po pierwszej cesarce też mi się dosyć szybko wszystko oczyściło.

AVO mnie kręgosłup boli masakrycznie,ale nie wiem czy to po cc czy tak po prostu bo mi się znowu środek ciężkości zmienia.Ja po wyjściu ze szpitala w 10 dobie miałam 7 kg mniej,teraz może jakiś 1 kg mi brakuje do wagi sprzed ciąży.I nie dostałam nic do domu poza żelazem,bo dużo krwi straciłam i miałam lekką anemię.W szpitalu dostawałam clexane,ale chyba tylko 4 razy.
A teraz mnie łeb boli okropnie i mam trupie ciśnienie...

Muńka ja też od kilku dni już wkładek używam,bo to co leci to takie jakby większe upławy.No ale ja już 3 tygodnie po cc.A podobno po cc nie krwawi się tak bardzo jak po sn,po pierwszej cesarce też mi się dosyć szybko wszystko oczyściło.

No właśnie się zastanawiałam czy po cc z połogiem jest inaczej. W sumie to na SR w większości skupiona byłam na wiadomościach odnośnie porodu SN, bo nie spodziewałam się, że w ostatniej chwili okaże się, że jednak cc :-)

A co do bólu kręgosłupa, to może być właśnie od tego, że jednak środek ciężkości się zmienia, wszystko wraca do "normalności", no i samo zzo może być przyczyną.

Jestem zalamana :-:)-:)-(

Wrocilam z wizyty u poloznej i nic sie nie zmienilo po wczorajszym masazu, szyjka dluga i twarda. Mlodej sie nie spieszy :baffled::zawstydzona/y: Nic nie wskazuje na to zeby wyszla wczesniej :zawstydzona/y::no: Drugiego masazu nie dalam sobie zrobic bo nie widze sensu skoro nawet palcem nie moze dosiegnac glowki :-:)szok:

Data na wywolanie porodu ustalona na 18 czerwca- tego sie nie spodziewalam.

reklama
Muńka z tego co wiem to po cc nie ma aż tak intensywnego krwawienia i trochę szybciej się to wszystko oczyszcza,ale tutaj też nie ma reguły;-)
Ja myślę,że to jednak środek ciężkości mi się zmienia i tak napiernicza,bo jak mi się biodra "zsuwały" to też tak mnie bolało przez 2 dni,że kroku nie mogłam zrobić.

Mamina,gosikk - i na was przyjdzie kolej!!!Mnie tam czasem brakuje tej mojej piłeczki:))

Sunshine - no to przynajmniej już wiesz!A może Mała zrobi wam niespodziewajkę i pojawi się wcześniej!!!

Ostatnia edycja:
Do góry